Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

INOVAČNÍ VZDĚLÁVACÍ NÁSTROJE V MECHATRONICE A BIOMECHATRONICE
PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
LAO - průmyslové systémy s.r.o.
KATEDRA SKLÁŘSKÝCH STROJŮ A ROBOTIKY
Studijní program Stavební inženýrství
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Stavba výrobních strojů a zařízení
A. Kresličské a modelovací práce D výkresy – tvorba výkresové dokumentace z projekční dokumentace, z 3D modelů, z fyzických kusů – zkreslení a inovace.
PŘÍNOS UNIV 2 V PODMÍNKÁCH VOŠ A SPŠ VOLYNĚ Závěrečná konference UNIV 2 KRAJE – Praha Osnova: Důvody zapojení do projektu Vytvoření programů.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Referenční modely ERP Procesní dekompozice ERP: MTS, MTO, ATO, ETO
Geo-informační systémy
Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Abteilung/NameTitelDateiname Geändert: Entwurf Vertraulich KONFERENCE IQ INDUSTRY LIBEREC 1.
KOMA.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Dr. Kurimoto převzato z přednášky Obsah přednášky -
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Vzdělávání, didaktické systémy v hydraulice
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Tvorba variant technologických pracoviš ť ve tvá ř ení a jejich ekonomické hodnocení Historický vývoj produktivity práce ve tváření: A) Mechanizace Systémy.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Možnosti uplatnění žáků SŠ v praxi v průběhu studia.
Střední odborná škola technická, Střední odborné učiliště a Učiliště, Lidická 31, České Budějovice Představuje:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Prezentace pracovního portálu R. Cerkal
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Firemní prezentace Taforge a.s.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
ZPV Industrial, s.r.o. zajišťuje
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
 Jedna z největších škol Karlovarského kraje  Více jak 1000 žáků a 100 zaměstnanců  11 maturitních oborů  11 učebních oborů 
Organizační schéma společnosti.
Česká asociace pro hydrauliku a pneumatiku (CAHP) Vybrané aplikace tekutinových mechanismů v automobilech 1. března 2016.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Hydraulické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
SPOLUPRÁCE VÝROBA VELKOOBCHOD Jiří Tesák, obchodní ředitel TZB, Grundfos Sales Czechia and Slovakia s.r.o. Slavkov
Vložení výuky hydraulických systémů
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Olomoucký kraj. ELZACO spol s.r.o. Naše společnost byla založena počátkem roku 1991 s cílem podnikat v elektrotechnických oborech. Sídlem společnosti.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Katedra elektrotechniky
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Marketingový plán podniku

Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
SDP tramvajová sekce Bratislava 16. –
Silnoproudá elektrotechnika
Silnoproudá elektrotechnika
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Servis s.r.o.

Nároky rychle se měnící požadavky na absolventy výrazné inovace hydraulických komponentů, noví výrobci – přehled o sortimentu na trhu (na trhu v ČR je nejméně 20 významných producentů hydrauliky, pneumatiky a mazacích systémů) přehled je důležitý s ohledem na budoucí začlenění odborně zdatných obchodníků odborné znalosti fluidních systémů vazba na elektrořízení především u regulovaných pohonů organizační schopnosti jazyková příprava (především angličtina) nutnost nových odborníků s ohledem na růst trhu, uplatnění v celé ČR Servis s.r.o.

Nároky Zvyšují se nároky zákazníků na komplexnost služeb ! Příklad KOMA-Servis „Hydraulické centrum“: projekce hydraulických systémů konstrukce hydraulických válců a strojních částí projekce mazacích systémů řízení montáže hydraulických agregátů řízení servisu hydraulických a mazacích systémů prodej hydraulických a pneumatických komponentů školící činnost (hydraulika, centrální mazání, diagnostika) výhled – projekce elektrořízení Servis s.r.o.

Aplikace hydraulika se vyvíjí, nutné přizpůsobení studijních programů současným trendům v průmyslu mnohdy chybějící znalostí z praktických aplikací hydrauliky v průmyslu aplikace v průmyslu je poplatná rozvoji především automobilového průmyslu vazby na těžký i lehký průmysl producenti výrobků, vývojové firmy,zabývající vývojem nových strojů a linek výrobci hydraulických válců a opravy- řeší i KOMA-Servis spolupráce s firmami – nabízíme témata pro diplomové práce, odbornou praxi (brigády) ve výrobě, na zkušebním standu, při montáži Servis s.r.o.

Typické aplikace hydrauliky hydraulické lisy mechanické lisy s pomocnými pohony a centrálním mazáním manipulační zařízení linek obráběcí stroje svařovací linky vybavení válcoven – úpravny a periferní zařízení filtrační systémy Servis s.r.o.

Aplikace Servis s.r.o.

Ostatní obory ve fluidní technice pneumatické pohony - v lehkém průmyslu, především manipulace výrobních linek centrální mazání – v celé oblasti průmyslu, velmi opomíjený obor, firmy většinou zrušily funkce mazacích techniků – otevřený prostor pro specializované firmy. Obor prošel v posledních letech výrazným vývojem k automatizaci. Servis s.r.o.

Odpovědnost Především při výchově projektantů se jedná o nutnost uvědomění osobní zodpovědnosti za projektované řešení a koordinační působení v celé zakázce až do uvedení do provozu. Hydraulikou se zabývají především menší firmy, kde osobní zodpovědnost za projekt je zásadní ! Servis s.r.o.

Děkuji za pozornost a těším se na spolupráci.