ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část. P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝŽIVA – základní složky potravy
Advertisements

Úvod do problematiky ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ II.
ÚRAZY V DĚTSTVÍ.
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ IV.-
KOUŘENÍ.
ZÁVISLOST NA NIKOTINU, ODVYKÁNÍ
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ III.
VLIV RODINY A PROSTŘEDÍ NA STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
ZDRAVÍ 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
Návykové látky, závislosti
ČASTÉ NEINFEKČNÍ NEMOCI- úvod
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Náročné životní situace
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÍ A JEHO DETERMINANTY 02
Rozdíly mezi osobnostmi
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Podpora pohybové aktivity, podpora cyklistiky & veřejné zdraví Bike konference, Brno, 5. října 2012.
Rizikového chování v dospívání
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Označení DUM Fi- DUM Autor
OBEZITA.
NEINFEKČNÍ NEMOCI VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_474.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
VY_32_INOVACE_9C1 NEMOCI A JEJICH PREVENCE
Preventivní programy v ordinaci PLDD
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÍ A JEHO DETERMINANTY 03
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÝ ZPŮSOB ŽIVOTA 09
VY_32_INOVACE_VkZ.6.11-Péče o zdraví-prezentace
MUDr. Věra Kernová Státní zdravotní ústav Praha
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Sociálně patologické jevy
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
Dnes ty mně, zítra já tobě!
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_06 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Obezita Anotace Žáci se v průběhu.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Definice, základní pojmy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ZÁVISLOST TEMA:
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_17 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování II. Anotace.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_27 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluVysoký krevní tlak Anotace V prezentaci.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_08 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Závislost na nikotinu, odvykání.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Sdružení mladých sklerotiků Pacientská organizace pro zkvalitnění života s roztroušenou sklerózou.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_01 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluZdraví a jeho podmínky Anotace Žák.
Civilizační choroby VY_32_INOVACE_06_36.
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Číslo v digitálním archivu školy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
dotazníkové šetření KLIMA ŠKOLY
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Číslo v digitálním archivu školy
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
AUTOR: Blanka Petlánová
Syndrom rizikového chování v dospívání
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
Co je to zdravá výživa ?
Transkript prezentace:

ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL - I. část

P RO ZAČÁTEK TROCHU OPAKOVÁNÍ to ZDRAVÍ? 1. co je to ZDRAVÍ? NEMOC? 2. co je NEMOC? OVLIVNIT? 3. čím můžeme své vlastní zdraví nejvíce OVLIVNIT? - pokud jste odpověděli, že ŽIVOTNÍM STYLEM, odpověděli jste správně….

D EFINICE ŽIVOTNÍHO STYLU Je nejdůležitější podmínkou zdraví O tom, jaký styl života si vybereme rozhodujeme sami Náš životní styl často kopíruje životní styl rodiny, ve které jsme vyrůstali Aby člověk žil dobrý styl života, je důležité mít znalosti z této oblasti Ke ZDRAVÉMU životnímu stylu by měl být jedinec veden již od dětství

Z DRAVOTNÍ STAV SPOLEČNOSTI JE URČOVÁN PŘEDEVŠÍM NA ZÁKLADĚ NEMOCNOSTI A ÚMRTNOSTI Nejčastějšími příčinami úmrtnosti je: 1. Kouření 2. Nadměrný konzum alkoholu 3. Zneužívání drog 4. Nesprávná výživa 5. Nízká pohybován aktivita 6. Nadměrná psychická zátěž – stres 7. Rizikové sexuální chování se všemi těmito boty se postupně podrobně seznámíme

Z AMYSLI SE A ODPOVÍDEJ ….! 1. Kouříš? 2. Piješ alkohol? 3. Máš pravidelnou a kvalitní stravu? 4. Piješ dostatečně? Co nejčastěji piješ? 5. Bereš drogy? Nezapomeň, že i marihuana je droga 6. Sportuješ? 7. Myslíš si, že žiješ zdravě?

Použitá literatura: MACHOVÁ, J., KUBÁTOVÁ, D.: Výchova ke zdraví, Grada 2009, 296 stran