První podvodní bar na korálovém útesu láká na panoramatická okna První bar pod mořskou hladinou na světě se otevřel začátkem října na Maledivách -

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HYDROSFÉRA.
Advertisements

Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Počítačová prezentace
Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar
Saturn Saturn je v pořadí planet na šestém místě a po Jupiteru druhá největší planeta sluneční soustavy. Planeta byla pozorována již starověkými astronomy.
Tsunami Josef Matouš.
Život ve vodách tropického oceánu
Tučňák brýlový Tučňáci
Tsunami Radka Prokopová.
Tsunami VY_32_INOVACE_ 10 Tsunami.
Světadíly a kontinenty + oceány
HYDROSFÉRA - Vodní obal.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
Strom po celý rok Jaro Léto Podzim Zima Adam Škoda Kalendář.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra, větry autor VM:Ondřej.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Světový oceán.
Krausová, Ničová, Jirotková
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Maledivy.
video: obří vlny, korálové útesy, Panamský průplav, Suezský průplav
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Hydrosféra oceánská voda
Hydrosféra 23. ledna Co budu umět ? orientovat se v objektech, jevech a procesech a rozložení prvků v hydrosféře, pracovat s porozuměním s pojmy:
HYDROSFÉRA MOŘÍ A OCEÁNŮ
Využití energie přílivu
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: prosinec 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VI Vzdělávací.
2.) HORIZONTÁLNÍ ČLENITOST
Maledivy Martin Hroch.
2.Kolik % povrchu zabírá světový oceán
Tvary zemského povrchu
Atlantský a Severní ledový oceán
Dotváření zemského povrchu - voda
Oceány Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Royal Clipper.
Tsunami.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Život ve vodě Filip Bordovský.
Atmosféra Adéla Hegarová.
Stromy po celý rok Veronika Prouzová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Den vody je 22. března!! Voda Tereza Štemberková.
Oběh vzduchu na Zemi autor: Mgr. Jana Mikešová
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Život v oceánech a mořích.
Made in: KaPacalka i Ty Franto, kam jedeš letos na dovolenou? Ááále, letím do Chile k nějakému brouzdališti u hotelu.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Oceány a moře vlnění útesy život v oceánu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor:Mgr. Jiří Hajn Název DUM:Stavba Země Název sady:Přírodopis – geologie Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – podpovrchovou – vodou v atmosféře – vodou v živých organismech.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života - Voda Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
K oběhu vody dochází hlavně díky sluneční energii. Voda se vypařuje z oceánů, vodních toků a nádrží, ze zemského povrchu a z rostlin. Droboučké kapičky.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
TSUNAMI.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Subtropický podnebný pás
Vlastnosti a pohyby mořské vody
Přírodní vědy DUM 17 Základní podmínky života VODA
Země – podmínky života.

DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
HAVAJSKÉ OSTROVY.
Hudební výchova Bc.Kateřina Cuperová
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
Fakta o klimatických změnách
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
SLUNCE.
TSUNAMI.
Transkript prezentace:

První podvodní bar na korálovém útesu láká na panoramatická okna První bar pod mořskou hladinou na světě se otevřel začátkem října na Maledivách - korálových útesech, které jsou opravdovým rájem pro potápěče. Bar Subsix je od pobřeží vzdálený přibližně 500 metrů a turisté se k němu dostanou jen lodí. Oceán a podmořský život odpradávna fascinoval lidstvo. Stěny baru tvoří silná skla, která umožňují dokonalý výhled na život pod mořskou hladinou. Stavba byla nejprve zkonstruována na souši a poté opatrně zasazena na mořské dno..

Kromě barevných drinků nabízí bar také vysokou kvalitu jídel, které budou připravovat zdejší nejlepší kuchaři z čerstvých lahůdek vytažených přímo z Indického oceánu. Kromě hudebních večírků, pozorování mořských živočichů budou tak mít turisté navíc gurmánský zážitek.

Na Maledivy se jezdí za potápěním v dubnu a listopadu, na šnorchlování pak od prosince do dubna. Surfing, vodní lyžování a windsurfing láká turisty nejvíce od května do října. Podle průměrné tabulky jsou teploty na Maledivách konstantní. Maximální teploty vzduchu se pohybují okolo 30°, minimální pak okolo 25°C. Moře mívá 26 až 29°C.

Nejdeštivějším měsícem je květen, září a říjen. Monzuny jsou zde od poloviny května do listopadu, ale díky rovníkovému silnému slunci zde probíhá turistická sezóna téměř celý rok.