Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: 485 150 625, 775 759999 775 759999 Fax: 485 150 919 www. sosag.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Projekt IQ auto = IQ Industry VIZE: DOSÁHNOUT SHODY MEZI POTŘEBAMI KVALIFIKOVANÉ PRACOVNÍ SÍLY ZE STRANY PRŮMYSLU A NABÍDKOU TRHU PRÁCE VYMEZENOU ODBORNÝMI.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
TPK, spol. s r.o fúze dvou závodů
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Střední škola a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: ,
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
1 CELOŽIVOTNÍ UČENÍ − KROMĚŘÍŽ 2010 PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÉHO POSKYTOVÁNÍ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝM Výměna zkušeností z rozvoje a podpory celoživotního učení.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
SOS a SOU, Kladno, U Hvězdy 2279 představuje Otázky demografických změn a poptávky trhu práce - vzdělávání dospělých.
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
GRANTOVÉ PROJEKTY VĚCNĚ Leoš Křeček Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
VÝROČNÍ KONFERENCE GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 27. listopadu 2008 Liberecký kraj.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Účast na vzdělávání a výkony škol Jan Koucký Vývoj vzdělávání a školství.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Ústí nad Labem Současnost a budoucnost dalšího vzdělávání.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Kariérové poradenství v českém středním školství
Cesta k uplatnění na trhu práce
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Rozvoj výuky cizích jazyků
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Účast na vzdělávání a výkony škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15 Tel.: , Fax: www. sosag.cz

Regionální centrum projektu Střední školy navázaly kontakty a uzavřely partnerské smlouvy s výrobními závody Střední školy navázaly kontakty a uzavřely partnerské smlouvy s výrobními závody Úřady práce zastřešovaly spolupráci Úřady práce zastřešovaly spolupráci Firmy se blíže seznámily s problémy ve vzdělávací soustavě Firmy se blíže seznámily s problémy ve vzdělávací soustavě a s možnostmi výstupu

Co nám přinesl projekt Využití nejnovějších poznatků z výroby pro učitele technických předmětů Využití nejnovějších poznatků z výroby pro učitele technických předmětů Využití těchto poznatků pro studenty, rekvalifikační kurzy ÚP a vzdělávání firemních zaměstnanců Využití těchto poznatků pro studenty, rekvalifikační kurzy ÚP a vzdělávání firemních zaměstnanců Spolupráce s firmami, využití pro řízení ve školství Spolupráce s firmami, využití pro řízení ve školství

Co nám přinesl projekt Spolupráce s ÚP, které jsou vstřícné k aktivitám škol Spolupráce s ÚP, které jsou vstřícné k aktivitám škol Spolupráce se soukromými vzdělávacími společnostmi Spolupráce se soukromými vzdělávacími společnostmi Učíme se pracovat se spektrem žáků, na který jsme v technickém školství nebyli zvyklí – nové metody výuky Učíme se pracovat se spektrem žáků, na který jsme v technickém školství nebyli zvyklí – nové metody výuky

Demografická situace

Snížený zájem o technické vzdělávání Technické vzdělávání je kvalifikováno jako těžké Technické vzdělávání je kvalifikováno jako těžké Je spojeno s fyzickou prací a odpovědností Je spojeno s fyzickou prací a odpovědností Hrozba výrobních linek, třísměnného provozu, přesné organizace práce a efektivního využití pracovní doby Hrozba výrobních linek, třísměnného provozu, přesné organizace práce a efektivního využití pracovní doby Nabídka ostatního vzdělávání přesahuje poptávku Nabídka ostatního vzdělávání přesahuje poptávku

TECHyes.info iniciativa Libereckého kraje na podporu technického vzdělávání

Děkuji za pozornost