MADRID ZA SVÍTÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

Procházka Paříží.
PRAHA.
Zájezd do Paříže.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Paříž Prezentace 5.B.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
PRAHA-hlavní město ČR.
Itálie Francie Španělsko
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Praha.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Hlavní město Švédska Stockholm je nádherným a živoucím velkoměstem, které se svou zářivostí, magičností i příjemnou klidnou krásou starých čtvrtí vyrovná.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Ronda je asi nejhezčím městským celkem, jaký
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
Brno.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Opava.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
Památky Prahy a královská cesta - test
Praha.
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Český Brod.
Museo del Prado.
jak ji nepamatují ani pamětníci
Jakub Karpíšek FRANCIE.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Foto Ostravy staré a ještě
MELODIE.
Maroko město Marrakéš.
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
FOTOGRAFIE 2017.
M E X I C O CIUDAD DE MÉXICO.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_252_PAMÁTNÉ OBJEKTY
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Procházka Paříží.
Královské město Rakovník
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Procházka Paříží.
Španělsko Turza lubor 4.a.
Transkript prezentace:

MADRID ZA SVÍTÁNÍ

Madridská radnice a hlavní pošta v jedné budově.

Puerta de Alcalá (1778) - za Karla III. to byla vstupní brána do města

Centrum

Náměstí Cibeles – socha v kašně představuje řeckou bohyni Kybélé ( matku bohů a dárkyni života ) na vozíku taženém dvěma lvy. Náměstí se jmenuje po ní.

Symbol Madridu - medvěd

Metropolitní budova

Metropolitní budova v pozadí.

Památník Alfonsa XII. ( otevřeno 1922 )

Chrám zasvěcený Amun Debod Chrám zasvěcený Amun Debod .  (dar Egypta Španělsku za jejich pomoc při stavbě přehrady Asuan High Dam)

Most přes řeku Manzanares, postaven za panování Filipa II. (XIV Most přes řeku Manzanares, postaven za panování Filipa II. (XIV.století)

Tato stometrová věž nesloužila jen telekomunikacím, ale i jako rozhledna. V roce 2005 byla ale pro veřejnost uzavřena. Kromě výtahu je zde schodiště široké pouhých 80cm, což nevyhovuje požárním předpisům.

Palacio de Cristal . Skleněný pavilon (1887) – je součástí pásu zeleně, který obklopuje město.

Park sloužící oddechu a rekreaci

Španělské náměstí se sochou Cervantese (Don Qichot), v pozadí vlevo jsou budovy Věž Madridu (142 m) a Španělsko (117 m).

Plaza de la Villa. Největší budovou na náměstí je budova bývalé radnice ze 17. století. Sloužila ale také jako věznice ( levé dveře ).

Náměstí de la Villa - středověké město

Vedle do školy chodil Cérvantés.

Královský palác s katedrálou de la Almudena.

Královský palác nechal postavit Karel III. v XVIII. století.

Královský palác z druhé strany a se sochou Filipa IV. z XVIII. století. Je to první jezdecká socha na světě, kdy kůň stojí pouze na dvou nohách.

Centrální část Madridu je nejstarší.

Královské divadlo s pohledem na pozadí jezdecké sochy Filipa IV Královské divadlo s pohledem na pozadí jezdecké sochy Filipa IV. ze XVII. století.

Katedrála de la Almudena de estilo Neoclásico, Stojí proti královskému paláci a byla dokončena v roce 1993.

Plaza Mayor – nejhezčí náměstí Madridu Plaza Mayor – nejhezčí náměstí Madridu. Místní honorace zde z balkonů svých domů sledovala popravy, upalování kacířů i býčí zápasy, které se zde dříve konaly.

Staré město.

Budovy centra Madridu.

Pěší zóna v centru Madridu.

Ulička k náměstí Plazza Mayor je pojmenována po nožířích, kteří dodávali své výrobky místním řezníkům. A bylo jich tady dost.

Cava de San Miguel - tato ulice zase upoutá množstvím hostinců.

Španělská centrální banka

Nádraží Atocha – první a největší madridské nádraží ( 1851 ) Nádraží Atocha – první a největší madridské nádraží ( 1851 ). Na stavbě se podílel i Gustave Eiffel.

Součástí vestibulu tohoto nádraží je i tropický skleník Součástí vestibulu tohoto nádraží je i tropický skleník. Roste v něm na 500 druhů rostlin a rozprostírá se na ploše 4 000 m2.

Brána Toledo - původně vstupní brána do Madridu Brána Toledo - původně vstupní brána do Madridu. Dnes stojí uprostřed jednoho z mnohých madridských kruhových objezdů.

Park před muzeem Prado. Tato budova patří v Madridu k nejvýznamnějších.

Museum Prado. Bylo postaveno za panování Carlose III. (1786) Museum Prado. Bylo postaveno za panování Carlose III. (1786). Jsou zde díla Murillo, Goya, Velazquez, El Greco, vlámských a italských malířů. V současné době je největší galerii na světě.

Národní knihovna (1712). Je zde uloženo 26 mil. položek, z toho 15 mil Národní knihovna (1712). Je zde uloženo 26 mil. položek, z toho 15 mil. knih. Královský patent nařizoval,že každá kniha vydaná ve Španělsku zde musí mít svůj výtisk.

Toros Las Ventas v Madridu. Domov býčích zápasů ve Španělsku Toros Las Ventas v Madridu. Domov býčích zápasů ve Španělsku. Aréna pojme 25 000 lidí.

Gran Vía - jedna z hlavních madridských ulic, nazývaná také jako španělská Brodway.

Calle Gran Vía

Španělské národní muzeum nazývané i jako Muzeum královny Sofie. Muzeum je určeno zejména pro španělské umění. K nejcennějším exponátům patří díla Pabla Picassa a Salvatora Dalího. Určitě nejslavnější dílo v muzeu je Picassův slavný obraz Guernica. Museo Reina Sofía, Miró, Dalí y Picasso entre otros pintores de arte moderno.

???

Obchodní centrum de Azca.

Torres Kio, Plaza Castilla Torres Kio, Plaza Castilla. Dva 114 m vysoké domy skloněné k sobě pod úhlem 15°. Stavbu sponzorovala kuvajtská společnost KIO. Těmto dvojčatům se říká i „ďáblovy rohy“.

Hotel Puerta de America. Tento luxusní hotel má plochu 34.000 m², celkem 12 pater a celkem 342 pokojů

Madridské kongresové centrum i místo konání mnoha veletrhů.

Terminál 4, letiště Barajas, Madrid.

Terminál 4, letiště Barajas, Madrid. KONEC Terminál 4, letiště Barajas, Madrid.