LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
10 nej z královské Anglie den Londýn.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Velká Británie školní zájezd 24/9- 29/ Část čtvrtá.
Zájezd do Velké Británie Konečně jsme na trajektu a loučíme se s francouzským přístavem Calais.
Spojené království Velké Británie
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Londýn a okolí 21. –
Skotsko Anglie Wales Severní Irsko
Chceš se kouknout do Londýna?Klikni na něj. Chceš vidět Big ben? Klikni na něj. Chceš vidět London eye.Klikni na něj. Jestli jsi viděl Big ben i London.
MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet
Anglie 2007 Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_161 NázevLondýn Téma hodinyZápadní.
Praha.
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
PAMÁTKY PRAHA.
Opava.
LONDÝN.
Téma hodiny: Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Cestovní ruch Velké Británie a Irska
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
I. ZŠ ZRUČ NAD SÁZAVOU LONDÝN + HASTINGS A OKOLÍ 21. – 25. října 2015
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
VII.A Exkurze Anglie ZŠ HORNÍ POLICE. Rozpis ceny – 6260 Kč Doprava Praha – Londýn a zpět Doprava po Anglii Ubytování Vstupy STUDENT AGENCY 1690 Kč Florenc.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_05_Britské_souostroví_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Nejkrásnější města světa
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Londýn.
Spojené království Lukáš Vicherek.
Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Frenštát pod radhoštěm
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Název školy: Základní škola T. G
Královská observatoř Greenwich
Londýn a ešte čosi ... Big Ben, Westminsterský palác, zdvíhací most Tower Bridge, Katedrála svätého Pavla, Trafalgarské námestie, Piccadilly Circus (najrušnejšia.
LONDÝN. Památky katedrála sv. Pavla je to už pátá budova předchozí čtyři shořely- první v 7.století, a zatím poslední v roce 1666 posledním architektem.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_176 Autor: Mgr. Martin Majer
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Transkript prezentace:

LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní a historické City, West End – centrum zábavy a East End – spíše průmyslová oblast.

Londýnská doprava V Londýně se člověk může svézt červenými poschoďovými autobusy, ale nyní už jen v historické čtvrti, protože mimo dvou linek ve zmiňovaném historickém centru byly tyto „double-deckery“ zrušeny. Dalším typickým symbolem Londýna jsou tradiční černé taxíky(cabs).

Tower Londýnský Tower se nachází na severním břehu Temže a jeho historie se píše již téměř tisíc let. Tower byl využíván mnoha způsoby, jako královský palác,pevnost,vězení,popraviště, královská pokladnice a muzeum.

Tower Bridge Tower Bridge je symbolem Londýna. Byl postaven 1886-94 a je nejznámější z londýnských mostů. Při proplouvání velkých lodí se uprostřed rozevírá a zvedá.

Katedrála sv. Pavla Katedrála sv. Pavla je jednou z největších na světě. Byla postavena v 17. století po Velkém požáru. Je to sídlo londýnského biskupa. Princ Charles a Lady Diana zde měli svatbu.

Westminsterský palác Budova parlamentu se oficiálně nazývá Westminsterský palác. Ve středověku sloužil jako královská rezidence, ale Jindřich VIII. přenechal budovu vládě.

Big Ben Westminsterský palác má Hodinovou věž se slavným zvonem nazvaným po prvním komisaři pro pracovní zakázky siru Benjaminu Hallovi Big Ben (byla to jeho přezdívka).

Buckinghamský palác Buckinghamský palác je od dob královny Viktorie sídlem anglických králů a královen. Byl postaven pro vévodu z Buckinghamu v roce 1703. Výměna stráží je jedna z největších atrakcí a koná se každý den v 11:00.

Downing Street Downing Street číslo 10 je domovem britských premiérů od roku 1732, kdy Jiří II. nabídl tento dům siru Robertu Walpoleovi.

Trafalgarské náměstí Trafalgarskému náměstí dominuje 18 stop vysoká socha Horácia Nelsona stojící na 151 stop vysokém sloupu. Kolem náměstí jsou budovy kostela sv. Martina a Národní galerie.

Londýnské oko Londýnské oko je největší vyhlídkové kolo na světě (150 m vysoké). Bylo postaveno k oslavám nového milénia. Provozují ho Britské aerolinie. Kolo se nikdy nezastavuje; jedna otočka trvá 30 minut, o kolo se stará 200 zaměstnanců.

Piccadilly Circus Piccadilly Circus je zábavním centrem Londýna. Setkává se tu pět hlavních ulica v nejbližším okolí je soustředěno mnoho londýnských divadel, kin, restaurací a obchodů. Uprostřed náměstí stojí soška Erose.

Greenwich Greenwich se rozkládá východním směrem od Londýna a své ploše 80 hektarů nabízí návštěvníkům mnoho atrakcí stejně jako nádherné výhledy na dolní tok řeky Temže. Stará Královská observatoř se sice přemístila, ale stále si můžete rozkročmo stoupnout nad nultý poledník, který ukazuje mosazný proužek na zemi.

Národní muzeum mořeplavby V Greenwichi se nachází také část Národního muzea mořeplavby, kde je největší sbírka lodí a navigačního vybavení lna světě. Ve zdejším suchém doku je taky zakotvena loď Cuty Sark z roku 1869.