CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2015 ÚVOD.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Odborné.
Advertisements

Výuka cizích jazyků technických předmětů
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.
Úvod Klasifikace disciplín operačního výzkumu
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2010/
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2012 ÚVOD – do P i CV.
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
Návrh inovace předmětu Obchodní logistika prof. Ing. M. Jurová, CSc. Ing. Z. Videcká, Ph.D. Ing. Vl. Bartošek.
Obor informační technologie
B V M T část 2. Mikrovlnná technika 1.
NÁVRH INOVACE PŘEDMĚTU ELEKTRONICKÝ OBCHOD Prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. VUT v Brně, Fakulta podnikatelská, Ústav informatiky t: ,
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/2004 cv.-1.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 15. PŘEDNÁŠKA.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Úvod do managementu 1. seminář
Autoři: Martin Dlouhý a Martina Kuncová
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Výuka Informačních technologií na DFJP
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Cíl přednášky Seznámit se
Ukončení: Zkouška Písemný test nebo ústní zkouška Obsah Zk: vysvětlení 4 didaktických pojmů + 2 otázky.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor CVIČENÍ APLIKACE FRONT + HO … - i pro.
CW01 - Teorie měření a regulace Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2010/2011 cv. 0.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 Akreditace předmětů a vedlejších specializací F4 2. Akreditace.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden CVIČENÍ STAVENIŠTĚ.
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/ reg.
FINANČNÍ TRHY doc. Ing. Martin Svoboda, Ph. D
DIDAKTIKA FYZIKY I. 7 Fyzikální učebnice
Didaktické metody Androdidaktika.
Základy firemních financí Cvičení 1.. Základní informace Ing. Gabriela Oškrdalová Katedra financí, dveře č. 502 Konzultační hodiny: Čt 9.20 –
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Katedra managementu ŘÍZENÍ OBCHODU – SEMINÁRNÍ PRÁCE Nesplněná docházka Ing. Patricia Jakešová
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
BIOSTATISTIKA LS 2016 Garant předmětu: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Přednášející: Ing. Martina Litschmannová, Ph.D. Cvičící: Ing. Martina Litschmannová,
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2016 ÚVOD – do P i CV.
22F200 Manažerská informatika
CW-057 LOGISTIKA ÚVOD DO PŘEDMĚTU Přednášky a Cvičení Leden 2017
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
BA008 Deskriptivní geometrie
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Obecná didaktika ÚVOD.
Organizace a řízení logistiky
Informační modelování budov (BIM)
Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d.
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Didaktické metody Androdidaktika.
Ing. Milan Houška KOSA PEF ČZU v Praze
Praktická metodologie vědy 2016
CW – 13 LOGISTIKA 9. CVIČENÍ Optimum FRONTY + HO
BA008 Konstruktivní geometrie
Informační modelování budov (BIM)
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
BA008 Konstruktivní geometrie
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2015 ÚVOD – do P i CV

Leden 2013 ÚVODEM JE VHODNÉ SEZNÁMIT SE S OBSAHEM A NÁPLNÍ PŘEDMĚTU A POZNAT V HRUBÝCH RYSECH CO V PŘEDNÁŠKÁCH A CVIČENÍCH NA VÁS ČEKÁ …..

TÝDENNÍ ROZVRH PŘEDMĚTU: - letní semestr – 13 výukových týdnů - 2 hod. přednášky + 1 hod. cvičení - cvičení je v učebně = zadání úloh a dále v PC učebně se simulačním SW - ukončení: zápočet, zkouška. Leden 2015 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

Podpora studia: 1. V roce 2008 byla vydána Studijní opora, která obsahuje základní informace k předmětu CW05 – Teorie rozhodovacích procesů. Neobsahuje provozní informace k simulačnímu SW a jeho použití. Dalším zdrojem je řada odborných knih uvedená v seznamu literatury. Leden 2015 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

Názvy jednotlivých modulů uvedené opory pro tento předmět: MODUL 01Obecné základy MODUL 02 Modelování MODUL 03 Metody 1 MODUL 04Metody 2 MODUL 05Projekty a projektové řízení MODUL 06Související témata ROZČLENĚNÍ STUDIJNÍ OPORY Leden 2015

včetně prezentací k přednáškám a cvičením. Podpora studia: 2. Další informace jsou na webovských stránkách – pod adresou: včetně prezentací k přednáškám a cvičením. Leden 2015 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

Podpora studia: 3. na webu jsou *.ppt nebo *.pdf soubory s doplň- kovými texty přednášek i se zadáním jednotlivých cvičení (ty jsou každoročně obměňovány a zpře- sňovány – mají letopočet „2015“ na úvodním slidu) 4. vzhledem k náplni bude nutné určité domácí samostudium materiálů na webu nebo v oporách, případně i z literatury Leden 2015 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

Podpora studia: 5. vzhledem k inovaci zařazením simulačního SW jsou v přednáškách i cvičeních zařazeny info o SW a (zjednodušenou) práci s ním. Leden 2015 ZÁKLADNÍ STUDIJNÍ INFORMACE

Leden 2011 Dále k výuce existují pomůcky: - velice bohatá literatura časopisecká, knižní, sbor- níková i v oblasti skript a studijních opor (různých autorů, různých fakult či universit) – v české, an- glické i jiné verzi - webovské stránky (od Wikipedie po stránky časo- pisů a tuzemských i cizích universitních pracovišť) většinou anglicky psaných. STUDIJNÍ POMŮCKY

Dalším cílem předmětu je seznámit se i se základy teorie vědního oboru logistika – i jeho praktickým využitím. Na toto téma je zaměřen souběžný předmět pro „R“ CW13 – Logistika – i on má na stejném webu své studijní materiály, na které budou při výuce odvo- lávky a bude potřeba se s nimi podrobněji seznámit. Leden 2015 DROBNÉ UPOZORNĚNÍ

Teorie a metody rozhodovacích procesů v oblasti investorské, projekční, přípravné i výrobní pro rea- lizaci výstavby. Využití systémových prostředků, operačního výzku- mu, logistických přístupů, teorie her, …. Informace o logistice, jejích řetězcích a jejím aplikač- ním využití. Využití teorie řízení - kybernetiky. NÁPLŇ PŘEDMĚTU Leden 2015 O čem tedy jaksi řeč poplyne….:

Přístup k výrobním a produkčním procesům a k jejich řízení. Nástroje pro procesy identifikace a dekompozice systémů. Nástroje pro identifikaci a stanovení materiálových, informačních a finančních toků. Technika a matematika pro optimalizaci disponibil- ních zdrojů. Matematické metody rozhodovacích procesů. NÁPLŇ PŘEDMĚTU Leden 2015 O čem tedy jaksi řeč poplyne….:

Informační systémy podporující procesy řízení a rozhodování (ISŘR). Manažerské informační systémy (MIS). Modely procesů a řízení. Terminologie a metodologie modelového přístupu k systémům. Matematické a počítačové modelování jevů a procesů. - ……… NÁPLŇ PŘEDMĚTU Leden 2015 O čem tedy jaksi řeč poplyne….:

SW prostředky pro simulaci a vyhodnocování simu- lačních běhů (inovace). Výchozí metody operačního výzkumu. Tvorba blokových a časových diagramů, pro metody operačního výzkumu (lineární, nelineární a dyna- mické programování, simplexová metoda). Metody Monte Carlo, PERT, CPM, GERT, vybrané části teorie her, teorie zásob, teorie hromadné obslu- hy (THO a SHO), teorie grafů, teorie spolehlivosti a další. NÁPLŇ PŘEDMĚTU Leden 2015 O čem tedy jaksi řeč poplyne….:

Další nástroje z řešených typových úloh: - problém obchodního cestujícího - problém čínského listonoše - zásobovací trasy - zamezení vzniku front - a další. NÁPLŇ PŘEDMĚTU Leden 2015 O čem tedy jaksi řeč poplyne….:

… A část bude nově zaměřena na inovovanou část předmětu týkající se simulačního SW a jeho použití – včetně případů uváděných ve cvičeních – vše v rámci disponibilního počtu výukových hodin. NÁPLŇ PŘEDMĚTU Leden 2015 O čem tedy jaksi řeč poplyne….:

Leden 2015 Téma tohoto předmětu je velice široké a jeho apli- kační uplatnění v praxi též – proto je obsah před- mětu zaměřen na základní informace a principy (ke snadnějšímu praktickému využití). Vzhledem k opoře, webu i dostupné literatuře, nebu- de autentická náplň přednášek striktním obsahem dostupných prezentací, ale bude zaměřena na dopl- ňující a vysvětlující informace. Bude potřebovat jisté domácí samostudium k dopl- nění vědomostí a k pochopení dalších témat. DROBNÉ UPOZORNĚNÍ ZÁVĚREM ÚVODU

Leden 2013 ……… CW05 – p.0 - úvod

………