Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Advertisements

Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Změny v poskytování dat územní identifikace
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Editace RÚIAN - nové povinnosti obcí a stavebních úřadů
RÚIAN Registr územní identifikace, adres a nemovitostí
Kontroly dat RÚIAN a jejich opravy
Základní registry veřejné správy
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
GEOPORTÁL ZEMĚMĚŘICKÉHO ÚŘADU
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Informační portál MPSV (se zřetelem na elektronické aplikace) Ing. Petr Hortlík, IT expert.
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Realizační tým ICZ duben 2005
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2007.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Územní identifikace a adresy z pohledu MPSV
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Základní registry.
RÚIAN základní informace
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Využití registru sčítacích obvodů ČSÚ pro lokalizaci subjektů na úřadech práce Vedoucí projektu: doc.Dr.Ing. Jiří Horák Konzultant projektu: Ing. Libor.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Zjednodušení administrativních postupů – výpisy z Evidence rejstříku trestů Mgr. Marek Souček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 3. – 4. dubna 2006.
MAPOVÉ SLUŽBY PORTÁLU VEŘEJNÉ SPRÁVY
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Kontroly dat RÚIAN Kateřina Burešová. 2 Obsah prezentace Praha  Vznik nesouladů  Porovnání a kontroly dat RÚIAN  Kontrola stavebních objektů.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního systému katastru nemovitostí ČÚZK (projekt RUIAN) Český.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Reklamace Provázanost ISÚI a ISKN Hana Gubániová.
Městský úřad Nový Bydžov 7. prosince 2011 Ondřej NEUMAN, Martin KOŘÍNEK Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový.
UIR-ADR 4.0 Petr Kříha OKsystem s.r.o. Prostorová identifikace v základních registrech ISVS, seminář NEMOFORUM, Praha 22. ledna 2001.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
POSTUP STAVEBNÍCH ÚŘADŮ při zápisu do registru územní identifikace Jiří Košťál ČÚZK červen 2011.
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Transkript prezentace:

Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2006 – Hradec Králové – ALDIS – 3. a

Tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí MPSV nadále poskytuje všem uživatelům zdarma nejen data registru adres UIR-ADR, ale k dispozici jsou i následující stále rozšiřované služby ( prohlížení obsahu registru pomocí internetu ověřování adres v registru po internetu udržování si vlastní kopie registru dotazování z vlastní aplikace on-line do registru zadávání reklamací on-line (velcí uživatelé) K rozšíření služeb došlo zejména při zobrazování adresních míst v mapových podkladech na aktualizované mapě RZM 1: od Zeměměřického úřadu s doplněním uliční sítě dodané k zobrazování v internetové aplikaci firmou CEDA.

Tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Nad tabulkou každého prvku územní identifikace je nyní tlačítko se symbolem zeměkoule, které umožňuje zobrazit prvek ze zvýrazněného řádku tabulky na mapě takto: adresní místo je na mapě zobrazeno červeným kroužkem umístěným v jeho definičním bodě prvky Stavební objekt, Ulice, Část obce a Pošta jsou na mapě lokalizovány zobrazením všech svých adres. míst ostatní prvky jsou na mapě zobrazeny zvýrazněním území prvku a v malých měřítkách i zobrazením adres. U zobrazených adresních míst lze kurzorem myši interaktiv- ně zjišťovat jejich aktuální atributy v UIR-ADR i zdroj jejich souřadnic (CEDA, ČSÚ). Předmětná adresa se zobrazí červe- ným kroužkem, žlutými kroužky potom všechny další adresy

Tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vláda ČR svým usnesením č. 1306/2005 uložila MPSV ve spolupráci s ČÚZK, MV a ČSÚ sjednotit postupně datový obsah registru UIR-ADR s ostatními dílčími evidencemi adres a vytvořit tak do 31. prosince 2006 datový základ pro registr územní identifikace, adres a nemovitostí (RÚIAN). S obsahem UIR-ADR je tedy třeba sjednotit adresy v informačním systému katastru nemovitostí (ISKN) ČÚZK informačním systému evidence obyvatel (ISEO-ADR) MV registru sčítacích obvodů (RSO) a UIR- ZSJ správce ČSÚ. Dále vláda uložila ministryni informatiky vypracovat ve spo- lupráci s předsedou ČÚZK věcný záměr zákonné úpravy RÚIAN a předložit ho vládě do 30. června 2006.

Tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí MPSV a ČÚZK se již dohodly na společné přípravě budoucího RÚIAN a uzavřená dohoda by měla vést k minimalizaci nákladů na řešení a zajistit rovněž v maximální míře ochranu investic a prostředků, vložených do tvorby registrů UIR-ADR a ISKN. Vlastní sjednocování adres v letošní roce bude mít dvě části: porovnání všech čtyř evidencí a sjednocení maximálního počtu adres do jednotného registru založeného na UIR-ADR pomocí speciálních softwareových prostředků (90 % adres) řešení neshod zjištěných porovnáním, které nemohou být vy- řešeny automaticky nebo na úrovni správců evidencí a které musejí být řešeny v místě vzniku dat, tedy na obcích. Ze dvou možných přístupů (off-line vytvořením rozdílových sestav, rozeslá- ním na obce, vyznačením chyb, zasláním zpět a provedením oprav v centru nebo on-line přímým přístupem obcí přes internet k datům a prováděním oprav přímo do registru speciálním programem) se navrhuje přístup on-line.

Tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Ideální by bylo, kdyby zároveň se spuštěním on-line systému oprav neshod mezi registry byly již stejným způsobem do dato- vého základu RÚIAN zanášeny i aktuální změny, které by byly samozřejmě zpřístupněny všem zainteresovaným resortům. Předpokládáme, že obce budou vyzvány ke spolupráci společ- ným dopisem náměstků všech 4 zúčastněných resortů. Časový harmonogram - do poloviny roku 2006 analýza a pří- prava programů, ve třetím čtvrtletí vlastní porovnání a sjedno- cení bezesporných dat a ve čtvrtém čtvrtletí již vlastní řešení neshod na obcích a čištění registru (od konce roku 2006 by tak již mohl probíhat přechod na on-line údržbu jednotného datové- ho základu registru, ten by již byl po celý rok 2007 k dispozici tak, aby od mohl být RÚIAN plně zprovozněn).

Tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Uvedený postup bude velmi výhodný i pro všechny stávající uživatele UIR-ADR (změny se jich dotknou jen málo): referenční kódy adres, ulic a objektů v působnosti MPSV budou převzaty z UIR-ADR nadále budou k dispozici změnové soubory veškeré prováděné opravy datového obsahu při sjednocová- ní adres jim tak budou průběžně k dispozici v podstatě od bude možné užívat adresní část budoucího RÚIAN, žádný další „velký skok“ nebude. V průběhu roku 2007 si tak mohou všichni stávající uživatelé UIR-ADR i všechny resorty postupně připravovat své infor- mační systémy na využívání adres z budoucího RÚIAN

Tel: , Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Děkuji za pozornost. Mgr. Karel Lux