Adam Jur č o 4.A Obnovitelné Zdroje. Co jsou obnovitelné zdroje ? „Obnovitelné p ř írodní zdroje mají schopnost se p ř i postupném spot ř ebovávání č.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Advertisements

Z obnovitelných zdrojů
Člověk a energie Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
„Zelená energie“ Skupiny ČEZ
Fyzika Ekologie ©2008 (PowerPoint) Petra Křenová, Jirka Juřena a Lukáš Gottwald™
Výroba a distribuce elektrické energie
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Přečerpávací elektrárna
Autor: Petr Melicherík Spoluautoři: Iveta Suchá
Malé zdroje energie MMZE
Sluneční elektrárna Získávání energie ze slunečního záření patří z pohledu životního prostředí mezi nejšetrnější způsoby. V poslední době se těší značné.
Sluneční elektrárna.
Obnovitelné zdroje energie – jejich využití a budoucnost 4. setkání OHK v Třinci 22. března 2010 Prof. Pavel SANTARIUS, CSc. Technická univerzita Ostrava.
Pohled Ministerstva životního prostředí na zákon o podpoře obnovitelných zdrojů Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí.
Bezpečnost dodávek v energetice Problematika obnovitelných zdrojů energie konference Euro Energy – , Mělník Josef Fiřt - ERÚ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
ALTERNATIVNÍ ZDROJE ENERGIE
Obnovitelné a Alternativní zdroje energie
Sluneční elektrárny.
Martin VRZALA. * Energetika * Primární energetické zdroje * Obnovitelné energetické zdroje.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Tepelné elektrárny.
Společenské a hospodářské prostředí
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
Větrná elektrárna Autoři: Jakub Vlasák Jiří Folta Nabídka pro ministerstvo průmyslu.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Směrnice 77/2001 o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Jan Pouček Ministerstvo průmyslu.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
aneb ,,Proč neušetřit?“ Vypracoval: Filip Gigal Jaroslav Horníček
Odvětví průmyslu Česka
Podpora obnovitelných zdrojů podle návrhu nového zákona a souvisejících vyhlášek Stanislav Trávníček ERÚ.
Energetická bezpečnost ČR v kontextu 3. Energetického balíčku EU Pohled MŽP na energetickou bezpečnost ČR Vladimír Vlk 27. března 2008, Poděbrady.
Využití energie Slunce
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Badatelský den Dukovany
Alternativní Zdroje Energie Autoři: Jiří Preclík Pavel Kopáček Emil Pišta : VII. D třída: VII. D.
Těžký průmysl Energetika.
Žofínské fórum Plyn – důležitá součást energetického mixu ČR 27. října 2015.
Obnovitelné zdroje energie. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Obnovitelné (recentní) zdroje energie zdroje energie Slunce, voda, vzduch.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Martin Sedlák, ředitel AliES 29. února Zvonečník, Praha.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
+. Adam Mach 12 let, 7.A Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
Obsah Generátor střídavého proudu Trojfázová soustava střídavého napětí Transformátor Přenos elektrické energie Střídavý proud v energetice 1.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
Zamýšlené a nezamýšlené důsledky Jan Málek.  Definice  Důvody pro používání OZE  Druhy OZE  OZE v rámci Energetické politiky EU  Negativní dopady.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Netradiční zdroje elektrické energie
Jaderná zařízení a jejich dopad na okolní prostředí
Výroba elektrické energie
ČESKÁ REPUBLIKA ENERGETIKA.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
Výroba elektrické energie - obecná část
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Obnovitelné zdroje energie
Energetická (ne)bezpečnost
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Netradiční zdroje elektrické energie
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
Energetika budoucnosti - uhlí atom nebo obnovitelné zdroje?
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Současné trendy výstavby-nízkoenergetické objekty
Transkript prezentace:

Adam Jur č o 4.A Obnovitelné Zdroje

Co jsou obnovitelné zdroje ? „Obnovitelné p ř írodní zdroje mají schopnost se p ř i postupném spot ř ebovávání č áste č n ě nebo úpln ě obnovovat, a to samy nebo za p ř isp ě ní č lov ě ka.“ Slune č ní zá ř ení, v ě trná, vodní, geotermální energie, biomasa

Biopaliva Tuhá, kapalná, plynná 15% celkové sv ě tové spot ř eby Švédsko, Finsko 17% a 19% K jejich výrob ě je pot ř eba velké množství vody Zvyšuje ceny potravin

ČR Nep ř íliš p ř íznivé pov ě trnostní podmínky Malý spád ř ek Do roku 2010 by m ě l podíl OZE dosáhnout 6%

Podpora Obnovitelných zdrojů v ČR Množství program ů na podporu OZE Velký potenciál biomasy Zem ě d ě lci preferují klasickou produkci p ř ed p ě stováním biomasy Stále mnoho bariér pro efektivní rozvoj OZE Dotace na projekty s OZE 20-80% náklad ů

Vodní elektrárny Nezne č iš ť ují ovzduší Nepot ř ebuje dovážet paliva Jsou bezodpadové Velmi bezpe č né Pružné pokrytí spot ř eby

Větrné elektrárny Životnost cca 20 let Nejvíce na severozápad ě Č R a na st ř ední Morav ě Samy nemohou nahradit velké zdroje Vhodné plochy pro stavbu v ě trných elektráren jsou č asto v chrán ě ných krajinných oblastech

Sluneční elektrárny Velký r ů stový potenciál Jejich zastoupení je zatím velmi malé Hlavn ě nezávislé napájení objekt ů První elektrárna v Č R v r.1998 na ho ř e Mravene č ník v Jeseníkách Od r.2003 jsou 30% dotace na instalaci solárních systém ů

OZE v Číslech V r se z biomasy vyrobilo 1000 GWh V r.2010 má být celkový podíl biomasy na výrob ě elekt ř iny v EU 8% 13% elektrické energie ve Finsku je z biomasy Velké vodní elektrárny v Č R vyrobí kolem 2300 GWh Fotovoltaický pr ů mysl nejrychleji roste v Japonsku, Evrop ě Č ín ě a USA

Zdroje The New World of Biofuels: Implications for Agriculture and Energy, Keith Collins, Chief Economist Podpora využívání obnovitelných zdroj ů energie v Č R, Juraj Krivošík / Tomáš Chadim, SEVEn, st ř edisko pro efektivní využívání energie, o.p.s republice-kolik-vyrabime-elektriny.aspx republice-kolik-vyrabime-elektriny.aspx

Zdroje obnovitelne-zdroje-rostou-solarni-a-vetrna-energie-ne.aspx obnovitelne-zdroje-rostou-solarni-a-vetrna-energie-ne.aspx