Tato prezentace byla vytvořena

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ploutvové plavání Vybavení Styl Disciplíny ploutvového plavání
Advertisements

OLYMPIJSKÉ HRY.
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Biatlon.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Tato prezentace byla vytvořena
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PLAVÁNÍ.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Olympijské hry.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
ATLETIKA 2.
VRH KOULÍ.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
HOD OŠTĚPEM.
Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci s pražským centrem zrakově postižených připravili 1. ročník plaveckých závodů pro speciální základní školy zrakově.
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY 1.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
ATLETIKA.
Martin Kovář Martin Kovář narozen 20.března.1967.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Olympijské hry.
HOD DISKEM.
HOD KLADIVEM.
Tato prezentace byla vytvořena
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
CO NEJVÍCE SE NAROVNÁME, HLAVU VYTÁHNEME VZHŮRU
SEVERSKÁ KOMBINACE.
Halový víceboj mužů.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
Diagnostika plavecké úrovně a plavecké techniky
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Plavání ve zdravotně orientovaných pohybových programech Lekce č. 27 Irena Čechovská, červen 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
TECHNIKA PRSA – ČINNOST HORNÍCH KONČETIN DÝCHÁNÍ
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov Autor: Renáta Pasovská
STARTOVNÍ SKOK Z BLOKU Lekce č. 21
TECHNIKA MOTÝLEK – modifikace delfínového vlnění Lekce č. 20
TECHNIKA MOTÝLEK – delfínové vlnění Lekce č. 19
Plavání Plavání má 4 styly plavání . kraul , znak , prsa , motýlek.
Rychlostní disciplíny - kraul Tereza Kousalová
České akademické hry 2016, Univerzita Pardubice
TECHNIKA PRSA POHYBOVÝ CYKLUS POD HLADINOU
TECHNIKA ZNAK – poloha, činnost dolních končetin Lekce č. 15
TECHNIKA ZNAK – základní obrátka, „kotoulová˝ obrátka Lekce č. 18
Školní olympiáda soutěž turnaj Olympijské hry letní olympijské hry
TECHNIKA KRAUL – poloha, činnost dolních končetin Lekce č. 5
LEKCE č. 12 PRSA TECHNIKA Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Transkript prezentace:

Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu Orbis pictus 21. století

OB21-VVP-HUM-TV-HUD-M-SUPL-001 Plavání

Počátky sportovního plavání Vznik- Anglie 19.st Ryze vytrvalostní disciplína, (později se vzdálenosti upravují) Průkopníkem básník Lord. Gordon Byron. Soutěže probíhaly nejprve na univerzitách, později zakládání plaveckých oddílů 1896- vznik OH a současně plavání zařazeno do programu_

Olympijské hry První hry v roce 1896 a disciplína byla jenom volný způsob (kraul) 100, 500 a 1200m Závodili pouze muži, ženy až v roce 1912 ve Stockholmu Později závodění ve všech čtyřech disciplínách ( Kraul, Prsa, Znak,Motýlek) Výkonnost na OH- Převaha USA. Převaha výkonnosti žen byla z Dánska, Anglie, Maďarska V 1936 byly čas žen lepší jak časy mužů

Plavecké styly PRSA Nejmenší účinnost co se týče rychlosti. Proč? Při tomto stylu vzniká příliš velké tření, jelikož pohyby jsou prováděny ve velké vzdálenosti od těla. Je označován za nejpomalejší způsob plavání. Okamžitá rychlost kolísá od 0 do 3,2 m/s v důsledku současných pohybů nohou i paží. Plavec se chová jako pružina-stlačení X roztažení Pozor-dbát na správný způsob polohy hlavy a těla (ala paní Radová)

Plavecké styly VOLNÝ ZPŮSOB ( KRAUL) Nejefektivnější a velmi rychlý pohyb ve vodě .!! Dbát na správnou techniku!! Pohyb paží a nohou je veden v ose těla. Je nejrychlejší plavecká technika, která existuje Pokud by se kraul bral jako 100%, tak na další plavecké styly připadají hodnoty následující. Pro motýlka 93%, znak 89% a prsa 79%

Plavecké styly Znak Vychází ze splývavé polohy na zádech. Ruce vzpažené, pánev tlačíme směrem ke hladině, nohy jsou natažené po odrazu. Jediná disciplína, u které není startovní skok z můstku, ale přímo z vody. Souhra paží a nohou ( nohy napnuty) Zvýšená námaha na správnou ventilaci plic

Plavecké styly Nejvíce fyzicky náročná disciplína Motýlek, Delfín Nejvíce fyzicky náročná disciplína Pohyb vychází od hlavy přes trup až po špičky na nahou ( Vlnivý pohyb) Spjato s pohybem delfínu Horní končetiny konají soupažný pohyb současně s vynořením hlavy na nádech

Světové rekordy Phelps překonal na olympiádě v Pekingu v roce 2008 již 36 let starý rekord amerického plavce Marka Spitze, který činil sedm zlatých medailí z Letní olympiády 1972 v Mnichově. A to tímto neuvěřitelným výkonem: 2. den her – 400 m polohový závod: 4:03,84 (světový rekord) 3. den her – 4×100 m volný způsob: 3:08,24 (světový rekord) 4. den her – 200 m volný způsob: 1:42,96 (světový rekord) 5. den her – 200 m motýlek: 1:52,03 (světový rekord) 5. den her – 4×200 m volný způsob: 6:58,56 (světový rekord) 7. den her – 200 m polohový závod: 1:54,23 (světový rekord) 8. den her – 100 m motýlek: 50,58 9. den her – 4×100 m polohový závod: 3:29,34 (svět.rekord)

Světová legenda Mark Andrew Spitz ; (10. února 1950, Modesto, Kalifornie, USA) je americký plavec, který na letních olympijských hrách v letech 1968 a 1972 získal celkem 11 medailí. Je devítinásobným olympijským vítězem a dále získal jednu stříbrnou a jednu bronzovou olympijskou medaili. Na Letních olympijských hrách 1972 v Mnichově se stal nejúspěšnějším účastníkem těchto her, když získal 7 zlatých medailí na jedněch hrách.Během své kariéry vytvořil 33 světových rekordů v plavání. V letech 1969, 1971 a 1972 byl vyhlášen Světovým plavcem roku. Až do Letních olympijských her 2008 v Pekingu se jednalo o nejúspěšnějšího plavce všech dob, který byl po dobu 36 let uznávanou a nikým nepřekonanou legendou tohoto sportovního odvětví.

Michael Phelps (30. června 1985, Baltimore) je fenomenální americký plavec, který drží několik olympijských a sedm světových rekordů v plavání a je držitelem 16 olympijských medailí, a to 14 zlatých a 2 bronzových. Osm medailí získal v roce 2004 na letních olympijských hrách v Aténách (šest zlatých, dvě bronzové) a osm v roce 2008 v Pekingu (všechny zlaté). Jeho 14 zlatých olympijských medailí je historický rekord pro jediného sportovce v celé historii olympijských her. Byl vyhlášen nejlepším plavcem roku v letech 2003, 2004, 2006, 2007 a 2008.