IFA Česká republika 1 Návrh Evropské komise na revizi Směrnice 2003/49/EC o společném systému zdanění úroků a licenčních poplatků Lenka Fialková 13. prosince.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2011 Pro 6. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. listopadu 2010 Zpracoval: František Koliba.
Advertisements

Revize Nového přístupu
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
European Commission Enterprise and Industry Evropské rámcové programy – podpora inovací a rozvoje MSP Ing. Václav Suchý, CSc. Technologické centrum AV.
Evropská družstevní společnost Prezentace jejích hlavních znaků Enzo PEZZINI Confcooperative Zastoupení v Bruselu.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Investování v Rakousku
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Harmonizace, důsledky, budoucnost Jan Öhm Hospodářská fakulta TUL Evropská ekonomická integrace.
Zdaňovací období Novela DPH 2013
Valná hromada Svazu dopravy - Ekologická daňová reforma v ČR Ekologická daňová reforma (EDR) v ČR JUDr. Jan Dusík, MSc. I. náměstek ministra ředitel.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
S€PA – platební služby pro €vropany Česká národní banka Praha, 21. září 2010 Ing. Tomáš Hládek, ředitel sekce peněžní a platebního styku Česká národní.
Mezinárodní zdanění Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
IFA Česká republika 1 Definice stálé provozovny: zpráva Pracovní skupiny 10 OECD Lenka Fialková 13. prosince 2011.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic REKAPITULACE ENERGETICKÝCH SMĚRNIC EU JAN POUČEK PODĚBRADY, 9.března 2004.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 18. zasedání P RVŠ, Karolinum,
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
D AŇ Z PŘIDANÉ HODNOTY Změny od dle právního stavu k Ing. Jan Molín, Ph.D. daňový poradce katedra finančního účetnictví a auditingu.
Harmonizace důchodových daní Michal Radvan. Stagnace harmonizačního procesu Výměna informací Zamezení dvojího zdanění Boj proti daňovým.
Boj s rasovou diskriminací: Workshop pro instituce občanské společnosti v České republice.
ČLENSKÁ SCHŮZE Návrhy usnesení Návrhy usnesení Usnesení č. 07/12/08-1: „Členská schůze volí pro zápis z členské schůze zapisovatelem.
IFA Česká republika 1 Novela zákona o kolektivním investování / Dopady do daní z příjmů Kateřina Hycnarová 11. října 2011.
ČLENSKÁ SCHŮZE Návrhy usnesení Usnesení – bod 1. Usnesení č. 30/11/14-1: „Členská schůze volí pro zápis z členské schůze zapisovatelem.
Návrhy usnesení Členská schůze sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty Restaurace u Boudů
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
České plynárenství po vstupu do EU a před otevřením trhu Ing. Jan ZAPLATÍLEK © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Řádná členská schůze Bytového družstva Mírová - Kolovraty Kulturní sál U Boudů
Výzkum, vývoj a vysoké školy Mgr. et Mgr. Tomáš Hruda.
Zamezení dvojího zdanění
Úvod do problematiky mezinárodního zdaňování
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
1 Novela zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí října 2015 – IFA JUDr. Zdeňka Tesařová, LLM.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
STÁLÁ PROVOZOVNA A ZDANĚNÍ PŘESHRANIČNÍCH KAPITÁLOVÝCH PLATEB Jiří Zoubek,LL.M.
O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas.
Energetické využívání odpadů Odpady 2013 a jak dál? Štěpán Jakl odbor odpadů.
Mezinárodní spolupráce při správě daní Mgr. Michal Tuláček 9. listopadu 2015.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Christian Blatchford Právní aspekty investování a podnikání v Etiopské federativní demokratické republice.
Těžební unie Česká republika Setkání těžařů Tábor, 9. – Novinky z evropské legislativy (2. kvartál 2011) David Póč.
ATAD a CCCTB v České republice
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Rub a líc daňového plánování
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Pořízení a dodání zboží z pohledu DPH v rámci Evropské Unie
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Evropská dimenze legislativy
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

IFA Česká republika 1 Návrh Evropské komise na revizi Směrnice 2003/49/EC o společném systému zdanění úroků a licenčních poplatků Lenka Fialková 13. prosince 2011

IFA Česká republika 2 > Předložen 1. listopadu 2011 > Navržen termín pro implementaci členskými státy 1. leden 2012 > Navržená účinnost 1. ledna 2013 Návrh EK na změnu Směrnice 2003/49/EC

IFA Česká republika 3 > Rozšíření směrnice na další typy společností – v podstatě shodně se směrnicí o společném systému zdanění mateřských a dceřiných společností, včetně zahrnutí Evropské společnosti a Evropského družstva. > Snížení hranice podílu na kapitálu či hlasovacích právech – opět shodně se směrnicí o mateřských a dceřiných společnostech – na 10 % (dnes 25%). > Rozšíření definice „spojené osoby“ tak, aby zahrnovala i nepřímý podíl na kapitálu či hlasovacích právech. > Zpřísnění podmínek pro osvobození u zdroje – rozšíření o podmínku stanovující, že úrok či licenční poplatek musí podléhat na straně příjemce zdanění v zemi rezidence. > Upřesnění, za jakých podmínek může být platba úroku a licenčního poplatku osvobozena u zdroje, pokud jsou tyto vypláceny stálou provozovnou. Navrhované změny

IFA Česká republika 4 > ČR nemá zásadní připomínky > ČR chce ze směrnice – ze seznamu společností odstranit v.o.s. a K.S. Postoj České republiky

IFA Česká republika 5 Děkuji za pozornost