Souběžný návrh hardware a software (Language for Instruction Set Simulator-Oriented Model) MPO ČR, FT-TA3/128, 2006-2010 Jazyk a vývojové prostředí pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bakalářská práce Prostředí pro výuku algoritmů
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
HRADLOVÁ POLE REKONFIGUROVATELNÁ ZA PROVOZU ZAŘÍZENÍ Soběslav Valach Ústav automatizace a měřicí techniky, FEKT, VUT Brno, Czech Republic.
Stručný úvod do UML.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. PROGRAMOVÁNÍ. DEFINICE POJMŮ Problém Problém nevyřešený, nežádoucí stav obvykle vyžaduje nějaké řešení Neřešitelný problém Neřešitelný.
Scia - Nemetschek Postavení SCIA v holdingu Nemetschek
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Historie UML Bc. Lukáš Ščurek. Historie UML 70. léta Vznik prvních objektově orientovaných jazyků První objektově orientové metody anylýzy a návrhu Polovina.
Průzkum stavu projektového řízení v organizacích a státní správě Odpovědný řešitel Doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky EF TUL.
Implementace IS ZMVŠ Třebíč. Návrh Vstupem pro návrh je výsledek analýzy = data, funkce, stavy; odtud se doplní systémové funkce, další data, návrh komunikace,
Přínosy metodik  Větší produktivita a kooperace týmů  Komunikační standard  Specializace projektových týmů  Nezávislost na konkrétních řešitelích 
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tvorba software Konceptuální modely. Konceptuální model (vodopádový) Formulace problému Analýza Programování Testování Užívání.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
A4M33NMS Návrh a modelování softwarových systémů
1 Autem nebo metrem? Studium dopravního chování obyvatel v ČR Ing. Ondřej Přibyl, Ph.D. Ing. Valéria Horňáková.
Principy překladačů Překladač Jakub Yaghob. Literatura a slajdy Aho, Sethi, Ullman: Compilers - Principles, Techniques and Tools, Addison-Wesley 1986.
Obecná problematika chytrých sítí a chytrých měření
Michal Škop Softwarové zabezpečení průmyslového experimentu (DOE)
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Lestes C++ compiler. Obsah 1. Úvod 2. Architektura 3. Implementace 4. Framework 5. Závěr.
Augmented reality applications in embedded navigation devices Semestrální práce Martin Jaroš.
11. Trendy ve vývoji aplikací, podporujících podnikové procesy
13AMP 9. přednáška Ing. Martin Molhanec, CSc.. Co jsme se naučili naposled ADA ADA Java Java.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
BIS Legislativa Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Dokumentace informačního systému
Začátky mikroprocesorů
Usability Workshop Zpráva ze semináře Vilnius, 1.– Ing. Jan Kaňka Krajská knihovna Františka Bartoše
Metodika objektového přístupu při tvorbě překladačů. Marek Běhálek Informatika a aplikovaná matematika FEI VŠB-TU Ostrava.
VŠB Technická univerzita Ostrava
Logika a umělá inteligence pro multi-agentní systémy Mobilní agent řízený neuronovou sítí.
Systém prioritních front pro vysokorychlostní síťová zařízení Jan Pazdera 2005.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Zám ě r diplomové práce Aplikace metody benchmarkingu v podnikovém prostředí Petr Ondrejka.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
S CENARIO - BASED METHODOLOGY FOR COMPARISON OF THE SOFTWARE TRAFFIC CONTROL AGENTS Seminář DSS – Richard Lipka.
Institut geoinformatiky VYUŽITÍ CELULÁRNÍCH AUTOMATŮ PRO MODELOVÁNÍ SILNIČNÍ SÍTĚ V MULTIAGENTOVÉM SYSTÉMU Vypracoval: Bc. Martin Hlaváček Vedoucí: Ing.
Sdílení dat nejen v prostředí Sémantického webu Roman Špánek Výjezdní seminář projektu SemWeb
WEBING WEB EngineerING Research Group
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Visual Basic - programování
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
XSLT překladač Marek Běhálek Informatika a aplikovaná matematika FEI VŠB-TU Ostrava.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
Umělá plicní ventilace
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Krátkodobá stáž na TU Vienna Jan Prokopec. 2 Zaměření laboratoře  Team prof.Ruppa je zaměřen na simulace v oblasti bezdrátových.
Inovační procesy Modely inovací – v RR ® 2004 – přednáška č. 3.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Business Activity Monitoring Jiří Kolář. Pojmy a zkratky ● SOA ● Servis Oriented Architecture ● BPMS ● Business Process Management System ● BAM ● Business.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
BI-Exercise/Project Topics October 2016 TUL Ing. Athanasios Podaras, Ph.D.
V Českých Budějovicích, únor 2017
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Big Data-Analytics.
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Vědní obory zabývající se informacemi
Tradiční metodiky vývoje softwaru
Zkušenosti s výukou geoinformatiky
Tradiční metody vývoje softwaru
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Seminář Moderní technologie pro automobilový průmysl a měřící techniku
Transkript prezentace:

Souběžný návrh hardware a software (Language for Instruction Set Simulator-Oriented Model) MPO ČR, FT-TA3/128, Jazyk a vývojové prostředí pro návrh mikroprocesoru

1. Definice problému int x=0; x++; Popis funkčních a nefunkčních požadavků SoC, ASIP

Různé přístupy při návrhu ASIP Dvě metodologie při návrhu ASIP Tradiční Dlouhý čas pro nalezení optimálního řešení Jazyky pro popis architektury (ADL) Poskytují plynulý vývoj software pro navrhovaný mikroprocesor 2. Návrh ASIP

Program Překladač Strojový kód Simulátor Návrháři Popis architektury 2. Návrh ASIP

3. Oblasti výzkum Nalezení vhodné abstrakce v ADL pro popis architektury (UML, apod.) Na základě popisu, vytvoření formálních modelů pro reprezentaci chování překladačů, simulátorů a vlastní realizace Implementace formálních modelů v různých jazycích Ověření ekvivalence mezi simulátory a realizací

3. Oblasti výzkum – příklad formálních modelů Dvojcestné párové automaty Konečný automat událostí Graf procesů

3. Oblasti výzkum – některé výstupy Produkty 2007 Nástroje projektu Lissom pro práci s instrukční sadou, autorizovaný software, 2007 Autoři: Hruška Tomáš, Kolář Dušan, Lukáš Roman, Masařík Karel Nástroje projektu Lissom pro práci s instrukční sadou Publikace 2007 Masařík Karel, Hruška Tomáš, Kolář Dušan, Lukáš Roman: Roční zpráva 2007 projektu FT- TA3/128 Jazyk a vývojové prostředí pro návrh mikroprocesoru, Brno, CZ, UIFS FIT VUT, 2007, s. 1-31Roční zpráva 2007 projektu FT- TA3/128 Jazyk a vývojové prostředí pro návrh mikroprocesoru Masařík Karel, Hruška Tomáš: Structural Equivalence between Architectural Descriptive and Hardware Languages, In: A proceedings volume from the 4th International Conference on Cybernetics and Information Technologies, Systems and Applications CITSA 2007, Florida, US, IIIS, 2007, s , ISBN Structural Equivalence between Architectural Descriptive and Hardware Languages 2006 Masařík Karel, Hruška Tomáš, Kolář Dušan: Language and Development Environment For Microprocessor Design Of Embedded Systems, In: Proceedings of IFAC Workshop on PROGRAMMABLE DEVICES and EMBEDDED SYSTEMS PDeS 2006, Brno, CZ, FEKT VUT, 2006, s , ISBN XLanguage and Development Environment For Microprocessor Design Of Embedded Systems Masařík Karel, Hruška Tomáš: UML in Design of ASIP, In: A proceedings volume from the 3rd IFAC Workshop on Discrete-Event System Design DESDes'06, Zielona Gora, PL, University of Zielona Gora, 2006, s , ISBN UML in Design of ASIP 2005 Lukáš Roman, Hruška Tomáš, Kolář Dušan, Masařík Karel: Two-Way Deterministic Translation and Its Usage in Practice, In: Proceedings of 8th Spring International Conference - ISIM'05, Ostrava, CZ, MARQ, 2005, s , ISBN Two-Way Deterministic Translation and Its Usage in Practice

4. Tým

5. 3xZ Zajímavá zadání disertační, diplomové a bakalářské práce - Moderní metody návrhu mikroprocesorů (Prof. Hruška) Specifikační jazyk (UML pro návrh Systému na Čipu); Překladač C pro DSP architektury (Optimalizace překladače zaměřené na spotřebu energie, Automatické rozdělování dat, Ladění optimalizovaného kódu, apod.); Simulace (Simulace Systému na Čipu); Realizace modelu v hardwarově popisném jazyce (Překladač jazyka C do VHDL, Překlad mezi jazyky pro popis architektury a hardwarovými jazyky, Ekvivalence mezi modely procesorů); Zázemí v rámci týmu Zahraniční stáž