Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní soustava povolání
Advertisements

Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Knihovnické profese v NSP a NSK
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání v České republice Konference ke kvalitě a uznávání neformálního vzdělávání 12. prosince 2007 Bratislava.
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
•Národní soustava kvalifikací (NSK) •Metodika naplňování NSK Legislativní prostředí pro nové přístupy k uznávání kvalifikací je dáno zákonem č. 179/2006.
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Národní soustava kvalifikací
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
Obory vzdělání z oblasti IT a NSK Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Národní soustava povolání a úloha Sektorových rad
Národní soustava kvalifikací Metodika naplňování NSK doplněné a upravené vydání Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Koordinační centrum pro EQF (EQF NCP) Setkání zástupců evropských iniciativ NAEP Milada Stalker Antonie Ondrouchová Pavel Hradecký.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Konference projektu KRUH
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Národní soustava kvalifikací (NSK) Evropský rámec kvalifikací (EQF)
Neformální vzdělávání jako součást Strategie celoživotního učení ČR Martin Sycha
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Knihovnické profese v NSP
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro řešení nerovnováhy na trhu práce Proč jsme šli do NSK? Jaroslava Doležalová personální ředitelka Synthesia,
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
Národní soustava kvalifikací (NSK). Co je to NSK? Národní soustava kvalifikací (NSK) je pružný a praktický nástroj, který nabízí vedle školní docházky.
Dalším vzděláváním k uspokojení požadavků zaměstnavatelů a k uplatnění na trhu práce Celoživotní učení - Kroměříž, Projekt je spolufinancován.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 KRAJE , Liblice.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje
Kurz IT Essentials na DFJP UPCE Ivan Panuška. IT Essentials: PC Hardware and Software Version 4.0  kurz nabízí úvod do odvětví IT  seznámení interaktivní.
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
Implementace EQAVET v ČR
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje , Otrokovice.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
Zákon o uznávání výsledků dalšího vzdělávání (179/2006 Sb.) Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
NÁRODNÍ RADA PRO KVALIFIKACE MŠMT, Legislativní rámec Zákon č. 179/2006 Sb.: § 24 – Rada § 24, odst. 7  Jednací řád Rady  Statut Rady § 23,
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
5. NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ, CZ NACE A NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ
Praha, Sekce vzdělávání Zlata Houšková
NSK – vazby na evropské procesy
NSK Jednání k PK chůva na MPSV
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
  Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje , Liberec.
  Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje Karlovy Vary.
Transkript prezentace:

Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký

NSK – MOST MEZI SVĚTEM PRÁCE A VZDĚLÁVÁNÍM Národní soustava povolání NSK POČÁTEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ Zkoušky DÍLČÍ KVALIFIKACE Typové pozice Školní vzdělávací programy Typové pozice Kurzy, programy Povolání Rámcové vzdělávací programy ÚPLNÉ KVALIFIKACE Praxe,… D Í L ČÍ KVALIFIKACE DÍLČÍ KVALIFIKACE

CO ŘÍKAJÍ DESKRIPTORY KVALIFIKAČNÍCH ÚROVNÍ NSK? Kvalifikace NSK Kvalifikační standard Deskriptory NSK Hodnoticí standard +

Analýza a návrh hardware a software pro … SROVNÁNÍ DESKRIPTORŮ NSK A EQF porovnání EQF Znalosti Dovednosti Kompetence NSK Činnosti prováděné držitelem Ovládat terminologii, znát funkce a parametry z oblasti HW a SW Instalace operačního systému … Nakonfigurovat OS na serveru podle požadavků … Analyzovat chyby a nefunkčnosti, vyhledat řešení problému, implementovat nalezené řešení Monitorování provozu operačních systémů diagnostika a optimalizace výkonu SPRÁVCE OPERAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MALÉ A STŘEDNÍ ORGANIZACE

POSTUP STANOVENÍ ÚROVNĚ NSK A EQF Stanovení úrovní jednotlivých kompetencí Výsledná úroveň odpovídá většině kompetencí Přehodnocení smyslu dané kvalifikace v předložené podobě Výsledná úroveň odpovídá úrovni klíčových kompetencí

N S P N S K E Q F ÚROVNĚ NSP, NSK A EQF

DALŠÍ INFORMACE Národní soustava kvalifikací Dotazy Děkuji za pozornost