EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
MČ Praha 21 - Újezd nad Lesy Újezd nad Lesy dne 8. března 2012.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Mgr. Jaroslav Melša, starosta JARMARKY REGIONÁLNÍCH PRODUKTŮ Zdravé město Dobříš.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
EVVO v Karlovarském kraji
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Název projektu Změna vytápění Mateřské školky a Domu s pečovatelskou službou na vytápění biomasou Tomáš HojdaMartin Paťha Luboš RypáčekMartin Müller.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
EVVO v operačních programech
Pedagogický management 2005 J. Šťáva katedra pedagogiky tel
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
územního plánování na obcích v roce 2007
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI

EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO také zemědělství, granty do ŽP a GIS NA EVVO 2 PRACOVNÍCI cca 1,25 úvazku, S PRAXÍ V EVVO

KONCEPCE EVVO LIBERECKÉHO KRAJE pro období SCHVÁLENA ZK V ČERVNU 2010 AKČNÍ PLÁN EVVO PRO OBDOBÍ PŘÍPRAVA – –Pracovníci KÚ (ŽP a školství) – –NNO (pracovní setkání) – –Připomínkování na www k EVVO

KONCEPCE EVVO LIBERECKÉHO KRAJE pro období PŘIPOMÍNKOVÉ ŘÍZENÍ ANALÝZA PLNĚNÍ CÍLŮ KONCEPCE EVVO V OBDOBÍ SWOT ANALÝZA STAVU EVVO V LK 2. PŘIPOMÍNKOVÉ ŘÍZENÍ NÁVRHOVÁ ČÁST KONCEPCE NÁVRH AKČNÍHO PLÁNU vše na

KONCEPCE EVVO LIBERECKÉHO KRAJE pro období ↑ EVVO V LK 3 DLOUHODOBĚ STABILNÍ SEV ŘADA KVALITNÍCH AKCÍ, POMŮCEK A METODICKÝCH MATERIÁLŮ KVALITNÍ EVVO PRO ŠKOLNÍ ZAŘÍZENÍ (práce SEV, MRKEV, Mrkvička) ↓ EVVO V LK DLOUHODOBÁ FINANČNÍ NESTABILITA DALŠÍCH SUBJEKTŮ EVVO NESPOLUPRÁCE SUBJEKTŮ EVVO NEEXISTENCE MEZIRESORTNÍ PRACOVNÍ SKUPINY PRO EVVO ↓

PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE NEJVĚTŠÍ PROBLÉM NNO? DLOUHODOBÁ FINANČNÍ NESTABILITA ŘEŠENÍ? SPOJENÍ SE SUBJEKTEM, KTERÝ KRYJE ČÁST ROZPOČTU Středisko Ekologické Výchovy LIbereckého Kraje s p o l u p r á c e s p o l u p r á c e NNO x KRAJ x OBEC NNO x KRAJ x OBEC (lektorský tým) (provozní příspěvek, (nemovitosti) (lektorský tým) (provozní příspěvek, (nemovitosti) 2010 – cca 5,3 mil. Kč) 2010 – cca 5,3 mil. Kč) Další důvody vzniku → Velký zájem škol o EVVO → Neexistence pobytového zařízení v kraji (v souladu s hygienickými normami) (v souladu s hygienickými normami) → Realizace projektů ve spolupráci s LK

PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE VYUŽITÍ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ŽP K EVVO GEOHRY PRO VEŘEJNOST “POZNEJ SVŮJ KRAJ“ ATLAS ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ LIBERECKÉHO KRAJE DNY GIS MAPOVÝ SERVER ŽP A PROJEKTY ŠKOL

PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE VLASTNÍ PUBLIKAČNÍ ŘADA SEZNAMOVÁNÍ ŠIROKÉ VEŘEJNOSTI S REGIONEM → Naučné stezky LK → Památné stromy LK → Geologické zajímavosti LK → Maloplošná CHÚ LK

Děkuji za pozornost Ing. Tomáš Komrzý tel.: , Informace o EVVO v Libereckém kraji: