Barokní móda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Klára Svatoňová, 2.B
Advertisements

Autor výukového materiálu:
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Klasicistní MÓDA VY_32_INOVACE_ 18 Klasicistní móda.
Gotická móda VY_32_INOVACE_ 04 Gotická móda.
VY_32_INOVACE_ 14 Rokoková móda
Prezentace společenských oděvů
POHYB TĚLESA VY_32_INOVACE_01 - POHYB TĚLESA.
VY_32_INOVACE _17 Klasicistní umění
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
VY_32_INOVACE_ 01 - Státní symboly
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Září 2012 Číslo.
Použité zdroje a odkazy: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
VY_32_INOVACE_ 03 - Feudální stát
VY_32_INOVACE _19 Romantismus
Barokní architektura VY_32_INOVACE_ 09 Barokní architektura.
Autor: Mgr. Ilona Nováková
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_5260_NES
Autor výukového materiálu:
VY_52_INOVACE_ZBO2_5864HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
KLASICISMUS VY_32_INOVACE_ 15 Klasicismus.
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Únor 2013 Číslo.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo: Název výukového materiálu: Tematický okruh:
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: O12 Číslo klíčové.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.01 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 01 Název materiálu:Colours Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:Anglický.
CIVILIZAČNÍ CHOROBY VY_32_INOVACE_ 19 Civilizační choroby.
Autor výukového materiálu:Monika Matoušková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu: Číslo klíčové.
VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Renesanční móda VY_32_INOVACE_ 07 - Renesanční moda.
Baroko VY_32_INOVACE_ 08 Baroko.
ODÍVÁNÍ A OBUV VE STAROVĚKÉM ŘÍMĚ
Gotika VY_32_INOVACE_ 03 Gotika.
VY_32_INOVACE_03_Baroko jako umělecký styl II
BAROKNÍ ODĚVY. šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na.
Autor výukového materiálu: Mgr. Klára Viznerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Únor 2013 Číslo.
Deformační účinky síly
VY_32_INOVACE_04 Asie - povrch - pracovní list
Románský sloh VY_32_INOVACE_ 01 Románský sloh.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inzerát Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
VY_32_INOVACE_ 06 -Renesan č ní architektura.  Renesan č ní sloh se ve stavebnictví pou ž íval od 14. do 17. století. S pot ř ebou prezentace nové.
VY_32_INOVACE_ 01 - Ekologie. Ekologie se užívá v několika významech. V původním významu je ekologie biologická věda, která se zabývá vztahem organismů.
Renesance VY_32_INOVACE_ 05 Renesance.
Volby VY_32_INOVACE_ 15 Volby.
VY_32_INOVACE_ 02 - Otroká ř ský stát.  Otroká ř ství je ozna č ení systému, ve kterém se vyu ž ívá práce nesvobodných lidí (otrok ů ), kte ř í jsou.
Wolfgang Amadeus Mozart Jeho doba - 18.století. Politika  klasicismus (2. polovina 17. stol. a 18. stol.)  umění klasicismu ovlivňovala politická a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování slovní zásoby podle obrázků v.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Podbořany, Husova 276, okr. Louny AUTOR: Jaroslava Kudláčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_605_NÁBYTEK TEMA: Nábytek ČSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
POŽÁRY VY_32_INOVACE_ 14 Požáry.
Digitální učební materiál
Ruský přízvuk - Ударение
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Podbořany, Husova 276, okr. Louny AUTOR: Jaroslava Kudláčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_604_ŠKOLNÍ_POTŘEBY TEMA: Školní potřeby ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Architektura rokoka VY_32_INOVACE_ 13 Rokoková architektura.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Papežová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
RENESANCE, BAROKO, ROKOKO
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_19 TÉMA: Renesanční.
Sortiment oděvních výrobků. Názvy a rozdělení výrobků k odívání se řídí normou ČSN To je závazné pro výrobu, učební texty a literaturu.
19. století. Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_137 Jméno autora: Mgr. A. Miloslava.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_177_Jak se lidé oblékali TÉMA: STŘEDOVĚK.
Črta… SVATEBNÍ ŠATY V MINULOSTI. Přiléhavý střih, zdůrazněná vertikála štíhlé siluety, úzké rukávy, dlouhá sukně – gotické svatební šaty.
Zpracovala Irena Krištofová.  Typický oděv má …  Popis ženského oděvu  To co měli na hlavě bylo velice důležité  Co všechno museli nosit páni  Fotky.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ DĚJEPIS VY_32_INOVACE_13_ středověká kultura oblékání Jméno autora:Mgr. Lenka Habartová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Móda a její přesah do dnešní doby
Novověk - Renesance.
SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen.
HYGIENA A LÍČENÍ Hygiena byla samozřejmostí.
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 05 Dějepis _7.ročník_16
Transkript prezentace:

Barokní móda

Styl oděvů z období baroka od poloviny 17. stol. do konce 18. stol Styl oděvů z období baroka od poloviny 17. stol. do konce 18. stol. se vyznačoval uvolněným, složitým dekorativním střihem s uplatněním jasných barev, hedvábných brokátů a krajek.

Oděv ženy se přikláněl k stylizaci, dlouhá sukně byla na předním díle rozstřižená a odhalovala spodní sukni. Na bocích byla bohatě zřasena a zdvižena pomocí železných obručí.

Živůtek, nejdříve stažený kosticemi, byl šněrován Živůtek, nejdříve stažený kosticemi, byl šněrován. Výstřih měl čtyřhranný tvar, jeho přední část byla bohatě zdobena krajkami.

Účes byl etážovitý, s příčeskem, upravován pomocí drátěné konstrukce.

Mužský oděv se skládal z rozšířeného kabátce, který byl koncem 17. stol. bohatě zdoben vyšíváním a stuhami, rukávy byly přehnuté, takže vynikala zdobená košile.

Otevřené přední díly kabátce odkrývaly vestu prodlouženou až ke kolenům. Košile měla široké krajkové manžety a límec s nákrčníkem.

Kalhoty sahaly ke kolenům, nosily se k nim hedvábné punčochy, nejčastěji bílé. (Nedílnou součástí byla paruka.) Tento oděv vytvořil základ dnešního pánského obleku, skládajícího se ze saka, vesty a kalhot.

1/ http://office. microsoft. com/cs- cz/images/results. aspx 1/ http://office.microsoft.com/cs- cz/images/results.aspx?qu=%C3%BA%C4%8Des&ex=1 &AxInstalled=copy&Download=MC900391062&ext=WMF &c=0#ai:MM900297093|