CSR jako součást obchodního modelu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení společnosti
Advertisements

Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Česká spořitelna, a.s. Představení společnosti Den Firem.
Zvládání rizik vyplývajících z pracovního stresu ve společnosti EDUCACONSULT M&J Consulting Pardubice, Česká republika
Komenský by se radoval aneb škola hrou
CSR V INTERNÍ KOMUNIKACI SKUPINY ČEZ
“Řízení CSR v KPMG –globální, regionální a lokální pohled“ Klára Tichá Nadace Via, 27. října 2011 CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY.
MODUL C9 Inkubace technologicky orientovaných firem Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava.
Hodnocení pracovního výkonu
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Identifikace a rozvoj talentů ve skupině PRECIOSA
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Audit seminář CGI duben 2014.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Zvyšování manažerských kompetencí středního managementu a zaměstnanců firem Zlínského kraje TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Denisa Parkosová červen 2008
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Společenská odpovědnost organizací
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Jak předcházet finančním problémům Odbor: Finanční a strategické služby 2011.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Evropská obchodní akademie1 Projektové řízení fundraising Evropská obchodní akademie Děčín projektové řízení klíčová kompetence školského pracovníka.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Personální plánování.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Personální strategie mezinárodní firmy
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Interní audit a Compliance v České pojišťovně | Praha| Peter Štefánik| 1.
Do not put content in the brand signature area Zuzana Smolinsky, Manager Communications and PR ING Commercial Banking Praha, 23. listopadu, 2010 Snídaně.
Tisková konference o pravidelném dárcovství v České republice.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Zpráva o stavu českého sponzoringu Konference Sponzoring, Praha Ing. Ondřej Obluk MBA.
Cacio Otázky z personalistiky pro IT Manažery: Jak vybrat vhodné pracovníky.
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Sociální podnik s příběhem
Společenská odpovědnost a školy
Firemní klima jako nástroj HR marketingu
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
„Jsme rovnocenní partneři“
Individuální dárcovství
České Budějovice, červen 2016
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Prezentace obchodního plánu
Prezentační a komunikační dovednosti
Název společnosti Obchodní plán.
Prezentace obchodního plánu
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

CSR jako součást obchodního modelu Klára Gajdušková, Česká spořitelna, a.s Seminář CSR Governance 27. 10. 2011

CSR v České spořitelně Zadání pro CSR: „Zvýšíme hodnotu pro akcionáře tím, že propojíme naše obchodní cíle se zájmy společnosti, v níž podnikáme “

„Investujeme pro budoucnost “ Srozumitelnost Spolehlivost Otevřenost a vstřícnost Firemní hodnoty Ekonomický Sociální Enviromentální C S R P i l í ř e Vzdělání (zejm. finanční) Lidé v nouzi/ stárnoucí společnost Udržitelný rozvoj CSR Strategie České spořitelny „Investujeme pro budoucnost “ Jsme banka první volby pro všechny naše cílové skupiny

Cíle CSR v České spořitelně 1885 Rudolfinum 1888 Domov Palata 1918 Vltavské nábřeží … Nic nového Dlouhá historie Od roku 1825… Navazujeme na principy, na kterých vznikly spořitelny v 19.století (tehdy se tomu ale neříkalo CSR ): „ Tam, kde budou působit spořitelny, se bude lidem žít lépe. “

Vznik koncepce CSR v České spořitelně Určující bylo: „Propojme CSR a naším businessem“ 1. Co chtějí hlavní „stakeholdeři“? Management Akcionář Zaměstnanci Klienti 2. Co doporučují ti, co tomu rozumějí Externí svět NGOs Novináři Opinion-makers Náš svět IR Compliance

Kdo je do CSR zapojen? Aktivně: Zaměstnanci Aktivně: Management Dny pro Charitu – týmové, rodinné; Třídění odpadu; Etický kodex; Grantový program, Senioři komunikují -- již 5 let se dobrovolně hlásí zaměstnanci z poboček ve všech regionech v ČR do role lektorů na kurzech pro seniory Tříkrálová sbírka Aktivně: Management CSR je součástí strategie banky Aktivně: Klienti Bonus program) Pasivně: Odborná veřejnost CSR Report Výroční zprávy

Jak probíhá rozhodování o projektech Pět otázek, na které se ptáme: Dokážeme na to sehnat peníze nejen teď ale i za rok a za dva? Je to v souladu se strategií? Je to opravdu CSR (ne marketing)? Má to perspektivu pro další rozvoj? Dává to prostor pro jinou než jen pasivní spolupráci? Víme, že naši partneři jsou na nás často existenčně závislí Víme, že je relativně snadné projekt spustit ale mnohem těžší je ho rozvíjet Víme, že nemůžeme dělat všechno

Rozpočet na CSR Rozpočet Nadace ČS: Schvaluje správní rada Rozděluje výnos ze základního jmění (to činí 0.5 mld Kč) Prostředky se přidělují na základě předložených projektů Každý projekt musí každoročně dodat zprávu o plnění Rozpočet jde i do každého regionu –projekty oblastních poboček v regionech obtížně shánějí finance Rozpočet banky na CSR: Řízen z několika linií (Firemní komunikace, HR, manažer pro Etiku, Diversitas…) Standardní projekty a objemy se schvalují v linii Strategické projekty, nové projekty a větší objemy schvaluje představenstvo Nadace ČS má svůj vlastní rozpočet, který je nezávislý na bance. Prostředky z něj jdou výlučně na charitativní projekty. Nadace ročně rozdělí 15 milionů Kč. Drtivá většina jejích projektů jsou dlouhodobé. Nadace slaví příští rok 10.narozeniny!

Zájmy stakeholderů Zájmy stakeholderů jsou různé, ale: Nikdy nemůžeme vyjít vstříc všem; Navíc, témata, která někdy vnímají stakeholdeři jako klíčová, se opakují s tím, čemu už se věnují jiné organizace A společnost potřebuje řešit i jiné otázky, než ty které napadnou každého jako první… …. takže se držíme se naší strategie, která vzešla z hloubkových rozhovorů se stakeholdery Nemocnice Dětské domovy Sociální otázky Ekologie Kultura Školství & Sport

Hodnocení Strategie je fajn, projekty jsou fajn, ale nedaří se nám k tomu dělat PR Dlouho jsme si mysleli, že to nevadí, že důležité jsou činy, ne slova. Ale vadí.  Je výzva na příští rok Nezávislá studie od Ipsos Tambor (ročně) - pro porovnání se s ostatními firmami na trhu. Nezávislá studie Mediální audit od Factum Invenio (ročně) – znalost projektů mezi novináři. Znalost projektů mezi zaměstnanci, interní dotazování po intranetu (ročně)