CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Advertisements

Podpora podnikání a investic v regionech ze Strukturálních fondů EU
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
CzechInvest Koncepce podpory investic
Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Podpora inovativním podnikům „Inovační fórum pro malé a střední podniky“ Lada Kratochvílová Ostrava
Rizikový kapitál jako zdroj financí Jindřich Šimeček Mezinárodní grantový projekt MŠMT (nositelem VŠMIE; zpracován ve spolupráci s Ruskou federací) „1P05ME816.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Operační program Podnikání a inovace  USA: Silicon Valley Pilotní projekt 2010: Kde je CzechAccelerator?  USA: Silicon Valley  USA: Východní pobřeží.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Podpora výzkumu, vývoje a inovací 30. listopad 2010 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Miroslav Křížek, Ph.D. Generální ředitel.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Transkript prezentace:

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR, která posiluje konkurenceschopnost české ekonomiky prostřednictvím podpory malých a středních podnikatelů na českém i zahraničním trhu, podnikatelské infrastruktury, inovací a získáváním zahraničních investic z oblasti výroby, strategických služeb a technologických center.

Založení agentury Podpora přílivu přímých zahr. investic Investiční pobídky Podpora rozvoje průmyslových zón Podpora subdodavatelů Podpora strategických služeb a technologických center Podpora malých a středních podnikatelů OP Průmysl a podnikání ( ) OP Rozvoj lidských zdrojů Společný regionální OP Phare 2003 – Technologie Založení regionálních kanceláří OP Podnikání a inovace ( ) OP Lidské zdroje a zaměstnanost Podpora průmyslového VaV ČR – Izrael (GESHER/MOST) Podpora a rozvoj technologicky orientovaných MSP na zahr. trzích (CzechAccelerator) Podpora akvizic stávajících společností a vznik Joint Venture partnerství (CzechLink) CzechEkosystem Nový CzechInvest 2012 Historie

Hlavní aktivity ╌ Investiční pobídky ╌ Podpora investorů ╌ Rozvoj klastrů ╌ Rozvoj průmyslových zón ╌ Podpora malých a středních podniků (OPPI, CzechEkosystem) ╌ Implementace dotačních programů ╌ Podpora a rozvoj dodavatelů (sektorová databáze) ╌ Správa databáze podnikatelských nemovitostí a brownfields ╌ Rozvoj lidských zdrojů (OPLZZ) ╌ Rozvoj výzkumu a vývoje

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic GESHER / MOST ╌ Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji. Tento program je určen na podporu účasti českých podniků všech velikostí ve spolupráci s izraelským partnerem v projektech aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje. CzechLink ╌ Projekt je určen pro české podniky, které hledají strategického nebo investičního partnera. Projekt podporuje akvizice stávajících společností a vznik Joint Venture partnerství. Hlavním cílem projektu je usnadnit českým podnikům kontakt se zahraničními investory, kapitálově posílit podnikatelské subjekty a zvýšit příliv zahraničních investic do České republiky. ╌ Agentura vypracuje prospekt vaší společnosti a zařadí společnost do systému nabídek joint-venture a akvizičních cílů.

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechAccelerator ╌ Projekt je zaměřen na rozvoj českých technologických malých a středních podniků (z oblasti biotechnologie, IT, ICT, life sciences, zdravotnické techniky, čistých technologií, nanotechnolgie a přesného strojírenství) na zahraničních trzích. Cílem projektu je rozvoj manažerských zkušeností a aktivit při komercionalizaci jejich vlastního produktu, praktické uplatnění podnikatelského plánu a posílení marketingových a manažerských schopností. Součástí je i nabídka podpory v procesu získávání financování formou business angels či rizikového kapitálu. ╌ sbírat zkušenosti a rozvíjet své podnikání je možno 3 – 6 měsíců v Bostonu a Silicon Valley v USA, Singapuru, Izraeli nebo Švýcarsku

7 Co získají úspěšní žadatelé Marketingové a právní školení zaměřené na ochranu práv duševního vlastnictví, zakládání poboček tvorbu podnikatelského plánu, efektivní komunikace s investory apod. Bezplatný pronájem kancelářských prostor v destinaci Snadný přístup k potencionálním strategickým partnerům a investorům Možnost účastnit se pravidelných networkingových akcí nebo seminářů Seznámení se s místním podnikatelským prostředím prostřednictvím zahraničního partnera („overview ecosystem“) Služby špičkových poradců, mentoring a coaching v destinaci Konzultační služby v oblasti právní, marketingové, HR, finanční strategie, business development apod. Cestovné a příspěvek na ubytování Právní služby v oblasti duševního vlastnictví

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Zapojení do mezinárodních klastrových projektů a iniciativ -- Agentura CzechInvest se dlouhodobě zasazuje o rozvoj klastrů v České republice. Jednou z klíčových aktivit v oblasti rozvoje klastrů a klastrové politiky je navazování a prohlubování mezinárodní spolupráce. ClusterCOOP -- zajištění lepších podmínek pro rozvoj klastrů v regionu střední a východní Evropy. Projekt se zaměřuje především na pomoc klastrům lépe využívat jejich inovační kapacity, na zvýšení jejich konkurenceschopnosti a podporu vzájemné mezi klastrové spolupráce. CENTRAMO -- zvýšit kvalitu řízení klastrů seskupených do sítí v participujících zemích vyškolení odborníků v benchmarkingu a managementu klastrů mezinárodní benchmarking českých zorganizovaní studijních pobytů manažerů v jednotlivých klastrech

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky Děkuji za pozornost Blanka Miksová Ředitelka regionální kanceláře pro Středočeský kraj a Prahu Tel