Studentská digitální karta Institut Trhu Práce 29.1.2008 Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

CePo – cesta k podnik ání seminář pro zástupce cílových skupin Garant: NARP Vyškov, složení účastníků - průběh - výsledky a návrhy k využití.
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Věra Bláhová, ITP Institut Trhu Práce.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
1 STUDIE POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Celostátní síť pro venkov
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 PROJEKT: „Podpora stavebních oborů“ VÝSTUPY PROJEKTU VÝSTUPY PROJEKTU ÚVODNÍ SEMINÁŘ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu :„PODPORA STAVEBNÍCH OBORŮ“KONTAKTNÍ MÍSTO PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
PROJEKT: „VÝUKA MATEMATIKY POMOCÍ APLIKACÍ Z REÁLNÉHO ŽIVOTA ANEB MATEMATIKA NENÍ VĚDA“ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU - CZ.1.07/1.1.34/ Pilotní ověření.
S handicapem zpět do zaměstnání
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Personální plán pro podnikatelský plán
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
„Okna technickým oborům dokořán“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Škola jako partner firmy
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Organizační struktura
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008.

Důvod vytvoření Studentské karty Podle statistiky jsou studenti jednou ze skupin nejvíce ohrožených nezaměstnaností, je proto nutné aby se studenti po ukončení studia zapojili co nejrychleji do pracovního procesu. Je však pravidlem, že místo plynulého přechodu do praxe se stávají registrovanými uchazeči o zaměstnání. Postupně tak ztrácejí teoretické a odborné znalosti, aniž by získali jakékoliv pracovní návyky a dovednosti. Na druhé straně je velmi těžké sehnat schopné a kvalifikované zaměstnance. Při monitorovacích návštěvách to jednoznačně konstatovala většina zaměstnavatelů. Využitím propojení aktivit a cílů v rámci realizace projektu ITP: MPSV - program pro tvorbu nových pracovních míst HKČR - poradenství členům HK (MSP) Vzniká: Studentská digitální karta využívá již vybudovanou databázi škol a zaměstnavatelů k poskytování kariérního poradenství na trhu práce.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Pro koho je určena 1.Školy - vytvoření zpětné vazby na své studijní obory - zájem na uplatnění studentů na trhu práce 2. Studenti - možnost získání odborné praxe - aktivní budování své kariéry již v době studia - komunikace s budoucím zaměstnavatelem – rozvojové studijní programy 3. Zaměstnavatelé - bezplatný poradenský servis při výběru zaměstnanců - možnost výběru a formování studenta již během studia

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Představení SDK - rozhraní Uživatelské rozhraní: 1. Vyhledávání – probíhá pomocí: zadání klíčových slov a oborů Proběhne ze všech modulů Řazení chronologicky 2. Aktuality Zadávají pracovníci HK 3. Digitální vizitky Studenta Školy 4. Zaregistrovat se

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Představení SDK - studenti Digitální studentská karta: Student vyplní: Jméno, studenta Datum narození, adresa Údaje o studiu, prolink na školu Okres, škola, obor Záliby a koníčky Výchovný poradce zajistí: Provede hodnocení studenta Zkontroluje uvedené údaje Aktivuje vizitku v databázi

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Představení SDK - školy Digitální karta školy: Obsahuje: Jméno a adresu školy, IČ Telefon, Fax Jméno kontaktní osoby, Typ školy, zřizovatel Cizí jazyky, možnost ubytování a stravování Popis školy

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Zavedení do praxe 1. Okresní zastoupení ITP - využívá databáze a zajišťuje propojení Škol a Zaměstnavatelů - semináře pracovníků ITP HK - aktivní propagace v rámci kariérního poradenství 2.Školy - výchovní poradci - odpovědná osoba s přístupen do databáze 3.Zaměstnavatelé - využití SK - komunikace se studentem 4. Cílená reklamní kampaň

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Testování digitální karty Zavedení systému právě probíhá ve 2 školách v Ústí nad Labem. První reakce jsou velmi kladné, jak ze strany zástupců škol tak studentů. V této chvíli je systém zcela připraven k zavedení do praxe. K úspěšné realizaci je důležitá podpora adekvátní propagační kampaně.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo projektu CZ / /0008. Reklamní kampaň - cíle Studentská karta bude při zavádění podpořena cílenou reklamní kampaní. Kampaň proběhne v termínu leden-březen08. V této době si začínají studenti posledních ročníků uvědomovat nutnost komunikace s potenciálním zaměstnavatelem. Zacílení kampaně: Podnikatelské subjekty na území Ústeckého kraje Vysoké, střední a učňovské školy v Ústeckém kraji Rodiče studentů Zároveň proběhnou informační semináře: Zástupci OHK Zástupci Pracovních úřadů působících v kraji Zástupci školského úřadu Cíle kampaně Oslovit co nejvíce potenciálních podnikatelských subjektů Oslovit co nejvíce školských zařízení Zahájit proces zakládání digitálních karet

DĚKUJI ZA POZORNOST