Autor práce:Michal Havelka Vedoucí práce: Ing. Michal Skořepa Ústav telekomunikací FEKT VUT v Brně Mobilita sítí v Mobile IP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Odborné.
Advertisements

HRADLOVÁ POLE REKONFIGUROVATELNÁ ZA PROVOZU ZAŘÍZENÍ Soběslav Valach Ústav automatizace a měřicí techniky, FEKT, VUT Brno, Czech Republic.
Rozšíření systému pro zátěžové testy o SOAP a agenty Zbyněk Pyšný.
Prezentace bakalářského oboru
IP PROTOKOL ZACHYTÁVÁNÍ A ANALÝZA Jiří Kučera. Obsah  Zadání  IP protokol  Volitelné parametry IP protokolu  Syntéza  Grafické rozhraní.
14SIAP – SÍTĚ A PROTOKOLY Hodina 5..
ROZHODOVACÍ PROCESY PRO VÍCECESTNÉ TELEMATICKÉ APLIKACE Filip Ekl
Návrh a realizace komunikačního protokolu mezi robotem a senzorickou soustavou , Brno Autor práce: Josef Kolaja Vedoucí práce: Ing. Jan Kolomazník.
Řízení a vizualizace záložního diesel-agregátu
TCP a firevall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Autor: Petr Řezníček Vedoucí práce: Mgr. Dana Majerová Ph.D. ČVUT FJFI v Děčíně1 / 10 Elektronická žákovská knížka.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 8 TCP/IP Suite Error and Control Messages.
Typické nečistoty obsažené v plynném chladivu vysokoteplotních a fúzních reaktorů a možnosti jejich odstranění, vliv nečistot na životnost konstrukčních.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Management v podmínkách zemí východní Evropy a Ruska Průběžné výstupy týmu Provozně ekonomické fakulty Ing. Martin Přibyl Další členové týmu: Ing. Martin.
Jak mravenč í kolonie dobývaj í znalosti Daniel Vodák a Luboš Popelínský Laboratoř dobývání znalostí Fakulta informatiky MU Brno
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ ADRESA. Identifikace v síti  IP adresa - je jednoznačná identifikace konkrétního zařízení (typicky počítače) v prostředí sítě (Internetu).
1 Mechanika s Inventorem 7. Cvičení – využití symetrie Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace.
Ladislav Řoutil, Zbyněk Keršner, Václav Veselý
Autor práce:Michal Havelka Vedoucí práce: Ing. Michal Skořepa Ústav telekomunikací FEKT VUT v Brně Mobilita sítí v Mobile IP.
S CENARIO - BASED METHODOLOGY FOR COMPARISON OF THE SOFTWARE TRAFFIC CONTROL AGENTS Seminář DSS – Richard Lipka.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-05.
Alternativy k evolučním optimalizačním algoritmům Porovnání genetických algoritmů a některých tradičních stochastických optimalizačních přístupů David.
Jan Anděl, Jakub Konečný
OSNOVA: a) Algoritmy třídění b) Třídění dynamických záznamů Jiří Šebesta Ústav radioelektroniky, FEKT VUT v Brně Počítače a programování 1 pro obor EST.
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
Návrh a implementace algoritmu SLAM pro mobilní robot
Distribuovaná simulace pomocí OOPN Ivan Schwarz. Motivace Význam distribuovaných aplikací Nutnost nástroje pro modelování, simulaci a prototypování distribuovaných.
Bc. Tomáš Nemastil Vedoucí práce: Ing. Bc. Marek Neruda
Seminář - routing Směrování Pojmy IP adresa
Principy fungování sítě Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Tato prezentace byla vytvořena
Monitorování dostupnosti síťových služeb Radek Malík.
Semestrální projekt Správa webových konferencí Mendelova univerzita Aplikace vývojových technik Jakub Matoušek Květen 2012.
Internet protocol Počítačové sítě Ing. Jiří Ledvina, CSc.
CW – 05 TEORIE ROZHODOVACÍCH PROCESŮ Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně Ing. Václav Rada, CSc. Leden 2009.
Internet a informace MIS - Manažerské informační systémy Internet a informace Ing. Jan Luhan
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Síťové služby Administrátor systému: Pracovní doba administrátora se sestává z výměny magnetických pásek v zálohovacích.
Program pro detekci síťových útoků Marek Lapák. Úvod Rozmach počítačových sítí – Internetu  Stále více činností se uskutečňuje prostřednictvím počítačů.
Dolování znalostí z vícejazyčných textových dat Luděk Svozil , Brno Vedoucí práce: doc. Ing. František Dařena, Ph.D.
Bezpečnostní technologie I IPSec Josef Kaderka Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg.
SMĚROVÁNÍ V POČÍTAČOVÝCH SÍTÍCH Část 4 – Směrování v IPv6 Zpracovala: Mgr. Marcela Cvrkalová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno,
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
Ukázka řízení letového provozu na síti VATSIM Pavel Brodský.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Building Information Modeling a jeho využití v ČR Autor diplomové práce:Bc. Michal Janota.
IP PROTokOL Zachytávání a analýza
Síťová vrstva a vrstva síťového rozhraní v TCP/IP
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Seminář 11 DHCP + HTTP + IPTABLES
Vysoká škola technická a ekonomická
Podčást D předpisu JAR 23/FAR 23
Seminář - routing Směrování Pojmy IP adresa
Optimalizace výrobního procesu s využitím principů štíhlé výroby
Počítačové sítě Systém pro přenos souborů – protokol FTP
PB169 – Operační systémy a sítě
Seminář – ARP, ICMP Obsah cvičení
IPv6 IPv6 (IPng) – budoucí náhrada současné IPv4
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Pracovní stáže
Monitoring sítě.
Počítačové sítě Systém pro přenos souborů – protokol FTP
Počítačové sítě IP vrstva
Sieťová vrstva.
Ing. Jiří Šilhán IPV4.
Počítačové sítě IP vrstva
NAT – network adress translation
Kariérní dráhy na ústavu konstruování FSI VUT v Brně
Ing. Jiří Šilhán IPv4.
IPv6 druhá část Ing. Jiří Šilhán.
Seminář Moderní technologie pro automobilový průmysl a měřící techniku
Transkript prezentace:

Autor práce:Michal Havelka Vedoucí práce: Ing. Michal Skořepa Ústav telekomunikací FEKT VUT v Brně Mobilita sítí v Mobile IP

Implementace protokolu NEMO IPv4 vs. IPv6 Síťové modely NEMO Simulace v OPNET ZadáníZadání

ImplementaceImplementace Mobile IP + NEMO Zprávy Agent registration + Agent solicitation Zprávy CoA registration + Registration Reply Mobile Network Request + Mobile Network ACK

IPv4 vs. IPv6 Mobile IP UDP packet vs. Rozšíření IPv6 hlavičky Optimalizace cesty Nutnost Foreign Agenta Dynamické zjišťování Home Agenta Aj.

IPv4 vs. IPv6 NEMO Nutnost IPSec Dvojité zapouzdření Multiprefixy v jedné zprávě

ModelyModely Scénáře pohybu Analýza cesty, zpoždení Délka handoveru

SimulaceSimulace OPNET Modeler Migrace uzlu + migrace sítě Analýza provozu Analýza chyb

VýsledkyVýsledky

VýsledkyVýsledky

Rozšíření práce Rozšíření semestrální práce Navrhnout další modely Úspěšná simulace všech modelů Analýza výsledků a porovnání jednotlivých vlivů na vlastnosti sítě

Děkuji za pozornost Michal Havelka,