Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Využití cloudových služeb ve školství
Zvýšení přehlednosti a usnadnění orientace v Moodle
Kurz práce s informacemi rodí se multimediální experiment MU Brno
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
E-learningová podpora výuky CAD na FAST VUT v Brně
Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.
Internetové stránky a Internetový prohlížeč
Microsoft Silverlight
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
E-learning? LOL !! Ing. Jaroslav Čech, iCORD Int. CEO.
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Hana Landová Univerzita Karlova v Praze, ÚISK Zdeňka Civínová
Tutorujeme pomocí Moodle
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Animace Moderní počítačové aplikace. Animace Lidské oko je přitahováno pohybujícími se objekty Animace nejen přitahuje pozornost, ale slouží i jako prostředek.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Příprava VŠB-TU Ostrava na práci v e-learningu Jan Kopečný, Adrian Jankovský.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Inovace vzdělávání v regionu Morava a Slezsko. Představení projektu VIRTUNIV. Konference SCO´ – BRNO Danuše BAUEROVÁ
Opava 2008 Podpora tvorby studijních textů pro potřeby distančního vzdělávání Petr Korviny OP RLZ (CZ / /0015) Rozvoj distančních kurzů dalšího.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
ELearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
Videotutoriál Martin Pohl. Úvod Co je to videotutoriál ? K čemu se používá? Kde se s ním můžeme setkat ? Manažerská Informatika - Videotutoriál Martin.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
Informatika pro lázeňství LS 2015 (podmínky absolvování)
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: Studijní obor: Výpočetní technika a informatika.
ELearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
Práce s daty – aplikace II.
INFORMATIKA 7 Odstavec IV. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
E-learningový kurz pro examinátory zkoušky pro trvalý pobyt v ČR AUCCJ
Školní vzdělávací program výuka informatiky
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Úvodní hodina do předmětu Knihovnické procesy a služby Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 19. února 2014.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
1 Slezská univerzita v Opavě Studium ošetřovatelství s podporou e-learningu Petr Korviny IV. Slezská vědecká konference ošetřovatelství s mezinárodní účastí.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Informatika – Textový procesor Word 2010
Počítačová grafika Mgr. Petra Toboříková.
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
E-learning – moderní elektronická podpora výuky

Transkript prezentace:

Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno

Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností, modelování procesů v přírodních vědách, simulace) Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností, modelování procesů v přírodních vědách, simulace) Nevýhody (tvorby nových materiálů, studium nových technologií – specializované pracoviště) Nevýhody (tvorby nových materiálů, studium nových technologií – specializované pracoviště) Formát – flash nejen jako reklama Formát – flash nejen jako reklama Nástroj pro tvorbu animací – Macromedia Captivate Nástroj pro tvorbu animací – Macromedia Captivate

Trocha praxe Macromedia Captivate 1.0 Macromedia Captivate 1.0 Multimediální příručka „Informatika A“ Multimediální příručka „Informatika A“ Nápověda k systému Moodle Nápověda k systému Moodle

Macromedia Captivate 1.0 Snadnost ovládání Snadnost ovládání Finanční dostupnost pro školy Finanční dostupnost pro školy Rychlost tvorby a úpravy animací – možnost vlastních nastavení vs. základní nastavení Rychlost tvorby a úpravy animací – možnost vlastních nastavení vs. základní nastavení Adobe a další směr vývoje – (změna cenové politiky, podpora, … ???) Adobe a další směr vývoje – (změna cenové politiky, podpora, … ???)

Informatika A Multimediální příručka řešených příkladů plně pokrývající látku kurzu Informatika A v prvním semestru studia Multimediální příručka řešených příkladů plně pokrývající látku kurzu Informatika A v prvním semestru studia Ukázka zkouškových příkladů na OPF Ukázka zkouškových příkladů na OPF Problémy Problémy zvuk ano/ne zvuk ano/ne velikost a kvalita vs. rychlost připojení k internetu velikost a kvalita vs. rychlost připojení k internetu příprava na vytvoření animace (scénář), celkový čas příprava na vytvoření animace (scénář), celkový čas pomalé animace??? pomalé animace??? studenti si velice rychle zvykli na pohodlí  Informatika B studenti si velice rychle zvykli na pohodlí  Informatika B

Moodle na OPF eLearning na OPF v Karviné probíhá v CMS Moodle eLearning na OPF v Karviné probíhá v CMS Moodle ÚDiV zajišťuje vzdělávání uživatelů Moodle ÚDiV zajišťuje vzdělávání uživatelů Moodle příručka volně k dispozici příručka volně k dispozici větši část text a základy formou animací větši část text a základy formou animací uvažuje se doplnění dalších částí (text i animace) uvažuje se doplnění dalších částí (text i animace)

Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Petr Korviny