 K čemu slouží ?  Uveď příklady použití sériové linky.  Je sériová linka duplexní ? Vysvětli pojem.  Jakými registry je tvořena ?  V jakých režimech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Posuvné registry Díl VIII.
Advertisements

Periferní zařízení počítače
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Vývoj řízení skupin automobilů
Rozdělení registrů.
RYCHLOST PŘENOSU INFORMACE
Sběrnice.
O protokolech sady a mé implementaci variace 104
Základy mikroprocesorové techniky
Instrukční soubor PIC16Fxxx osnova: Charakteristika instrukčního souboru Rozdělení instrukcí Časové průběhy (zpracování instrukcí)
HARDWARE 2 KONEKTORY PC 7. ročník verze
Jednosměrné posuvné registry 74164, 74165, 74166
ČÍSLICOVÁ TECHNIKA Posuvné registry
Periferní zařízení počítače
Vestavné mikropočítačové systémy
Výrok "Věřím, že OS/2 je předurčen stát se navždy nejdůležitějším operačním systémem." (Bill Gates, Microsoft, 1982)
David Rozlílek Me4B.  K čemu slouží čítač………..?  K čemu slouží časovač…….?  Co počítá čítač………………?  Co čítá časovač……………..?
 K čemu nám slouží ?  Kolik č/č má 8051 ?  Kolik mají bitů ?  Jak provádíme konfiguraci č/č ?
TCP a firevall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Čítače a časovače, přerušovací systém
Alg91 Textové soubory Na rozdíl od jiných typů souborů jsou textové soubory určené pro gramotné lidské oko. Textový soubor je posloupnost znaků členěná.
Popis obvodu 8051 David Rozlílek ME4B.
Redoxní reakce. Výroba železa a oceli. OPAKOVÁNÍ
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
Vestavné mikropočítačové systémy
David Rozlílek Me4B.  Co nám umožňují vstupně-výstupní porty…..?  U standardní verze 8051máme kdyzpozici kolik portů v/v……?  Jak se značí tyto porty.
Sériová rozhraní.
Infračervený přenos.
Jaroslav Krahula.  OSC - ? ROM - ? RAM - ? Č/Č - ? CPU - ? ŘS - ? SP - ? LPT -?
Roman Kysel.  Jaké jsou základní parametry pamětí ? ◦ Kapacita ◦ přístupová doba ◦ přístupová rychlost ◦ Statičnost/dynamičnost ◦ Energetická závislost.
Imobilizér s palubním počítačem Lubomír Sehnálek SLE4.
1 paralelní (Centronics) pro připojení tiskárny, scanneru Konektor 25 pólový s otvory seriová (COM 1, COM 2, PS/2)myš, modem tato zařízení.
SCI Serial Communication Interface
Popis obvodu 8051.
Vypracoval: Jiří Beneš. Co je čítač? ……… Základní části čítače 1. Č… J… 2. G… 3. V… Z… a T…
David Rozlílek ME4B. 1) k čemu slouží ………? 2)co znamená že je sériový kanál u 8051 plně duplexní…….? 3)V jakém režimu umožňuje komunikovat a kolik rozhraní.
Karel Vrba, ME4A, Šablona by Marek Malík. Obsah prezentace: 1. Analogový záznam 2. Digitální záznam 3. Mechanický záznam 4. Magnetický záznam 5.
skupina signálových vodičů - Paralerní - skupiny řídicích, adresových a datových vodičů - Sériové - sdílení dat a řízení na společném vodiči Má za účel.
PROGRAMOVATELNÉ AUTOMATY RS232 Ing. Jana Horáková Elektrotechnika
Jaroslav Krahula.  K čemu se využívají?  Kolik portů má 8051?  Můžeme porty využívat obousměrně?
Vstupně – výstupní porty
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ENI-2.MA-05_Modulace a Modulátory Název školyStřední odborná škola a Střední odborné.
Obousměrný posuvný registr 74194
Výrazy Výrazy s proměnnými Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Složení PC Anotace:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Datové komunikace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vývojový kit Freescale M68EVB908GB60
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Čítače - test
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Modulace, základní pojmy, amplitudová modulace
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Registry – paralelní, sériový
Ekosystém Pětilístek: Prostředí
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Test – (parní stroj) 1) Vysvětli, proč je parní stroj označován jako parní. 2) Popiš, jak vzniká v parním stroji pára a k čemu slouží. 3) Dochází v parním.
VY_32_INOVACE_pszczolka_ Registry - test
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Sériové rozhraní RS 232.
VY_32_Inovace_ Numerace do sčítání Matematika 2.ročník
Obousměrný registr.
Transportní protokoly
Sériový port (1) Určen k připojení:
Výroba železa a oceli - opakování
Zlomky Krácení zlomků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

 K čemu slouží ?  Uveď příklady použití sériové linky.  Je sériová linka duplexní ? Vysvětli pojem.  Jakými registry je tvořena ?  V jakých režimech komunikuje ?

 Popiš registr  V jakých módech pracuje ?

 O kolika bitový přenos se jedná ?  Je synchronní nebo asynchronní ?  Přenosová rychlost ? Doplň: Příjem, Vysílání, Zápis do SCON, Zápis do SBUF, Ti, RI, Posun, TxD, data in, data out, RxD, RxD.

 O kolika bitový přenos se jedná ?  Je synchronní nebo asynchronní ?  Přenosová rychlost ? Doplň: Příjem, vysílání,Ri, TxD, RxD, Ti, posun, posun, Zápis SBUF

 O kolika bitový přenos se jedná ?  Je synchronní nebo asynchronní ?  Přenosová rychlost ? Doplň: Ri, Ti, Posun, Vysílání, příjem, RxD, TxD, Zápis SBUF

 O kolika bitový přenos se jedná ?  Je synchronní nebo asynchronní ?  Přenosová rychlost ? Doplň: Ri, Ti, Posun, Vysílání, příjem, RxD, TxD, Zápis SBUF