Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se způsobem zaznamenávání nadmořské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Advertisements

Vikingové Dějepis VY_32_INOVACE_306, 16. sada, D
Plody Přírodopis VY_32_INOVACE_179, 9. sada, Př3 ANOTACE
PROJEKT ZACHRÁNÍME PLANETU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál objasňuje žákům pojem deriváty uhlovodíků, blíže.
Kyselost a zásaditost, indikátory
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nevyčerpatelnými a obnovitelnými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu shrnutí a zopakování učiva.
TVAR A ROZMĚRY ZEMĚ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se vznikem a tříděním sacharidů,
Zemětřesení a sopečná činnost
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Pohyby Země VY_32_INOVACE_02 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
Mapa.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem atmosféry, jejím složením.
KARTOGRAFIE = nauka o mapách Mapa - zmenšený, zjednodušený
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Počasí během roku a podnebí
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s výrobou, různými typy a využitím.
Planeta Země Zeměpis VY_32_INOVACE_444, 23. sada, Z3 ANOTACE
MAPA A JEJÍ OBSAH.
Kartografie a topografie
1. Během jednoho oběhu kolem Slunce se Země otočí
MAPA A JEJÍ OBSAH Co je to mapa? Proti skutečnosti vypadá mapa jak?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál stručně opakuje učivo o Švýcarsku, seznamuje žáky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Glóbus Glóbus - zmenšený model Země - má své měřítko
Tvar, velikost a pohyby Země
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál shrnuje a opakuje dosavadní poznatky o vodě, jejích.
Zvětrávání a činnost větru
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Povrch Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_452, 23. sada, Z3
Žahavci, ploštěnci, měkkýši
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Člověk a příroda Zeměpis Praktický zeměpis Planeta Země VY_32_INOVACE_01 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Výškopis, polohopis, popis VY_32_INOVACE_16 Sada 4
Plankton Přírodopis VY_32_INOVACE_169, 9. sada, Př3 ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců,
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s působením tekoucí vody na zemský.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
Vodstvo Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_453, 23. sada, Z3
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
K ARTOGRAFIE – OBSAH MAP Autor: Hana Brýdlová. Anotace Název školy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Adresa školySokolovská.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jana Vaňková NÁZEV:VY_32_INOVACE_02A_03_OBSAH MAPY TEMA:Přírodní obraz Země.
ORIENTACE V KRAJINĚ. Světové strany Hlavní světové strany jsou: sever (S) jih (J) východ (V) západ (Z) Pro přesnější určení směru používáme vedlejší světové.
Název vzdělávacího materiálu
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Mapa buzola
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Země a Měsíc Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pohyby Země a Měsíce.
VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se způsobem zaznamenávání nadmořské výšky a různých objektů do map. Druh učebního materiálu DŮM Očekávané výstupy Žáci přiřadí světové strany ke směrové růžici, vyhledají a přiřadí vybrané mapové značky. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 6. ročník, předmět zeměpis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Vyjádření povrchu na mapě Zeměpis VY_32_INOVACE_446, 23. sada, Z3

Vyjádření povrchu na mapě Vyjádření povrchu na mapě – výškopis Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Kolik kilometrů měří obvod země kolem rovníku? Kdo jako první obeplul Zeměkouli? Kryštof Kolumbus Fernao Magalhães Francis Drake Francis Drake Ferdinand Aragonský Kolik kilometrů měří poloměr Země? Tvar planety Země se nazývá: kulan geolon geoid globus obvod rozbor obzor horizont Opakování - Kliknutím odstraň nesprávné odpovědi: Jak se nazývá námi pozorované rozhraní země a oblohy? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Přiřaď: (klikej na žlutá pole) délka rovníku v km poloměr Země v km vzdálenost od Slunce v km počet dnů oběhu kolem Slunce počet hodin otočky kolem své osy 365 a 1/

nadmořská výška – výška místa nad hladinou moře kóta – číselný údaj u výškové značky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková m n.m.

vrstevnice – čáry, které spojují na mapě místa se stejnou nadmořskou výškou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

polohopis – vyjádřen smluvenými značkami, znázornění měst, řek… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková 1 660

světové strany: sever na mapě nahoře, západ vpravo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková S Z V J SV JZ JV SZ SsZ SzZ Ssv jjv jvv Svv jzZ jjZ

Přiřaďte směrové růžici správné světové strany! (klikejte na červená políčka) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková S Z V J SV JZ JV SZ SsZ SzZ Ssv jjv jvv Svv jzZ jjZ

Přiřaďte význam mapových značek! (klikejte na popisky) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková letiště státní hranice bažiny, mokřady vodní tok s nádrží kostel město

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková