ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

ZELENINA.
Vánoční perníková vesnička
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Použití Power Pointu v hod. zeměpisu.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM:
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
OBILOVINY.
Zelenina Mgr. Iveta Honzejková.
Rozdělení ovocných rostlin
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Škola: Praktická škola dvouletá
Zelenina.
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zelenina VY_32_INOVACE_324, 17. sada, SP Svět práce, 6. ročník ANOTACE
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Druhy zeleniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.35
Rozmnožování ovocných rostlin
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Zelenina – druhy, význam
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Ovocná dekorace - vozík Autorem materiálu a všech jeho.
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
ZELENINA A JEJÍ POZNÁVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.7 Zelenina Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Význam zeleniny ve výživě  Zelenina je soubor různých rostlin a jejich částí, které se zasyrova nebo vhodně upravené významně uplatňují ve výživě lidského.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Dana Rejlová Datum/období: říjen 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma.
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Ekosystém okolí lidských obydlí Rostliny Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
ZELENINA - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková ROČNÍ OBDOBÍ PODZIM? JARO? LÉTO? ZIMA?
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 04) Rozmanitost.
* Anotace : * Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_17_Ekosystém zahrady a sady Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 17 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
Potraviny a výživa - Zelenina
Název projektu: Moderní škola
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Zelenina Radka Smetanová VY_32_INOVACE_zelenina_01
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A09Prv2_Zelenina
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY
HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_04_TRIDENI_ZELENINY Název materiálu:
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_56_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 08 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Prvouka.
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec Anotace: ZELENINY2
ZELENINA POZNÁVÁNÍ II. Do tabulky zapisuj poznanou zeleninu.
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
ROSTLINY Rozdělení rostlin.
Transkript prezentace:

ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10-1-5_Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v 6. - 9. ročníku. ZELENINA - PREZENTACE Anotace Prezentace slouží žákům jako názorný materiál, kterým učitel navozuje nové učivo o zelenině, jejím rozdělení a významu pro člověka. Tato prezentace může sloužit i jako podpůrný materiál pro zahájení práce na třídním projektu o zelenině. Vhodné pro žáky 6. ročníků. Vypracovala Ing. Lada Bízová Oblast Člověk a svět práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Lada Bízová

ZELENINA Jednoleté nebo dvouleté rostliny bylinného charakteru Dají se konzumovat většinou celé Jsou zdrojem minerálů, vitamínů a vlákniny Některé druhy se využívají jako koření

ROZDĚLENÍ ZELENINY 1/ KOŘENOVÁ 2/ LISTOVÁ 3/ CIBULOVÁ 4/ PLODOVÁ 5/ LUSKOVÁ 6/ KOŠŤÁLOVÁ 7/ KOŘENÍ

KOŘENOVÁ ZÁZVOR PETRŽEL MRKEV ŘEDKVIČKA BRAMBORY

LISTOVÁ KAPUSTA ŠPENÁT HLÁVKOVÝ SALÁT

CIBULOVÁ ČESNEK PAŽITKA PÓR CIBULE

PLODOVÁ PAPRIKA RAJČE OKUREK

LUSKOVÁ ČOČKA HRÁCH FAZOL

KOŠŤÁLOVÁ ČÍNSKÉ ZELÍ BROKOLICE KEDLUBEN KVĚTÁK

KOŘENÍ KMÍN HŘEBÍČEK SKOŘICE TYMIÁN

ODKAZY NA POUŽITÝ OBRAZOVÝ MATERIÁL http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=8794&picture=mrkev http://eu.fotolia.com/id/6367350?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083 http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=5444&picture=rajcata http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=15571&picture=okurka-zelenina http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=615&picture=tri-peppers http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=8303&picture=organicke-cibule http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=613&picture=cesnek http://eu.fotolia.com/id/2209912?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083 http://eu.fotolia.com/id/4927653?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083 http://eu.fotolia.com/id/8441066?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083 http://eu.fotolia.com/id/19742192?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083 http://eu.fotolia.com/id/20731701?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083 http://www.publicdomainpictures.net/view-image.php?image=3065&picture=kedluben http://eu.fotolia.com/id/17990622?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083 http://eu.fotolia.com/id/8532736?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083 http://eu.fotolia.com/id/10275289?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083 http://eu.fotolia.com/id/7749709?&utm_source=affiliation&utm_medium=affiliation&utm_content=54083