Neohebné. Společně vyjmenujte, které to jsou. Každá skupina si vytáhne jedno číslo (1-5) a o tom slovním druhu toho ostatním řekne co nejvíc. Tužkou na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S a slova příbuzná.
Advertisements

Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_01.
SLOVNÍ DRUHY Mgr. Michal Oblouk.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_02.
VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO
VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU MUŽSKÉHO
Vyjmenovaná slova po M a slova příbuzná.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V A SLOVA PŘÍBUZNÁ.
opakování a procvičování
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_19 Tematická.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P a slova příbuzná.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO L a slova příbuzná.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle.
Neohebné slovní druhy.
Pamatujete si, jak jsme si v loňském školním roce hráli na pošťáky? Každé slovo byl dopis s adresou, který jsme museli správně doručit. Teď si všechny.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.16 Anotace: Prezentace uvádí přehled a stručnou definici jednotlivých neohebných slovních druhů. Vzdělávací oblast: český jazyk.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor: Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_137_SLOVNÍ_DRUHY Téma: Shrnutí učiva o slovních.
Věta jednoduchá a souvětí
MĚSTO, MOŘE, KUŘE, STAVENÍ
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_04 Tematická.
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Slovní druhy přehled.
VZORY PODSTATNÝCH JMEN
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_008_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
MĚSTO , MOŘE , KUŘE, STAVENÍ
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
TESTÍK: SHODA PODM Ě TU S P Ř ÍSUDKEM Kdo nasbírá nejvíce bodů?
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_16 Tematická.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_333_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM:
V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM 2012 Registrační číslo projektu:
Vyjmenovaná slova po Z BRZY JAZYK NAZÝVAT SE RUZYNĚ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_496_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_358_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ x NEOHEBNÉ
CIZÍ SLOVA.
Český jazyk – 2. ročník „Slovní druhy“
Každé slovo můžeme přiřadit k jednomu z deseti slovních druhů.
S LOVNÍ DRUHY – 6. ROČ. Mgr. Jablečníková J. - ZŠ Horní Slavkov číslo šablony III/2 VY_32_INOVACE_83_SLOVNÍ DRUHY.
SPOJKY, ČÁSTICE, CITOSLOVCE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_A_20_SPOJKY, ČÁSTICE,
Název školy: Základní škola Okříšky Autor:Mgr. Jana Němcová Název:VY_32_INOVACE_08 Téma:Neohebné slovní druhy Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovní druhy Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ NEOHEBNÉ 1. PODSTATNÁ JMÉNA 2. PŘÍDAVNÁ JMÉNA
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_32_INOVACE_36_Slovni_druhy_opakovani Jazyk a jazyková komunikace- Český jazyk , Slovní druhy - opakování 3. ročník Autor: Veronika Biskupová, Základní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
VY_32_INOVACE_26_Slovni_druhy_uvod Jazyk a jazyková komunikace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Základní škola Bylany, okres Kolín
3.Prezentace 9.tř..
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jakub Hlávko Název materiálu:
Příslovce VY_32_INOVACE_03-15 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
SKUPINOVÁ PRÁCE – SLOVNÍ DRUHY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Autor: Mgr. Leon Maršík Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_Čj5
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_38_ČJ4
Slovní druhy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres Nymburk
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NEOHEBNÉ SLOVNÍ DRUHY VY_12_INOVACE_Rů_I_23
SLOVNÍ DRUHY číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_42_Slovni_druhy_jinak
Transkript prezentace:

neohebné

Společně vyjmenujte, které to jsou. Každá skupina si vytáhne jedno číslo (1-5) a o tom slovním druhu toho ostatním řekne co nejvíc. Tužkou na interaktivní tabuli očíslujte tato slova: SRNKA MŮJ PRVNÍ JEDEME TOTO RYCHLÝ ZIMA SLYŠELI DĚDEČKŮV SEDMNÁCT

Bližší okolnosti dějů. Odpovídají na otázky KDE? KAM? KDY? JAK? Doplňte tabulku: KDE?KAM?KDY?JAK? T S L M

Stojí před podstatnými jmény, zájmeny a číslovkami. Předložka se čte dohromady se slovem, které po předložce následuje. To vám dělalo v první třídě problémy. Vzpomínáte? Zkuste přečíst následující text jako prvňáček. POD STOLEM, NA ŽIDLI, VEDLE ROSTLINY, V KRABICI Zakroužkujte předložky. Napište každý do sešitu 10 předložek. Kolik předložek už umíme v angličtině? Uměli byste přeložit celý text do angličtiny?

Spojují věty nebo slova. Spojte následující věty v souvětí. Pokaždé použijte jinou spojku. Radek se radoval. Vyhrál závod. V pondělí bude pršet. Nebudeme spát venku pod stanem. Umí hezky zpívat. Neumí hrát na kytaru.

Často uvozují věty. V loňském roce jsme se jich učili jen několik. Vzpomenete si alespoň na některé? Ve skupině vymyslete 2 věty, které obsahují částici. Napište je do sešitu a částici barevně zakroužkujte. Určete druhy těchto vět.

Označují pocity, nálady, zvuky,… Jaké zvuky by vydaly tyto předměty (nebo zvířata)? Napiš citoslovce: HOLUB __________KLADIVO __________ BUDÍK __________VLAK __________ Teď naopak: CINK___________VRRR ___________ PRÁSK ___________BZZZ ___________

Autor: Olga Josífková, září 2011, Český jazyk 4. ročník, Prezentace PowerPoint : SLOVNÍ DRUHY. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.