EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Advertisements

Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Aktuální stav EVVO Společná prezentace MŠMT a MŽP.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Role školního koordinátora EVVO
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
EVVO v Jihočeském kraji v roce 2010
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
EVVO EVVO V LIBERECKÉM KRAJI. EVVO NA LIBERECKÉM KRAJI SAMOSPRÁVA ODDĚLENA OD STÁTNÍ SPRÁVY oddělení samosprávy na odboru ŽP a zemědělství – vedle EVVO.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
1 P rimární prevence v Ústeckém kraji Konference „Prevence kriminality v Ústeckém kraji “ 19. listopadu 2008 Krajský úřad Ústeckého kraje.
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Strategické řízení a plánování
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
EVVO v operačních programech
Polytechnické vzdělávání v praxi
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Transkript prezentace:

EVVO v Královéhradeckém kraji

Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem školství – Mgr. Alena Kosinková Krajská koncepce EVVO – dlouhodobý materiál Akční plán EVVO 2008 – 2012 (v roce 2010 vyhodnocení) Dotační strategie Královéhradeckého kraje 2010 – 2013 – zahrnuto opatření EVVO (zakázka na koordinátora EVVO + vyhlašování grantů)

Přehled finanční podpory TYP PODPORY Dotační program EVVO Kč Kč Kč Příspěvky na individuální projekty v oblasti EVVO Kč Kč Kč Krajský koordinátor EVVO – veřejná zakázka Kč Kč Kč CELKEM Kč Kč Kč

Dotační program EVVO vhodné podmínky pro žadatele dotací projekty až na 18 měsíců podpora investičních i neinvestičních projektů podíl dotace na celkových uznatelných nákladech projektu až 80 % svodné sledování

Příspěvky EVVO v roce Kč Kofinancování projektu KAPKA Kč Podpora 3 projektů v programu „Škola pro udržitelný život“ – Kč Podpora krajského kola Ekologické olympiády a krajské konference KAPRADÍ – Kč

Projekt KAPKA 21 síť ekologických vzdělávacích a poradenských středisek v Královéhradeckém kraji v roce 2006/2007 podpořen Evropským sociálním fondem a v roce 2008/2009 SFŽP nositelem projektu SEVER v roce 2010 a 2011 pokračování projektu, podpořeno SFŽP, kofinancování Kč Královéhradecký kraj

Zajímavé materiály Kalendář akcí Ekoton Škola pro udržitelný život Rádce nákupní tašky společný leták ekocenter, ekoporaden v Královéhradeckém kraji

Environmentální vzdělávání pedagogů pro pedagogy v Královéhradeckém kraji krajské OP VK (1.3), 6,5 mil. Kč 3 roky ( ) 4 klíčové aktivity: vzdělávání školních koordinátorů EVVO práce s týmy pedagogů partnerských škol semináře konference

Profesní vzdělávání pracovníků NNO v EVVO krajské OP VK (3.2), 1,8 mil. Kč 3 roky ( ) 2 vzdělávací moduly: – vzdělávání a organizační dovednosti managerů – dovednosti odborných pracovníků a lektorů 5 dvoudenních seminářů v každém modulu vytvoření metodické publikace přihlášeno cca 45 osob

Přeshraniční spolupráce Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica ( výměna zkušeností, navázání kontaktů (pracovníci SEVERu) ??? možná spolupráce do budoucna – Královéhradecký a Banskobystrický kraj – smlouva o spolupráci

Co se nedaří? prosadit další aktivity „Zeleného úřadování“ vyhlásit další ročník soutěže „Zelené úřadování“ zajistit víceletou zakázku na krajského koordinátora EVVO vzbudit větší zájem o EVVO u politiků

Rok 2011 zakázka na koordinátora EVVO – Kč příspěvky, samostatné projekty – Kč dotace ??? vznik o.p.s. (SEVER + KHK + Univerzita HK) víc a lépe pracovat s akčním plánem

Děkujeme za pozornost! Mgr. Iva Svobodová Odbor životního prostředí a zemědělství , Mgr. Alena Kosinková Odbor školství ,