Zkouška představení Salto nel vuoto, choreografie Paco Decina, foto: Dragan Dragin Spracovala Marie Kinsky, 6. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odměňování za práci Plat =odměňování zaměstnanců – státu, územních samosprávných celků (krajů a obcí), státních fondů, příspěvkových organizací, jejíž.
Advertisements

Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Evropský sociální fond v ČR
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Studijní obor: Sociální činnost
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Organizace sociální správy
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA NIZOZEMSKÝ PŘEŠKOLOVACÍ PROGRAM NATAŠA NOVOTNÁ.
Zkouška představení Salto nel vuoto, choreografie Paco Decina, foto: Dragan Dragin Zpracovala Marie Kinsky, Konference TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Personalistika a odměňování pracovníků
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
FINANČNÍ GRAMOTNOST HRUBÁ A ČISTÁ MZDA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_398.UCE.34 Zdravotní pojištění.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_17 Název materiáluZákonná.
VY_62_INOVACE_ Pracovněprávní vztah.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada41 AnotaceSociální.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Zaměstnání. práce cílevědomá lidská činnost cílevědomá lidská činnost získat statky a služby k uspokojení potřeb získat statky a služby k uspokojení potřeb.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY 2013 HRUBÁ MZDA Vypočítáme ji podle druhu mzdy Časová – počet odpracovaných hodin x hodinový tarif Úkolová – počet kvalitních výrobků.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Pracovní příležitosti na SŽDC, trendy železniční profese
Lenka Herčíková,
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
Zaměstnanost a nezaměstnanost
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Ekonomika Personální činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Soc. událostí….mateřství, rodičovství
Benefity.
Setkání kariérových poradců
Transkript prezentace:

Zkouška představení Salto nel vuoto, choreografie Paco Decina, foto: Dragan Dragin Spracovala Marie Kinsky,

Obsah Systém intermitence živého umění (IŽU) Systém rekvalifikace nabízený umělcům-intermitentům živého umění (IŽU)

+ I. Systém intermitence živého umění (IŽU)

Systém Několik dat a čísel (Zdroj: Pole emploi) V roce 2011: IŽU zaměstnaných různými institucemi / obivatele FR Jak se stát „intermitentem živého umění Systém „intermitence živého umění ( IŽU)

Podmínky 508 odpracovaných hodin v předchozích 10 měsících Odměňován po dobu 8 měsíců. Co přináší IŽU svým příjemcům Pravidelný výdělek Jak se stát „intermitentem živého umění ( IŽU) Zdroj: Ministerstva kultury ČR

+ Co přináší IŽU svým příjemcům To zabezpečuje pravidelný výdělek Zaměstnavatelé hradí část sociálních poplatků

Sociálních poplatků Důchodové a sociální zabezpečení: Audiens nebo GRISS Placená dovolená: Caisse Conges spectacles (Dovolená pro umělce živého umění) Sociální pojištění: URSAF Zdravotní pojištění: Caisse Medical de la Bourse (zahrnující pravidelné lékařském prohlídky, nemocenská, mateřská, atd. ) Podpora v nezaměstnanosti: Pole-emploi spectacle (7% hradí zaměstnavatel, 3% zaměstnanec) Podpora na vzdělávání: AFDASS (2,15% hradí zaměstnavatel)

II.Rekvalifikace Zdroj : Fiche Hors les murs

CIF (Individuální dovolená na rekvalifikaci)  CIF nabízí vzdělávací kurzy od 1 do více měsíců odpracované 2 roky 220 pracovních dní v době od 2 do 5 posledních let, kdy za posledních 24 měsíců získal umělec 60 honorářů nebo 30 honorářů za posledních 12 měsíců  Podmínky přístupu do CIF

Sráž v rozsahu minimálně 25 hodin/týdně a více, až do celkového počtu 105 hodin  Stáže kryté finančně  Remuneree rekvalifikace Stáže kryté finančně  Podminky

+ Výběr vzdělávání - rekvalifikace Vzdělávací organizace zaměřené na profese živého umění Vzdělávací programy pro profese mimo rámec živého umění jsou vytvářeny podle potřeb daného regionu

+ Příklad rekvalifikačního vzdělání DE (Diplôme d´Etat - státní diplom) CA (Certificat d’Aptitude – diplom pro profesionály, kteří mají za sebou kariéru v prestižních divadlech či souborech a zároveň několik let praxe ve výuce)

+ závěr Statut IŽU dává životu nezávislého umělce stejné kvality a možnosti jako jakékoliv jiné zaměstnání včetně možnosti různorodé profesní rekvalifikace Statut IŽU vyžaduje velkou ostražitost, neboť je třeba dosáhnout každých 10 měsíců požadovaný počet odpracovaných hodin, aby mohl umělec dále využívat svých práv