CZ.1.07/1.1.04/01.0028 „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Olomouc, RCO, 16. června 2008 ZÁVĚREČNÉ SETKÁNÍ A VYHODNOCENÍ VÝUKY PROJEKTOVÉHO ŘÍZENÍ NA VYBRANÝCH STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH Projektové řízení na SPŠS Olomouc.
Střední průmyslová škola, Karviná
„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
ANALYTICKÁ GEOMETRIE VZÁJEMNÁ POLOHA KUŽELOSEČKY A PŘÍMKY Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Projekt „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“,reg.číslo CZ.1.07/3.2.05/ je spolufinancován.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
E-learningový kurz e-learningu
Zpracoval: Martin Bílek
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Zpracoval: Martin Bílek
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“

Příjemce grantu Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc Název operačního programu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název oblasti podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“

Šetření u zaměstnavatelů strojírenských firem: 1. žáci nedokážou získané teoretické vědomosti z odborných předmětů vzájemně propojovat a komplexně je aplikovat v praxi 2. znalost cizích jazyků je nízká, zvláště v oblasti odborné terminologie 3. nedostatek kvalitních konstruktérů, kteří ovládají ICT „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“

Cíle projektu: - zvýšit uplatnitelnost absolventů na trhu práce - posílit mezipředmětové vazby - zvýšit motivaci žáků ke vzdělávání na technických školách (využít přirozený zájem žáků o ICT) „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“

Nový studijní program „Digitální projektování ve strojírenství“ - propojí výuku 4 nových modulů: 1. CAD 2. CAM 3. Technická angličtina 4. Projektové techniky psaní „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“

Úkoly při realizaci projektu: - vytvořit výukové materiály s důrazem na mezipředmětové vztahy (osnovy, metodiky, učební texty) - vytvořit e-learningový výukový portál (pro podporu prezenční a distanční výuky) - ověřit pomůcky při výuce vybraných skupin studentů na pilotní škole - využít získané zkušenosti pro tvorbu a ověření nové podoby praktické maturitní zkoušky - seznámit učitele středních průmyslových škol s výsledky projektu a s možností aplikovat nové metodiky - výsledky a výstupy umístit na veřejném internetovém portálu „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“

Realizace projektu: - tvorba výukových textů – 1. fáze - zabezpečení technického zázemí pro pilotní ověření (učebna pro pilotní ověřování) „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“

Modul CAD - použitý SW Autodesk Inventor Professional 2010 Příklady skupin řešených strojů: hydromotory a hydrogenerátory, pístové stroje, odstředivá čerpadla, dopravníky a zdvihadla, vodní turbíny, převodovky, kompresory a vývěvy „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“

Ukázky modelů: „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“

Kontakty: web školy: web projektu: Mgr. Jiří Nevima, Ph.D. Střední průmyslová škola strojnická, tř. 17. listopadu 49, Olomouc mail: „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky“