In Design - doplňky Ořezové cesty Vodící linky Knihovny Vzorník Kniha

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Téma: CorelDRAW - uspořádání dokumentu, šablony - 9. díl
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Školení počítače Excel
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Zoner Callisto.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Grafická úprava seminární práce
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
IT začátečníci - Word Modul 3.
Základy práce v aplikaci Adobe Illustrator 1. část
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Počítačová grafika (základy práce ve vektorovém kreslicím programu)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Power Point– správa prezentace
TEXTOVÝ EDITOR.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Využití subpohledů. Obsah n 1) Co je to pohled? n 2) Co je to subpohled? n 3) Jak vytvořit subpohled? n 4) Příklad.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
Hladiny, obrázky, tabulka, logické operace
Párová a nepárová značka, atributy a jejich hodnoty
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Kreslíme vektorovou grafiku (5) Vodicí linky Zarovnávání objektů Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Základy práce s OS Windows
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Corel DRAW Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
WORDPAD Textový dokument.
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Přehled pro vytvoření šablony
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Transkript prezentace:

In Design - doplňky Ořezové cesty Vodící linky Knihovny Vzorník Kniha DTP - InDesign

Ořezové cesty u importovaných vektorů Detekce okrajů Objekt / Ořezová cesta Detekovat okraje místní nabídka: Převést ořezovou cestu… DTP - InDesign

Ořezové cesty u importovaných vektorů Detekce okrajů Objekt / Ořezová cesta Detekovat okraje místní nabídka: Převést ořezovou cestu… DTP - InDesign

Ořezové cesty u importovaných vektorů Detekce okrajů Objekt / Ořezová cesta Detekovat okraje místní nabídka: Převést ořezovou cestu… DTP - InDesign

Ořezové cesty u importovaných vektorů Detekce okrajů Objekt / Ořezová cesta Detekovat okraje místní nabídka: Převést ořezovou cestu… DTP - InDesign

Ořezové cesty průhledných bitmap Detekce okrajů Objekt / Ořezová cesta Detekovat okraje místní nabídka: Převést ořezovou cestu… průhledný gif DTP - InDesign

Ořezové cesty průhledných bitmap Detekce okrajů Objekt / Ořezová cesta Detekovat okraje místní nabídka: Převést ořezovou cestu… DTP - InDesign

Ořezové cesty ze selekcí PhotoShopu Princip DTP - InDesign

Ořezové cesty ze selekcí PhotoShopu Realizace DTP - InDesign

Ořezové cesty ze selekcí PhotoShopu Ořezová cesta z PhotoShopu poklep DTP - InDesign

Ořezové cesty ze selekcí PhotoShopu Ořezová cesta z PhotoShopu DTP - InDesign

Ořezové cesty ze selekcí PhotoShopu Ořezová cesta z PhotoShopu DTP - InDesign

Ořezové cesty ze selekcí PhotoShopu Ořezová cesta z PhotoShopu ??? DTP - InDesign

Ořezové cesty ze selekcí PhotoShopu Ořezová cesta z PhotoShopu DTP - InDesign

Vodící linky Lze libovolně umístit na stránce nebo na pracovní ploše Typy: vodítka stránky, která se objeví pouze na stránce – tahem z pravítek na stránku vodítka dvojstránky, která se zobrazí přes všechny stránky a pracovní plochu – tahem mimo (dvou)stránku Na jiné stránky – kopírováním, pomocí vzorů DTP - InDesign

Knihovna Teorie knihovna objektů existuje na disku jako pojmenovaný soubor přetažením do/z lze: přidávat nebo z ní odstraňovat objekty, vybrané prvky stránky nebo celé stránky prvků také přidávat nebo přesouvat objekty knihovny z jedné knihovny do druhé aplikovat. Soubor / Nový / Knihovna Soubor > Otevřít, vybrat jednu nebo více knihoven DTP - InDesign

Vzorník Teorie Aplikace: Nové políčko barvy do palety Vzorník: lze vytvořit a pojmenovat jakoukoliv barvu a odstín nebo upravit jakoukoliv pojmenovanou barvu nově vytvořené barvy nebo přechody, jsou spojeny pouze se současným dokumentem Aplikace: vybrat objekt zvolit prvek vzorníku Nové políčko barvy do palety Vzorník: na základě existujícího objektu: zvolte Nové políčko barvy v nabídce palety Vzorník. v nabídce palety Barvy zvolte Přidat do vzorníku DTP - InDesign

Kniha Teorie Aplikace: slouží k sjednocení dokumentů Soubor / Nový / Kniha DTP - InDesign

Kniha Teorie Aplikace: slouží k sjednocení dokumentů Soubor / Nový / Kniha zvolit dokumenty označit dokument, který je zdroj stylů upravit pořadí DTP - InDesign

Kniha - obsah Teorie Aplikace: slouží k tvorbě obsahu Pokud vytváříte obsah pro více dokumentů v knize, vytvořte nebo otevřete dokument pro obsah, zkontrolujte, že je obsažen v knize, a pak otevřete soubor knihy. Před vytvořením obsahu zkontrolujte, zda je seznam knihy úplný, zda jsou všechny dokumenty uvedené ve správném pořadí a zda byly všechny nadpisy formátovány správnými styly. V celé knize používejte stejné styly. Nevytvářejte dokumenty se styly, které mají stejné názvy, ale různé definice. Pokud má více stylů stejný název, ale různé definice stylu, InDesign použije definici stylu z platného dokumentu (pokud v něm existuje) nebo z prvního výskytu stylu v knize. Pokud se potřebné styly nezobrazují v rozbalovacích nabídkách v dialogovém okně Obsah, možná bude nutné synchronizovat knihu, aby se styly zkopírovaly do dokumentu obsahujícího obsah; DTP - InDesign

DTP - InDesign

Kniha - obsah Aplikace: Format / Obsah DTP - InDesign

DTP - InDesign

DTP - InDesign

DTP - InDesign

In Design - doplňky Ořezové cesty Vodící linky Knihovny Vzorník Kniha DTP - InDesign