Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro kurz INFORMATIKA
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME : 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma.
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Jak vytvořit prezentaci
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
postup tvorby prezentace
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Power Point– popis prostředí
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne ICT2/1/3/3.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Microsoft PowerPoint Tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Zahradník.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu Co se.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
WORDPAD Textový dokument.
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 6– TVARY V PREZENTACI. Název školy:
Vkládání a úprava textů v prezentaci
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
EU_12_sada1_16_Inf_Word_WordArt1_Šeb
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků PowerPoint 2010 Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků

Informační technologie / Zpracování a využití informací Název : PowerPoint 2010 – tvorba jednoduché prezentace Klíčová slova : pás karet „SOUBOR“, skupiny SNÍMKY, KRESLENÍ, snímek, vložení obrázků Věková skupina : 3.ročník Datum ověření : 28.5. 2012 Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák pracuje v PowerPointu 2010, vytváří jednoduchou prezentaci, používá snímky z nabídky. Orientuje se na pásu karet „DOMŮ“, ve skupině SNÍMKY, PÍSMO, KRESLENÍ. Do prezentace vkládá obrázky. Využívá znalosti z textového editoru.

Otevřená karta DOMŮ, její vzhled.

Karta DOMŮ , skupina SNÍMKY - Nový snímek.

Do zvoleného snímku můžeme psát, vkládat obrázky nebo kliparty.

Jak pracujeme se zvoleným snímkem? Do vybraného snímku vložíme vhodný nadpis. Klikni myší do orámovaného prostoru(původní text zmizí). Napsaný nadpis můžeme upravit – změnit velikost písma, barvu či řez písma. Styl obrazce okolo nadpisu můžeme upravit volbou rychlého stylu. Najdeme ho na kartě DOMŮ, ve skupině KRESLENÍ.

Prohlédni si postupnou obměnu NADPISU.

Jak vložíme obrázek do prezentace? Pozorně si prohlédni rozložení zvoleného snímku. Pokud jsi zvolil snímek s touto ikonou, můžeš do prezentace vložit obrázek. Na ikonu klikneme levou částí myši. Z otevřené nabídky vybereme obrázek ze souboru. Volbu potvrdíme.

Prohlédni si postup vkládání a úpravy obrázku.

Vložené obrázky můžeme doplnit doplňujícím textem.

Samostatná práce Vytvoř další dva snímky. Zvol snímek, který umožňuje vložení OBRÁZKŮ. Nejdříve vlož obrázky, později k nim napiš vhodný nadpis. Nezapomeň upravit velikost písma, jeho barvu či řez. Svoji práci zhodnoť a ukaž spolužákům.

Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10 Zdroje : „psaný text“ je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „ obrazy z POWER POINTU 2010“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8) „ikony, obrázky, fotografie “ jsou upravovány v aplikaci MALOVÁNÍ