Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER 2011 10. 6. 2011, Bouzov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Podpora venkova po roce 2013 z pohledu Olomouckého kraje Seminář MAS 10. května 2013, Olomouc.
Aktivity regionálního rozvoje Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Olomouc.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Zaměstnanost ve venkovských oblastech Olomouckého kraje MOŽNOSTI KRAJSKÉ SAMOSPRÁVY 25 listopad 2014, Olomouc Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Michal Šperling - EUREDIS
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov

Obsah prezentace Program rozvoje územního obvodu Olomouckého kraje Agenda krajského energetika Dotace pro mezinárodní spolupráci –Podpora rozvoje zahraničních vztahů Olomouckého kraje –OP PS ČR-PL, EHP Norsko, Švýcarské fondy –Komunitární programy Meziregionální spolupráce pro rozvoj venkova (CesR) Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu

Koncepce a strategické dokumenty PRÚOOK je: –základní strategický dokument samosprávy –podklad pro nastavení kohezní politiky PRÚOOK obsahuje tyto rozvojové priority pro Olomoucký kraj: –podnikání a ekonomika– rozvoj lidských zdrojů –doprava a technická infrastruktura– kvalita života Harmonogram dopracování: –do mohou připomínkovat dokument veřejnost, obce apod. –projednávání v poradních orgánech OK –28.7. veřejné projednání v rámci SEA –Podzim letošního roku schválení v Zastupitelstvo a Rada OK Program rozvoje územního obvodu Olomouckého kraje (PRÚOOK)

Energetika Realizace opatření Územně energetické koncepce OK pro období : - aktualizace v návaznosti na novou státní EK – prosinec 2011 vnější energetický management – spolupráce s Krajskou energetickou agenturou OK (poradenství k využívání OZE, energetickým úsporám, semináře a osvětová činnost), Vnitřní energetický management – realizace opatření na majetku OK –realizace společných zakázek na dodávky energií v PO –návrhy energetických opatření a projektů na majetku PO Koncepční činnost

Energetika Centrální nákup el. a plynu pro KÚ Sběr dat a vypovězení smluv pro 174 PO OK – cca 700 odběrných míst el. a plynu Výsledky centrálních nákupů pro rok 2011: –Plyn – nákup od dodavatele pro rok ,5 mil.Kč –Elektřina – nákup od dodavatele pro rok 2011 – 65,0 mil.Kč Vyčíslení úspor z centrálních nákupů pro rok 2011: –Přepokládaná úspora nákladů na nákup el.+ plynu pro rok 2011 – cca 29 mil. Kč Pro rok 2012 bude výběr dodavatele el. a plynu prováděn přes burzu, elektronickou akcí či obálkovou metodou.

Energetika EPC – energetické služby se zárukou = splácení investice ze skutečně dosažených úspor garantovaných poskytovatelem služby EPC – pilotní projekty Olomouckého kraje: –Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb (předáno 2008) –SŠ logistiky a chemie Olomouc (předáno 2009) –ZŠ a DD Zábřeh (předáno 2008) Celkem investice:14,8 mil. Kč Roční úspora: 1,82 mil / rok Připravované projekty - 7 objektů v majetku Olomouckého kraje: –předpokládaná investice celkem: 10,7 mil. Kč Energy Performance Contracting

Dotace pro mezinárodní spolupráci Původní rozpočet programu Kč Celkový rozpočet programu Kč Počet žádostí: 26 a) spolupráce s partnerskými regiony OK: 17 b) spolupráce s jinými zahraničními regiony: 9 (vyřazeno) Rozdělení žadatelů dle právní subjektivity: –a) příspěvkové organizace obcí: 9; b) občanská sdružení, zájmová sdružení: 7; c) obce, svazky obcí: 3; d) s. r.o.: 3 Projekty s partnerem z Opolského voj. – minimálně 8 Podpora rozvoje zahraničních vztahů Olomouckého kraje

Dotace pro mezinárodní spolupráci Operační program přeshraniční spolupráce ČR-PL –kontaktní místo (výzva končí ) –OK partnerem v projektové žádosti (ESUS) Švýcarské fondy (blokové granty Partnerství a NNO) –kontaktní místo (výzva dle harmonogramu) EHP Norsko Kontakt na koordinátora: Ing. Marie Šafářová tel: , , OP PS ČR-PL, Norské a Švýcarské fondy

Dotace pro mezinárodní spolupráci Akce 1 - Aktivní občané pro Evropu –1.1. Setkávání občanů partnerských měst –1.2. Tematické sítě partnerských měst –2.1. Projekty občanů –2.2. Podpůrná opatření Nejbližší výzvy pro opatření 1.1 a 1.2 –1. září 2011 –1. února 2012 Komunitární program Evropa pro občany

Dotace pro mezinárodní spolupráci Zaměření projektu –Společný vývoj nebo přenos inovací a jejich zavedení v ČR –Tematické sítě –Místní partnerství Finanční podmínky –Alokace výzvy 359 mil. Kč –100 % krytí uznatelných nákladů –Velikost rozpočtu od 1 do 10 mil. Kč OP lidské zdroje a zaměstnanost Mezinárodní spolupráce

Rozvoj venkova OK OK partner projektu, leader partner – francouzská agentura program Interreg IVC Výsledek dotace bude známý do konce letošního roku Celkový rozpočet OK 3 mil. Kč (spolufinancování do půl mil. Kč) OK bude hledat pro spolupráci mikroregiony a MAS Cíle: –příprava venkova na novou kohezní politiku –rozvoj a spolupráce veřejných a soukromých služeb na venkově Projekt meziregionální spolupráce v rozvoji venkova

Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu V srpnu 2010 bylo založeno zájmového sdružení právnických osob „OK4EU“ Členové: Olomoucký kraj, Olomouc, Přerov, Prostějov, Šumperk, Jeseník, Univerzita Palackého, Moravská vysoká škola, Vysoká škola logistiky Přerov, Unie nestátních neziskových organizací, Krajská hospodářská komora Cíl sdružení: zajistit zastupování zájmů regionu v institucích EU Koordinátor zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu zprostředkovává příležitosti pro subjekty OK Kontakt na koordinátora: Radovan Dluhý-Smith, tel: , mobil: ,

Mgr. Karel Hošek oddělení regionálního rozvoje Děkuji za pozornost