Bezpečnostní politika České republiky JPM264

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Působnost odboru bezpečnostní politiky MV a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Advertisements

Kontrola exportu vojenského materiálu a ručních zbraní pro civilní použití – role MZV.
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
Civilní kontrola a řízení bezpečnostního systému ČR Praha – Jinonice | UK FSV
10 let v NATO/20 let transformace ozbrojených sil ČR.
kpt. Ing. Veronika Krausová kpt. Ing. Martina Štěpánková
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Ochrana kritické infrastruktury
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Koncepce environmentální bezpečnosti
Veletrh IDET 2007 Motto prezentace: „Armáda České republiky - profesionální, moderní, připravená“ Obsahová náplň prezentace: a) Vycvičenost, odbornost,
Bezpečnostní legislativa a bezpečnostní systém České republiky
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Bezpečnostní systém České republiky
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
BEZPEČNOST, BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉM
Realizace Národní strategie informační bezpečnosti ČR Mgr. Marie Svobodová Ministerstvo informatiky ČR Hradec Králové, ISSS 2006.
Působnost Ministerstva vnitra a jeho role systému povolování obchodu s vojenským materiálem Mgr. Milena Bačkovská Odbor bezpečnostní politiky.
Normy a postupy pro provoz CUAV Ing. Tomáš Kujal, Ph.D. Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. Letecký ústav Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Bezpečnostní politika a strategie ČR
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Doc. PhDr. Vlastimil Fiala, CSc.
1 Vyhodnocení splnění hlavních úkolů Armádou České republiky v roce 2007 Generální štáb Armády České republiky.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Prof. Ing. Jaroslav Jakš, DrSc.
MILNÍKY ČESKÉ BEZPEČNOSTNÍ POLITIKY V LETECH 1990 – 2009
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Dopady změn bezpečnostního prostředí v Evropě a ve světě na bezpečnostní politiku ČR ve střednědobém (3-5 let) a dlouhodobém horizontu (10 let) Alžběta.
Česká společnost a její vztah k zajišťování bezpečnosti a ozbrojeným silám PhDr. Libor Frank, Ph.D. Vedoucí Oddělení bezpečnostních studií a analýz Centrum.
Druhý dech českého zbrojního průmyslu
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
1 Aktuální hrozby pro 21.století a ochrana obyvatelstva.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY CENTRALIZOVANÉ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Ing. Jiří KLÍCHA, Odbor správy majetku a akviziční politiky SSM MO   973.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
Je kybernetická bezpečnost dostačující?
Kybernetická obrana české republiky
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 „Kraj, kde je radost žít“
Armáda, bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Kontext Strategie Dílna C
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Odbor komunikace – Oddělení Public Relations
Bezpečnostní politika ČR
Relevantní legislativa a dokumenty – viz dále
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
HISTORIE OCHRANY OBYVATELSTVA
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Teorie mezinárodních vztahů Vyučuje: PhDr. Roman Míčka, Th.D., Ph.D.
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Severoatlantická aliance
Bezpečnostní systém ČR
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

Bezpečnostní politika České republiky JPM264 PhDr. Miloš Balabán, Ph.D. Mgr. Jakub Kašík Ing. Mirka Kortusová a externí lektoři

Program kurzu 24.02.09 Balabán, Kašík Úvod kurzu – organizace, zadání témat seminárních prací 03.03.09 Hlavní bezpečnostní hrozby a rizika ČR. Prognóza vývoje bezpečnostní situace ve světě, Evropě, ČR v horizontu roku 2020 10.03.09 Pernica, Kašík Hlavní milníky vývoje bezpečnostní politiky Československa a České republiky v letech 1989-2009 17.03.09 Karaffa, Kašík Bezpečnost ČR a kolektivní bezpečnost (NATO, EU, OBSE, OSN) 24.03.09 I. seminář 31.03.09 Krulík, Kašík Bezpečnostní legislativa a bezpečnostní systém ČR 07.04.09 Svoboda, Kašík Vnitřní bezpečnost a Integrovaný záchranný systém 14.04.09 Šándor, Kašík Současná role a úkoly zpravodajských služeb 21.04.09 II. seminář 28.04.09 Valášek, Kašík Kritická infrastruktura ČR a její ochrana 05.05.09 Stejskal, Vítek Koncept Human Security a mírové mise 12.05.09 III. seminář Kašík Závěr kurzu – test

Literatura Bezpečné Česko v bezpečné Evropě (2007). Úřad vlády ČR Bezpečnostní strategie České republiky 2003 (2004). MZV ČR Česká bezpečnostní terminologie (2003). Ed. P. Zeman. ÚSS VA Brno Kapitoly o bezpečnosti (2007). Karolinum Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2006 s výhledem do roku 2015. 2003. Praha: MV – GŘ HZS ČR. Dostupné na: http://www.mvcr.cz/2003/hasici/odbor/ooo/koncepce/do06_hasici.html Koncepce výstavby profesionální Armády České republiky a mobilizace ozbrojených sil České republiky přepracovaná na změněný zdrojový rámec (2003). MO ČR Ústavní zákon č. 110/1998 Sb. o bezpečnosti České republiky Vojenská strategie České republiky (2004). MO ČR – AVIS. Dostupné na: http://www.army.cz/mo/vojstrat2.doc

Témata seminárních prací Transformace ozbrojených sil ČR v mezinárodním kontextu (komparace) Strategické bezpečnostní dokumenty (strategický rozhodovací proces) v mezinárodním kontextu Proces současné transformace NATO a výzvy pro ČR Zahraniční mise AČR, resp. ČR v porovnání se zeměmi střední Evropy Povodně 1997 a 2002, zkušenosti a jejich aplikace při rozvoji a fungování bezpečnostního systému Policie ČR a spolupráce s veřejností – koncept community policing v ČR Ochrana kritické infrastruktury jako nová dimenze bezpečnostní politiky ČR