Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Solární systémy pro aktivní topení
Advertisements

Daňové plánování při výstavbě nemovitostí Financování a výstavba nemovitostí s využitím zahraniční společnosti.
Výstavba a provoz solárních zdrojů elektřiny
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Podmínky podnikání v teplárenství a kogeneraci v ČR a v EU Ivo Slavotínek MVV Energie CZ s.r.o. Agora Flora, Chrudimská 2526/2a Praha 3.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chytré sítě Smart grids.
Ekologický pilíř – celkový přehled
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
Společnost Skanska je tu pro vás
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Společenské a hospodářské prostředí
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM Praha,
* HOSPODAŘENÍ PODNIKU 2 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví.
Podpora dopravních společností provozující CNG autobusy Svaz dopravy – sekce silniční dopravy, SOR Libchavy Lubomír Kolman, Project Manager RWE.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Skupina RWE v České republice
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Úspory energie a regenerace
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
ENERGETICKÝ MANAGEMENT MUNICIPALITY PORSENNA o.p.s.
Pohled MŽP na novely energetických zákonů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická Praha 10 Tel..:
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Konference pro ředitele a ekonomy 2014, Praha. Kulatý stůl s GŘ ÚP problematika v kontextu poskytování sociálních služeb Praha, Alzheimerova.
Průkazy energetické náročnosti budov Novela zákona č.406/2000 Sb, o hospodaření energií Resort školství Setkání ředitelů škol Oddělení sekretariát.
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
Pražská energetika, a. s. Fungování energetických trhů Ohrožení a příležitosti z pohledu PRE Žofín
Obchodník s elektřinou a plynem Partner pro bydlení a podnikatelské prostory Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Náklady podniky 2.Výnosy podniku 3.Hospodářský výsledek podniku 4.Použití zisku z hlediska podniku 5.Použití.
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Úspěšnou firmu tvoří kvalifikovaní zaměstnanci Hradec Králové EA Hotel Tereziánský dvůr
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Liberec – Františkov, příspěvková organizace Domažlická 880/ Liberec 3 zřizovatelem je Liberecký kraj.
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Agenda tajemníka fakulty
Domov pro seniory U Pramene Louny Organizační schéma
Ekologické hotely.
Operační program životní prostředí
Přehled současných a budoucích problémů teplárenství
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Energetika budoucnosti - uhlí atom nebo obnovitelné zdroje?
STRATEGIE VYUŽÍVÁNÍ DOMÁCÍCH ZDROJŮ BIOMASY
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Financování sociálních služeb
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Transkript prezentace:

Možnosti úspor v Domovech pro Seniory

Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!

Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky! HARTMANN Česká republika Servis Poradenství a vzdělávání Komplexní sortiment Služby Náhradní plnění

Služby  Velkoobchodní služba největšího výrobce zdravotnického materiálu  Náhradní plnění  ÚSPORA: 10 – 25%

Hartmann Akademie  Akreditované vzdělávání pro: - management - zdravotní sestry (akreditované u ČAS) - sociální pracovníky (akreditované na MPSV) - pracovníky v sociálních službách (akreditované na MPSV)  ÚSPORA: až Kč

Poradenství nejen v oblasti dezinfekce  Posouzení nákladů na dezinfekci  ÚSPORA: až 40%

Výsledovka Domovy pro seniory/Domovy pro osoby se zdravotním postižením/ Domovy se zvláštním režimem VÝNOSY  Úhrady od uživatelů  Příspěvky na péči  Dotace MPSV  Příspěvky od zřizovatelů  Úhrady zdravotních pojišťoven  Dotace z fondů EU NÁKLADY  Zaměstnanci  Zdravotní a sociální pojišt.  Nákup materiálu vč.potravin  Odpisy  Energie  Údržba, opravy, odpady

Trendy české energetiky  Rostoucí investice do zelených zdrojů solární a větrná energie  Rostoucí konkurence výhody pro velké odběratele (podniky a municipality)  Snaha o nezávislost plynová krize, obavy z terorismu  Vytváření univerzálních dodavatelů energie maximální využití distribučních sítí synergický efekt prodeje několika komodit a služeb

Trendy české energetiky  Boom energetických burz obchody s el. energií, zemním plynem a povolenkami CO 2  Společenská odpovědnost pravidlem ekologicky šetrnější podnikání prostřednictvím: 1. využívání zdrojů přívětivých k životnímu prostředí 2. hledání úspor ve spotřebě

Spotřeba el. energie Služby aneb HARTMANN Solutions (řešení pro zákazníka)  Energetický audit na spotřebu tepla (úspora nákladů na vytápění)  Energetický audit na spotřebu el. energie  výběr vhodného dodavatele  nastavení tarifu (NT:VT, 8:16, 16:8)  nastavení hlavního jističe  provoz na spínací časy  náhrada za nízkoenergetické přístroje NOVĚ !!!

Úspora nákladů - příklad Domov pro seniory:  160 lůžek  95 zaměstnanců  3 budovy z roku: 1930 (rekonstrukce 1997), 1954 (rekonstrukce 2002) a 1993  vlastní kuchyně, prádelna a žehlírna

Úspora nákladů - příklad  výběr vhodného dodavatele  nastavení tarifu (NT:VT, 8:16, 16:8) ÚSPORA: 500 tis.Kč  nastavení hlavního jističe ÚSPORA: 15 – 20 tis. Kč / ročně  provoz na spínací časy ÚSPORA: až 50% roční spotřeby  náhrada za nízkoenergetické přístroje