IFA Česká republika 1 Definice stálé provozovny: zpráva Pracovní skupiny 10 OECD Lenka Fialková 13. prosince 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
Advertisements

VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
Podmínky dlouhodobého pobytu na území jiného státu EU
Spotřebitelské smlouvy Základ soukromoprávní ochrany spotřebitele §(§51a) ObčZ Orgánem ochrany je soud Závazky vzniklé ze smluv Obecné typy smluv,
Jan Chroust Pavel Sleza
Chci ovlivnit rozhodování EU… Seminář v Evropském domě František Čakrt, Parlamentní institut Národní parlamenty v rozhodovacím procesu EU Úvod Co přinesla.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Tíha EFC na našich bedrech – jak ji racionálně rozložit? Jindřich Trejbal – Odbor Evropská unie a mezinárodní vztahy MF, oddělení Koordinace agendy EU.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 19. zasedání předsednictva RVŠ, 18. září 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
11. prosince 2012 Lenka Fialková. Stát S Stát R půjčka ČR=stát PE PE společnost Příjemce půjčky úroky Stát SStát PEStát R příjem100 daň % dle.
Place – místo prodeje (distribuce)
Zdaňování stálé provozovny - aktuální pohled Finanční správy ČR
Pokyn DR SR – vznik tzv. „klasické“ stálé provozovny na Slovensku
Jak dál ve financování činnosti Vysokoškolského odborového svazu? Návrh reformy pro současnost a budoucnost.
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
IFA Česká republika 1 Nové pokyny MF ČR k problematice převodních cen Jiří Zoubek 15. února 2011.
E - Insurance Management System © 2003 FSS, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. Financial Support Services Zjednodušení prodeje pojištění.
Zdaňovací období Novela DPH 2013
IFA, Česká republika 17. května 2011
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu 11 MPO PROTI NEKALÝM PRAKTIKÁM PŘI PŘEDVÁDĚCÍCH AKCÍCH.
Návrh novely zákoníku práce předložený vládě Svaz průmyslu a dopravy ČR souhlasil s návrhem novely zákoníku práce Stanovisko ze dne 31. března 2011.
IFA Česká republika 1 International Fiscal Association, Česká republika Praha,
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
IFA Česká republika 1 Návrh Evropské komise na revizi Směrnice 2003/49/EC o společném systému zdanění úroků a licenčních poplatků Lenka Fialková 13. prosince.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 18. zasedání P RVŠ, Karolinum,
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která nejsou.
Cíle přednášky Vymezení trhu z pohledu zákazníků a jejich poptávky
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Vápno, cement, ekologie Výroba vápna v podmínkách EU ETS L. Prokopec 21. května 2008 BU Czech Republic and Slovakia.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VZNIK.
Škoda způsobená provozní činností JUDr
Projektový cyklus, analýza SWOT
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 1 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Asociace pro mezinárodní otázky Association for International Affairs.
VELKOOBCHOD KAPITOLA 6 Obchodní činnosti - Kapitola 6 Pavlíčková.
VÝPOČTY O PRACOVNÍCÍCH
OBCHŮDKY NA TENKÉM LEDĚ? VÝZVY A BARIÉRY DOBROČINNÝCH OBCHODŮ V ČESKÉ REPUBLICE Bakalářská práce Barbora Božková KES FSS MU Brno Termín odevzdání: Leden.
ČLENĚNÍ ZÁSOB.
Zdanitelná plnění Již víme, že zdanitelná plnění (§ 2 odst. 3 ZDPH) jsou: Dodání zboží (včetně dovozu a pořízení zboží z JČS), Převod nemovitosti, Poskytnutí.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Vztahují se pravidla o střetu zájmu podle ZOK také na společníka / akcionáře kapitálové obchodní korporace; a v jakém rozsahu? 14. dubna 2015 Jiří Remeš.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E19.10 Ročník1. ročník.
LITOSTROJ POWER Slovenia Ljubljana ČKD BLANSKO ENGINEERING Czech Republic Blansko ČKD Blansko Engineering, a.s. Company headquarters ČKD Blansko Engineering,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_17.
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Aktuálně z řídicího a kontrolního systému Setkání auditorů průmyslu Ing. Petr Kheil, úsek interní audit, Česká spořitelna, a.s. Český institut.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_08.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 PROGRAMY INSPEKCÍ Robert Mout DCMR – Agentura pro ŽP.
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Roman Němeček ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Zdanění provozu motorových vozidel v České republice
Česká inspekce životního prostředí
Postup oprav v případě chybně uveřejněných smluv v registru smluv
Okresní sdružení ČUS Tábor
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Blok 4b: Mezinárodní obchodní zastoupení a distribuce Zdeněk Kapitán
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku.
Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková
Rezervy, podmíněné závazky a podmíněná aktiva
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe)
Transkript prezentace:

IFA Česká republika 1 Definice stálé provozovny: zpráva Pracovní skupiny 10 OECD Lenka Fialková 13. prosince 2011

IFA Česká republika 2 > Pracovní materiál byl předložen k diskusi na zářijovém setkání skupiny (důvěrný) > Vyjadřuje se ke všem 25 bodům diskusního materiálu, který vydalo OECD a který je otevřen k připomínkám veřejnosti do 10. února 2012 (nikoliv v tom pořadí, jaké je v diskusním materiálu) > Každý bod obsahuje: – Stručný popis problematiky – Doporučení pracovní skupiny včetně návrhů na změny Komentáře k čl. 5 včetně připomínek jednotlivých států – Shrnutí diskuse k danému bodu během jednání pracovní skupiny Zpráva Pracovní skupiny 10 (WP 10, OECD, Committee on Fiscal Affairs): Definice stálé provozovny

IFA Česká republika 3 > K bodu 5. „Shops on ships operated in international traffic“ – Shrnutí k bodu 5: podnik ze státu A provozuje prodejnu na palubě lodi registrované ve státě B, pohybující se v mezinárodní dopravě. – Doporučení pracovní skupiny: doplnit do komentáře, že podobně, jako loď není nikdy stálým místem k podnikání, tak s prodejnou se z tohoto hlediska zachází stejně. > Připomínka ČR – Nesouhlasí s tímto přístupem. Preferuje posuzovat případ z hlediska povahy podnikání. Připomínky České republiky

IFA Česká republika 4 > K bodu 6. „Time requirement for the existence of a permanent establishment“ – Příklad 1: fyzická osoba ze státu R má ve státě S pronajatý stánek na trhu, kde prodává sošky, a to po dobu 15 let každoročně vždy na 5 týdnů. V tomto případě je možné považovat tuto aktivitu za stálou provozovnu v důsledku opakujících se aktivit, bez ohledu na to, že žádné z těch jednotlivých období netrvalo déle než 6 měsíců. – Výhrada ČR: nesouhlasí s tímto výkladem – pokud není každoroční prodej podružný a nahodilý, pak by bylo možné souhlasit s tím, že každý rok vznikla stálá provozovna. Nikoliv však, že vznikla provozovna až po několika letech. Připomínky České republiky

IFA Česká republika 5 > K bodu 6. „Time requirement for the existence of a permanent establishment“ >Příklad 2: fyzická osoba ze státu R vlastní ve státě S dům. Dozví se, že se ve státě S bude natáčet film, proto ve svém domě zřídí restauraci. Ta bude trvat pouze po dobu natáčení filmu. Tato FO nepodniká ve svém státě R a ani potom nehodlá v podnikání pokračovat. Doporučení WP: stálá provozovna vznikla. Na rozdíl od situace, kdy společnost zabývající se restauratérskými službami ve státě R, bude dočasně pod dobu např. 4 týdnů během nějaké sportovní události, provozovat restauraci ve státě S. V takovém případě stálá provozovna nevznikne. >Připomínka ČR: ČR je přesvědčena, že k oběma příkladům je třeba přistupovat stejně, tzn. bez ohledu na to, zda se jedná o přesun části podnikání či celého podnikání do státu S. To znamená, že pokud se ukáže, že to je jednorázový projekt, na kratší dobu, ale byly naplněny znaky stálé provozovny, pak se jedná o stálou provozovnu. Připomínky České republiky

IFA Česká republika 6 > K bodu 17. „Negotiation of import contracts as an activity of a preparatory or auxiliary activity “ – V současném znění má ČR (spolu se SR) připomínku v odst. 44: pokud má podnik ze státu R ve státě S kancelář, kde zaměstnanci sjednávají podstatné prvky (typ, kvalita, množství zboží, podmínky dodání) smlouvy na dovoz výrobků a služeb do státu S, kancelář nespadne pod výjimku odst. 4 čl. 5 (činnosti přípravného a pomocného charakteru) – WP se zabývala názory ostatních členských států. Závěr: WP doporučuje do Komentáře doplnit nový odstavec, který se snaží vymezit hranici mezi přípravnými a pomocnými činnostmi a sjednáváním podstatných prvků smluv. V důsledku toho navrhuje vymazat připomínku ČR a SR odst. 44. – V diskusi ČR v podstatě souhlasila se závěry, s drobnými připomínkami v textu. Ty budou reflektovány v konečné verzi nového odstavce. Poté ČR bude souhlasit výmazem odst. 44. Připomínky České republiky

IFA Česká republika 7 Děkuji za pozornost