Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

IFA Česká republika 1 Nové pokyny MF ČR k problematice převodních cen Jiří Zoubek 15. února 2011.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "IFA Česká republika 1 Nové pokyny MF ČR k problematice převodních cen Jiří Zoubek 15. února 2011."— Transkript prezentace:

1 IFA Česká republika 1 Nové pokyny MF ČR k problematice převodních cen Jiří Zoubek 15. února 2011

2 IFA Česká republika 2 > Pokyn D-332 nahrazuje pokyn D-258 – Sdělení MF ČR k uplatňování mezinárodních standardů při zdaňování transakcí mezi sdruženými podniky – převodní ceny > Pokyn D-333 nahrazuje pokyn D-292 – Sdělení MF ČR k závaznému posouzení způsobu, jakým byla vytvořena cena sjednávaná mezi spojenými osobami > Pokyn D-334 nahrazuje pokyn D-293 – Sdělení MF ČR k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami > Text pokynů reaguje na nový daňový řád (terminologie sjednocena) > Účinnost od 01.01.2011 – ? TP dokumentace nyní zpracovávaná, ale pro období před 01.01.2011 = aplikuji staré nebo nové pokyny Přehled nových pokynů k problematice převodních cen

3 IFA Česká republika 3 > Bod 3.3 zakotvuje „zrovnoprávnění“ metod (profit split, TNMM) v souladu s revizí TP Guidelines z července 2010 > Bod 5. k následné úpravě zisku podle § 23 odst. 7 ZDP byl zredukován a odkazuje na nový pokyn D-335 k této problematice – ? Co přinese nového > Nové přílohy k pokynu – č. 1 – doplňující informace (př.řízených transakcí, aplikace metod) ? 25% podíl musí být mezi bezprostředně navazujícími články ? Je dán minimální počet srovnatelných transakcí (3 viz pokyn) – č. 2 - čl. 31 Vídeňské úmluvy o smluvním právu – č. 3 - přehled čl.9 v platných SZDZ Pokyn D-332 (k uplatňování mz. standardů převodních cen)

4 IFA Česká republika 4 > Lze podat žádost o posouzení souboru nesouvisejících transakcí, pokud však správce daně nebude souhlasit se způsobem tvorby u kterékoliv z transakcí, zamítavé rozhodnutí se bude vázat k podané žádosti, tedy ke všem transakcím v ní obsaženým > ? APA v mezinárodním kontextu (tj. jsou v praxi zapojovány zahraniční správci daně k zamezení různému posouzení transakce v ČR - řešení případu dohodou podle čl. 25 SZDZ) Pokyn D-333 (k uplatňování § 38nc zákona o daních z příjmů)

5 IFA Česká republika 5 > Vypuštěna zmínka o aplikaci na stálé provozovny – ? Věcná změna (aplikace na vztahy SP a centrála, a dále na SP a spojené osoby) > Vypuštěn odkaz na lhůty pro předložení TPD podle SDP/DŘ > ? Informaci, zda TPD vytvořena dle konceptu EU TPD > Vypuštěna zmínka o dodatečném dokazování, nestačí-li údaje v TPD k doložení ceny Pokyn D-334 (k rozsahu dokumentace převodních cen - TPD)

6 IFA Česká republika 6 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "IFA Česká republika 1 Nové pokyny MF ČR k problematice převodních cen Jiří Zoubek 15. února 2011."

Podobné prezentace


Reklamy Google