BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Zastupování zájmů v EU Jak obhajovat zájmy podnikatelů v Bruselu? Praha I.Voleš,
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová.
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Prezentace Komory pro hospodářské styky se SNS, s.o.k.
Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Představení komory, akce, projekty
Prezentace Komory pro hospodářské styky se SNS, s.o.k.
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Rektor Zdroj:
Jak podporovat malé a střední podniky při exportu Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Ostrava Export, jako významný pilíř ekonomického růstu.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
MOŽNOSTI PODNIKÁNÍ NA UKRAJINĚ
Výroční konference Enterprise Europe Network Praha Služby pro podnikatele na Kontaktních místech HK ČR.
Prezentace projektů na podporu spolupráce mezi ČR a Asií 1.ČSOB Česko – asijské obchodní fórum
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ASIA INVEST Podpora podnikatelských kontaktů v Asii Česko-asijské fórum 3. březen 2008.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
„Komorový barometr nálady MSP“ ZÁŘÍ 2014 Aktuální průzkum HK ČR HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Rozvojová politika EU a podpora podnikání Věra Venclíková EUROPEUM 30. listopadu 2011.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Okresní hospodářská komora Hodonín Představení podnikatelských aktivit v regionu , HODONÍN.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
jak vám pomáháme ve východní evropě a v asii
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Transkript prezentace:

BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT

2  národní hospodářská komora  komorový systém existuje na českém území od roku 1850, nezávisle pak od r  zřízena zákonem č. 301 v roce 1992 a nahradila předchozí Československou obchodní a průmyslovou komoru, status se změnil z povinného na dobrovolný  Nejreprezentativnější sdružení firem v České republice zahrnující malé, střední i velké firmy, živnostníky, sdružení a asociace a také řemeslnické organizace  14 tisíc členů představuje 60 % HDP a 66% zaměstnatelné populace v České republice  komorová síť: regionální (14 regionálních, 62 okresních komor), oborová (72 oborových asociací) HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR

3  Hospodářská komora České republiky je členem evropských a mezinárodních organizací:  EUROCHAMBRES (Evropská asociace obchodních a průmyslových komor),  UEAPME (Evropská asociace malého a středního podnikání),  ICC (Mezinárodní obchodní komora)  EESC (Evropský hospodářský a sociální výbor)  další orgány zahrnuté do komorové struktury:  Specializované sekce a pracovní skupiny (legislativa, energetika, zahraniční vztahy, ekologie a životní prostředí, kvalita, elektrotechnika, doprava, daně atd.)  Czech Business Representation in Brussels (CEBRE)  Rozhodčí soud (při HK ČR a AK ČR) HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR

4 Vyhledávání obchodních partnerů v ČR a v zahraničí Podpora vstupu na zahraniční trh Poradenství v oblasti zahraničního obchodu Zajištění exportní certifikace Analýza zahraničního trhu Zveřejňováni nabídek a poptávek zahraničních firem na webových stránkách HK ČR: Priorita pro Rusko a země SNS PODPORA PODNIKATELŮM

5 EAST INVEST = KOMORY NA PODPORU MSP East Alliance – 85 partnerů & 15 asociovaných partnerů z EU (24) a 6 zemí tzv. Východního partnerství – Arménie, Ázerbájdžán, Bělorusko, Gruzie, Ukrajina, Moldavsko Koordinováno EUROCHAMBRES (Evropskou asociací obchodních a průmyslových komor) se sídlem v Bruselu BSO Activities  SME Activities  Networking Časový rámec: leden 2011 – září 2013 Komponenty:  BSO Activities: Audity, Twinningy, Akademie, Exchange (výměnné pobyty)  SME Activities: Vzdělávání, Coaching, Studijní cesty, B2B  Networking: BSO Výroční konference, EaP Investiční fóra Decentralizované akce, vybrané prioritní sektory (na základě provedených auditů a průzkumů trhu) Transfer know-how: acquis communautaire & internationalizace Synergie: Eastern Partnership Civil Society Forum, OECD Eurasia Competitiveness Forum, EaP Trade Group, etc. Projekt EAST INVEST

6 DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Jiří Hansl, vedoucí projektů EU Igor Yunkin, specialista pro Rusko a země SNS T: (Mgr. Hansl) T: (p. Yunkin) F: