Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK 1.4 75022320 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_19_Národní buditelé
Advertisements

Autor: Květa Stejskalová
Divadlo Semafor Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.14.
Osvobozené divadlo.
Divadelní inscenace jako kolektivní dílo I Dramatická výchova a umění Obr. 1.
Divadlo SEMAFOR.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.09 Název pro školu:
VY _32_INOVACE_05_04J.Neruda
CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_KRISTINA_EPPICHOVA_CESKA_LITERATURA_2._POLOVINY_20._STOL ETI_VYZNAMNE_DIVADELNI_SCENY_15.
Jiří Suchý,Jiří Šlitr.
VY_32_INOVACE_15_Marie Terezie Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
VY_III/2_INOVACE_83_Jiří Žáček
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů
Vzdělávací obor: Hudební výchova
Název Divadlo Semafor Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.12 Název pro školu:
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
VY _32_INOVACE_05_01K.J.Erben
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_CJL_2 Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_09.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
DIVADLO SEMAFOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Poezie, písnička (V domě straší duch)
VY_32_INOVACE_ČJ _Divadlo Semafor Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Český jazyk a jazyková kultura –
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
DIVADLO SEMAFOR Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY Divadla malých forem I. Mgr. Ludmila Růžičková.
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Název: VY_32_inovace_HV6789_03 Oblast: Hudební výchova Stručná anotace: Materiál je určen k seznámení žáků s rysy romantické hudby a v druhé části se zaměřuje.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Cestopis charakteristika žánru,
Zpracovala Mgr. Jindra Chejnová,
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Autorská pohádka výklad pojmu.
Maturitní předmět: Dějepis
Petr Suk Gymnázium Jiřího ortena V8A
Savci pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů Mgr. Hana Patschová duben 2011 VY_52_INOVACE_19.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Jakub Jan Ryba Česká mše vánoční
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Šimek a Grossmann – humor a povídky Šimek a Grossmann – humor a povídky.
Josef Kajetán Tyl „Kde domov můj“. Josef Kajetán Tyl „Kde domov můj“ VY_32_Inovace_18 MJ-3 PaedDr.Jitka Mužíková ZŠ a MŠ Nedašov.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vendulka.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_17 Název Divadlo Semafor Téma hodiny Divadelní.
& Osvobozené divadlo Semafor
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
TÉMA: NIKOLAJ VASILJEVIČ GOGOL AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ČESKÝ JAZYK
VY_32_INOVACE_428_SEMAFOR - B (opakování – 9. roč. ) Mgr
VY_32_INOVACE_ČJ.9.A NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.14_Jiří Suchý a Jiří.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/14
Divadlo Semafor VY_12_INOVACE_Rů_I_17
VY _32_INOVACE_05_09P.Šabach
VY _32_INOVACE_05_10M.Viewegh Ročník: ročník Anotace:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Název a číslo učebního materiálu : VY _32_INOVACE_05_11J.Suchý Ročník: ročník Anotace: Jiří Suchý – životopis, dílo, ukázky z tvorby Podpora vzdělávání v ZŠ Šumná Autor materiálu: Mgr. Hana Beránková Vytvořeno: duben 2013

Jiří Suchý * Jiří Suchý je český divadelník, textař, básník, spisovatel, skladatel, hudebník, grafik, výtvarník a sběratel. Spoluzakladatel Divadla Na zábradlí a Semaforu. - Jiří Suchý od narození až do roku 1936 žil v Klatovech, od roku 1936 žije v Praze. -V roce 1947 začal pracovat jako grafik v reklamních ateliérech Propagační tvorba. - V letech byl Suchý na vojně ve Slaném, kde zakresloval mapy a při tom poslouchal Mnichovský rozhlas a psal texty na odposlechnuté melodie (dochovaný text Potkala ryba papouška později nazpívala Ljuba Hermanová). - Poté se Jiří Suchý věnoval především divadlu.

VÝZNAMNÍ PARTNEŘI JIŘÍ ŠLITR MIROSLAV HORNÍČEK IVAN VYSKOČIL JITKA MOLAVCOVÁ

JIŘÍ ŠLITR

JITKA MOLAVCOVÁ

Díla Semaforská klasika: Dítě školou povinné, Píseň o rose, Golem, Hluboká vráska, Mississippi atd… Básně: Sexapeal, Báseň o noze, Ticho, Zrcadlo, Pionýrka, Rómeo ptá se Jůlie atd.. Povídky: Slečna odnaproti, Svatební dary, Jen tři slabiky, Nejveselejší pohřeb atd.. Nejnovější texty: Když je mi nejhůř, Kancelář, Ester, Chvála slova, Kdo je nejbohatší atd..

- Z knížky Kolik očí má den Neupřímná noha ženy Karta falešného hráče Noha Máří Magdalény Která hřeší a pak pláče Noha která drtí patou Moji píseň o tvé kráse Moji báseň započatou Která konce nedočká se

PRÁCE S TEXTEM 1. Vyber vhodný nadpis A) Báseň o noze B) Báseň o nose C) Píseň o rose 2.) Doplň vhodné slovo A) spáče B) hráče C) pláče 3. Vyhledej rýmové dvojice 4.Kolik veršů osahuje text? 5. Počet slok?

Divadlo Semafor a Na Zábradlí Divadlo Semafor založil v roce 1959 J. Suchý spolu s J. Šlitrem a F. Havlíkem, již 30. října měla premiéru jejich první hra, hudební komedie Člověk z půdy. V polovině roku 1958 založil spolu s Ivanem Vyskočilem Divadlo Na zábradlí. Již 9. prosince zde proběhla premiéra hry Kdyby tisíc klarinetů. Hra byla úspěšná, přesto se na ní výrazně projevila herecká nezkušenost Suchého.

Použité zdroje : -Wikipedie Školní slovník českých spisovatelů – P.Dolejší,2004 Školní četba na dlani – Obsahy z děl českých a slovenských spisovatelů, Erika,1995 Obrázky : Prague_Dejvice_Semafor.jpg - -