Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PUBLICITA Informační a propagační aktivity v rámci OP VK Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Moderní metody profesního vzdělávání Projekt OP RLZ 3.3 Rozvoj dalšího profesního vzdělávání Registrační číslo CZ / /0010 Termín realizace:
Pravidla publicity projektu
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
PUBLICITA. Publicita Proč publicita a informovanost?  povinnost informovat cílovou skupinu a veřejnost o financování projektu ze zdrojů EU v rámci OP.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Název operačního programu:
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Klíčové aktivity projektu
Transkript prezentace:

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem OP RLZ Číslo operačního programu: CZ.041.03 Název priority: rozvoj celoživotního učení Číslo opatření: 3.3.1 Číslo výzvy: 01 Název grantového schématu: Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních Název projektu: Obor Informatika v ekonomice v distanční formě vzdělávání na středních školách Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Portál projektu distancne.obaka-orlova.cz WWW stránky - LMS Moodle.e-orlova.cz www.e-orlova.cz Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Doba realizace: 11/2005 – 10/2007 Rozpočet: 4.445 tis. Kč Příjemce dotace: Obchodní akademie, Orlová, příspěvková organizace Partner: Ostravská univerzita Spolupracující školy: 12 Dokumenty: - Rozhodnutí o poskytnutí dotace č. 15 820/2005-27-13 ze státního rozpočtu ČR v rámci OP RLZ spolufinancovaného ze státního rozpočtu ČR a ESF Příručka pro příjemce finanční podpory projektů OP RLZ Příručka pro žadatele o finanční podporu Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Řídící tým projektu Manažer OA RNDr. Štěrbová, Ing. Šromková sterbova@obaka-orlova.cz;sromkova@obaka-orlova.cz Manažer OU Prof. RNDr. Erika Mechlová, CSc.; erika.mechlova@osu.cz Doc. et Priv.-Doz. PhDr. Lenka Vaňková, Dr.; lenka.vankova@osu.cz Finanční manažer Helena Nováková; novakova@obaka-orlova.cz Administrátor projektu Mgr. Matoušková; alena.matouskova@osu.cz Koordinátoři projektu zástupci spolupracujících škol Správa portálu Roman Poláček; polacek@obaka-orlova.cz RNDr. Štěrbová; sterbova@obaka-orlova.cz Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Cíle projektu: Vytvoření pracovního týmu pro zpracování edukačních materiálů Vytvoření systému distanční formy výuky oboru Informatika v ekonomice Školení autorů a tutorů distančních opor Vytvoření vzdělávacích programů Zpracování vytvořených vzdělávacích programů v prostředí eLearningu Zpřístupnění vzdělávacích materiálů cílových skupinám bez omezení v čase, místě Vytvoření sítě SŠ a Ostravské univerzity pro pilotní ověřování projektu Vybudováním sítě center distančního vzdělávání oboru Workshopy, semináře, konference Vytvoření ŠVP a podkladů pro zkrácené studium distanční formou Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Jméno ředitele/účastníka Seznam spolupracujících škol Název školy Jméno ředitele/účastníka Kontakt 1. Vyšší odborná škola a střední odborná škola Gustava Habrmana, Habrmanova 1540, Česká Třebová Ing. Milan Kliment www.vda.cz; vda@vda.cz; 2. Obchodní akademie, Opava, příspěvková organizace Ing. Petr Kyjovský www.oa-opava.cz; kyjovsky@oa-opava.cz 3. Masarykova obchodní akademie, Jičín, 17. listopadu 220 Ing. Jiří Tajč www.moa-jc.cz; sekretariat@moa-jc.cz 4. Obchodní akademie, Ostrava – Poruba,příspěvková organizace Ing. Marie Katapodisová www.oa-poruba.cz; info@oa-poruba.cz 5. Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna, nám. Míru 6, příspěvková organizace Mgr. Josef Žáček zacek@sosklobouky.cz 6. EDUCA - střední odborná škola, s.r.o. Přemyslovců 834, Nový Jičín RNDr. Alena Olšáková www.ssosnj.edunet.cz; a.olsakova@ssosnj.edunet.cz Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Seznam spolupracujících škol 7. Obchodní akademie, Znojmo, Přemyslovců 4 PaedDr. Karel Rivola http://sis.znojmo.cz/oa   oa.znojmo@zn.orgman.cz 8. Obchodní akademie, Praha 1. Dušní 7 Ing. Jana Maierová www.oadusni.cz; oadusni@oadusni.cz 9. Obchodní akademie T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí, Komenského 522 Ing. Anna Oberreiterová, www.oakostelec.cz; oberreiter@obakostelec.cz 10. Obchodní akademie, Břeclav, Smetanovo nábřeží 17 PhDr. Leo Čuda reditel@oabv.cz 11. Střední odborná škola, V Jezárkách 747, Blatná RNDr. Petr Pavlík www.blek.cz; škola@pg.blek.cz 12. Střední odborná škola Jindřichův Hradec, Jáchymova 478 RNDr. Vladimír Tůma www.sos-jh.cz; sos-jh@sos-jh.cz Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Harmonogram projektu 11/05 Rozhodnutí o poskytnutí dotace 12/05 nákup hardware, propagace projektu 01-02/06 nákup literatury, vytvoření www stránek organizace kurzu pro autory a lektory opor 03-06/06 realizace kurzu DIV (Ostravská univerzita) zahájení práce na tvorbě studijních opor, informace o složení pracovních týmů setkání koordinátorů projektu 04-08/06 tvorba studijních opor, oponentury, převod 09/06 tisk distančních opor 1. konference, propagace výsledků konference, sestavení skupin pro ověřování výsledků, setkání řídícího týmu projektu Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Harmonogram projektu 10/06-06/07 pilotní ověření studijních opor 06/07 vyhodnocení pilotního ověřování 2. konference – seznámení s výsledky projektu 07-08/07 příprava studijních modulů pro akreditaci 09/07 akreditace studijních modulů 10/07 vyhodnocení výsledků projektu, závěrečná monitorovací zpráva, audit Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Harmonogram práce Řídícího týmu projektu 01-03/06 příprava DIV, seznámení s harmonogramem, rozdělení úkolů 06/06 vyhodnocení kurzu DIV, seznámení s pracovními týmy a metodikou pro zpracování studijních opor 06/06 průběžné vyhodnocení přípravy studijních opor, příprava konference 08/06 vyhodnocení stavu studijních opor příprava konference, příprava metodiky pro pilotní ověřování (sestavení skupin, odevzdání studijních materiálů pro tisk) 10/06 hodnocení připravenosti pilotního ověřování, metodika postupného vyhodnocování ( příprava anket, formulářů pro vyhodnocení) kontrola stavu tištěných materiálů a e-learningu 12/06 kontrola stavu webových stránek, doplnění studijních opor, propagace projektu – průběžné informace o realizaci v médiích Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Harmonogram práce Řídícího týmu projektu 02/07 příprava návrhu studijních modulů, spolupráce s expertem projektu 04/07 příprava 2. konference stav pilotního ověřování 06/07 vyhodnocení 2. konference příprava návrhu studijních modulů, spolupráce s expertem 07/07 příprava modulů na akreditaci, vyhodnocení projektu 08/07 akreditace modulů 09/07 příprava závěrečné zprávy projektu 10/07 závěrečná zpráva projektu Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Popis pokračování činností po skončení podpory Předkladatelská škola a spolupracující školy budou i po skončení projektu fungovat jako systém center pro podporu rozvoje DiV s přístupem na internet, s dostupností ke studijním textům, odborné literatuře a k internetovému diskusnímu fóru prostřednictvím LMS, který bude spravovat předkladatel projektu. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Publicita projektu Příjemce, partner a spolupracující školy uvedou informaci pro příjemce vzdělávacích opatření o tom, že se účastní opatření zaměřené na odborné vzdělávání financované Evropskou unií Informace o vzhledu, velikosti a formě jednotlivých nástrojů publicity http://www.msmt.cz/_DOMEK/default.asp?CAI=3215 www.esfcr.cz Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Obecná pravidla publicity Internet, tiskové zprávy, tiskové konference, články, inzerce, publikace, školicí a inf. materiály, letáky, plakáty Účast EU na financování projektu musí být vyjádřena sdělením: Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ESF napomáhá rozvoji zaměstnanosti podporou zaměstnavatelnosti, podnikatelského ducha, rovných příležitostí a investicemi do lidských zdrojů ESF – rovné příležitosti pro všechny Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem Účastníci získají Distanční studijní materiály Případové studie Osvědčení o absolvování kurzu – akreditace MŠMT Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem

Monitoring – průběžné monitorovací zprávy Stručný popis průběhu realizace projektu za dané období Cíle projektu, aktuální stav projektu Přehled proběhlých kontrol projektu na místě V případě vzniku odchylky od schváleného projektu doplnit komentář Plnění cílů dle navržených indikátorů včetně porovnání plánu a skutečnosti, Plán aktivit na následující tříměsíční období realizace projektu Popis realizované publicity Zapojení partnerů Popis souladu čerpání prostředků s rozpočtem Vysvětlení případných odchylek v čerpání http://www.msmt.cz/files/pdf/MDPrilohac1indikatory02vyzva.pdf Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem