Evropa ochrana přírody

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Advertisements

Evropa Soutěž RISK Zdroje obrázků Pokračovat Pravidla
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Software Dělení programů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Jižní Amerika Laplatské země
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI25 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Austrálie obyvatelstvo
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_022
Ochrana biosféry – světové přírodní parky a rezervace
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_008.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_031.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY EVROPY
Vodstvo Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_044.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_001
Evropa Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_003
Vzdělání 179,7 km2 1/3 zemského povrchu obr. 1
Střední Amerika Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_035
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Eviromentální výchova.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_024.
VY_32_INOVACE_02_Slovenská republika Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_026.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_057
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Přírodní krajiny Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_049.
Národní parky - opakování Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Identifikátor materiálu: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Soňa Jarošová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Evropa Členitost, Povrch Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Rybářová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
VY_52_INOVACE_03/2/6_ZEMĚPIS
AMERIKA POLOHA,ROZLOHA, ČLENITOST
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_032.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA SLOVENSKO A ČESKO.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_028.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
VY_32_INOVACE_ 11_ Ohraničení ČR (1) (2) (SADA ČÍSLO 6)
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátova Třída/ročník:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
VY_32_INOVACE_17_Štika obecná Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
E V R O P A vodstvo EU – OP VK – III/2 ICT DUM 1
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, interaktivní.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Ochrana krajiny a přírody ČR
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Transkript prezentace:

Evropa ochrana přírody Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_006

Ochrana přírody národní parky – NP Přírodní rezervace Člověk hodně zasahuje do přírodní krajiny a mění ji. Kácí lesy, vysušuje mokřady, reguluje koryta řek,… Neporušené časti v horských oblastech, deltách řek, na ostrovech je potřeba chránit – vznikly a vznikají národní parky – NP Přírodní rezervace Biosférické rezervace UNESCO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Národní parky a přírodní rezervace První parky byly v Evropě zřízeny už na počátku 20. století ve Švédsku. V Německu NP Bavorský les + u nás NP Šumava tvoří největší zalesněnou oblast ve stř. Evropě. Největší park v Evropě je na Uralu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Národní park Jotunheimen (Švédsko) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Jotun600.jpg Obr.1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Národní park Bavorský les (Německo) http://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1rodn%C3%AD_park_Bavorsk%C3%BD_les Obr.2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Krivánská Malá Fatra (Slovensko) http://cs.wikipedia.org/wiki/Kriv%C3%A1nsk%C3%A1_Fatra Obr.3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Národní park Skaftafell (Island) http://cs.wikipedia.org/wiki/Skaftafell Obr.4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

A takových krásných míst najdeme nejen v Evropě mnoho. Chraňme si je!!! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Zdroje informací neoznačené obrázky jsou použity z klipartů Obr.1:, 2007 [cit. 2011-09-01]. Dostupné na WWW : <http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Jotun600.jpg >. Obr.2Kurt Seebauer, 2004, [cit. 2011-09-01]. Dostupné na WWW : < http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bayerischer_wald_intakt.jpg >. Obr.3: Juloml, 2006,[cit. 2011-09-01]. Dostupné na WWW : http://cs.wikipedia.org/wiki/Kriv%C3%A1nsk%C3%A1_Fatra >. Obr.4: TommyBee, 2008. [cit. 2011-09-01]. Dostupné na WWW : < http://cs.wikipedia.org/wiki/Skaftafell >. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.