Obrana proti virům Antiviry atd.. Co dělat, když je PC infikován  Antivirové techniky programů nejsou všemocné.  Může se stát, že přes zvýšenou opatrnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana dat v síti Martina Ambrožová.
Advertisements

 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Bezpečnost práce na Internetu
Obrana PC bez Antiviru a Antispyware Adam Nejepínský.
III/2 8.ABC XVII Informatika prevence, bezpečnost, zabezpečení, ochrana, údržba, aktualizace, update, brána firewall, antivir, malware,
Počítačové viry.
POČÍTAČOVÉ VIRY Barbora ČÁPOVÁ 1.A.
Proč chránit data v počítači
Antiviry.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Údržba PC Bohumil Bareš.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pravidelné zálohování dat
Informační a komunikační technologie Obecná část
EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Počítačové Viry a antivir
Pravidelná údržba počítačů
Jak na to : Počítačový Virus.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zálohování dat MS Windows - Aktovka.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
T1: Základy práce s počítačem
Název: Zabezpečení PC a ochrana před škodlivými kódy
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
SOFTWARE.
Malware - opakování.
Ovládací panely Systém a zabezpečení.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Antiviry Vypracoval: Radovan Makovský EI. 3. r. Dne:
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
Bezpečnost na internetu Mgr. Tomáš Rajnoha
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
Ovládací panely obecně.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Jak učit ochranu počítače ? Malý, L. ZČU Plzeň. Úvod Každé PC, ať už je připojeno k internetu nebo ne, se stane dříve či později terčem útoku nějaké havěti.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Operační systémy Název a adresa školy
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Připojení k internetu Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí. Grafické znázornění části internetu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_412_Počítačové viry AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Počítačové viry Michael Čambor 7.A říjen 2010.
SOFTWARE IV Viry.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro zabezpečení počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/2/34 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_20_16_antivirový program.
- CO TO JE A ROZDÍLY MEZI NIMI Zálohování, archivace a komprimace dat.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Mgr. Barbora Pilárová VY_32_INOVACE_09_VIRY, ANTIVIRY Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět:
Zálohování dat. Zálohování dat (podle CHIP) důvody zálohování – problémy HW, SFTW, viry, chyby uživatele, viry, hackeři, přírodní katastrofy, krádeže.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Audit a řešení problémů v počítačové síti. Rozdělení údržby 1. Vzdálený dohled a monitoring celé sítě 2. Pravidelné prohlídky jedním přiděleným servisním.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ANTIVIROVÉ PROGRAMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Bezpečný počítač.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Bezpečnost dat.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Bezpečnost práce s počítačem
Bezpečnost práce s dokumenty
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Autor: Dominika Vycpálková
Transkript prezentace:

Obrana proti virům Antiviry atd.

Co dělat, když je PC infikován  Antivirové techniky programů nejsou všemocné.  Může se stát, že přes zvýšenou opatrnost došlo k zavirování počítače.  Může se stát, že přes zvýšenou opatrnost došlo k zavirování počítače.  V případě zavirování ihned přerušíme práci a spustíme léčení.  Potom resetujeme PC a znovu spustíme antivirový test.  Pokud to nepomohlo, zkusíme provést Update z Internetu a znovu léčíme.  Pokud ani to nepomáhá nabootujeme ze záchranné diskety a provedeme léčení případně obnovu poškozených systémových oblastí v DOS režimu Windows.  Pokud ani to nepomáhá nabootujeme ze záchranné diskety a provedeme léčení případně obnovu poškozených systémových oblastí v DOS režimu Windows.  Pokud výše uvedené postupy nestačí, můžeme nedůležité soubory přesunout do virového trezoru.

 Pokud jsou napadnuty důležité soubory vypneme PC a vyčkáme příchodu technika.  Když počítač musí zůstat zapnutý, do doby odvirování jej odpojíme od počítačové sítě a Internetu.

Antivirový program  Kvalitní a pravidelně aktualizovaný antivirový program by měl být na každém počítači.  Interval aktualizace virové báze by neměl být delší než jeden měsíc (zasílání Update na CD), lepší je aktualizovat týdně pomocí modemu a připojení k Internetu.  Profesionálové mající on-line připojení aktualizují denně.  Pokud se zároveň provádí pravidelné zálohování systémových oblastí a dat je tato ochrana proti zavirování ve většině případů dostatečná.