Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kariérové poradenství
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Mosty mezi pedagogickou a psychologickou diagnostikou
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Ústav pedagogických věd
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Poradenství jako specifický druh psychologické pomoci
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Ústav pedagogických věd
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
1 Stáže studentů v advokátních kancelářích poskytujících pro bono služby Pro bono junior.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE TÉMATA JEDNOTLIVÝCH PŘEDNÁŠEK: – úvod do poradenské psychologie – poradenský proces, PSDG v PPS – poradenství.
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Úvod do psychologie Prezentace Barbora Čechová – Labeling Příště (4.11.): Barbora Palatová – Vězeňský experiment Barbora Skoumalová – Teorie.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Kariérové poradenství v českém středním školství
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSKÁ PSYCHOLOGIE
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Kariérové poradenství a podnikavost
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Kompetence kariérových poradců ke kariérovému vzdělávání
Transkript prezentace:

Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné přípravy studentů Psychologie a Sociální pedagogiky a poradenství“, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a rozpočtem ČR.

Akademické centrum poradenství a supervize Akademické centrum poradenství a supervize  je výukovým a výcvikovým pracovištěm Filozofické fakulty Masarykovy univerzity  je prostředkem ke zkvalitnění přípravy studentů oboru Psychologie, oboru Sociální pedagogika a poradenství  je prostředkem podpory zaměstnatelnosti absolventů VŠ

Činnost Činnost ACPS zabezpečují dvě centra Obě centra se zaměřují na rozvoj profesních kompetencí studentů  Klinicko-poradenské centrum (KPC) se orientuje na nabídku služeb v oblasti psychologického poradenství, diagnostiky a psychoterapie se orientuje na nabídku služeb v oblasti psychologického poradenství, diagnostiky a psychoterapie  Sociálně-pedagogické centrum (SPC) se orientuje na zprostředkování, vedení a supervizi praxí a stáží Veškeré služby jsou nabízeny zdarma

Cílové skupiny klientů  Studenti (prioritně oborů Psychologie, Sociální pedagogika a poradenství)  Začínající profesionálové (např. profesní či kariéroví poradci, psychologové, školní psychologové, výchovní poradci, sociální pracovníci)  Veřejnost

Služby pro začínající profesionály  konzultační a poradenská činnost  vedení „svépomocných“ skupin začínajících odborníků  účast na přednáškách, seminářích a dalších aktivitách ACPS  supervize od profesionálů, kteří s ACPS spolupracují včetně možnosti přímé práce s klienty KPC pod odbornou supervizí

Služby pro širokou veřejnost  Diagnostika a individuální terapie  Rodinná terapie  Sebezkušenostní a rozvojové skupiny  Svépomocné skupiny rodičů  Relaxace pro veřejnost

Nabídka spolupráce  využívání služeb a prostor ACPS  vedení praxí a stáží studentů  spoluúčast na monitorování volných praktikantských míst (včetně absolventských míst)  podíl na vedení studentských projektů

Aktuality sledujte na Děkuji za pozornost Kontakt Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd FF MU