VY_32_INOVACE_12,čj. Jsem odvážný Jsem líný Jsem silný Jsem mladý Jsem zbabělý Jsem rychlý Jsem hubený Jsem slabý Jsem pracovitý Jsem starý Jsem tlustý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Země a Měsíc ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Advertisements

Elektronická učebnice - I
VY_32_INOVACE_13,čj. ZU__ D CHLU_ _ 1 P B HRA__ N.
VY_32_INOVACE_16,čj. Strom má silné (kořeny – koření). Maminka dává do polévky (kořeny – koření). Vyhlídkové (letí - lety) byly zrušeny. Letadlo (lety.
HRAJEME SI S ČÍSLY SLOVNÍ ÚLOHA S KOLÁČI VY_32_INOVACE_13 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
HRAJEME SI S ČÍSLY Pexeso s příklady VY_32_INOVACE_10
PLANETY ZKOUŠÍM, BÁDÁM … ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_4,čj.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Myška Eliška– vyjmenovaná
Číslo v digitálním archivu školy
* ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY * JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE * ANGLICKÝ JAZYK * SLOVNÍ ZÁSOBA * CLOTHES * VY_32_INOVACE_AJ_VE_02 * Vypracovala:
VY_32_INOVACE_16_ Rozvoj jazykových schopností 1 (SADA ČÍSLO 1)
Psaní Ě Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_02.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské smysly ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Kobylka Bělka – vyjmenovaná
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … PTÁCI VY_32_INOVACE_10.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_7,čj Loď kapitána Nema.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Č lov ě k a zdraví VY_32_INOVACE_8.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_9,čj.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
VY_32_INOVACE_14_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_ČJ - SLOVNÍ DRUHY Mgr. Denisa Krausová Základní škola a Mateřská škola Bělkovice – Lašťany CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_3,čj.
JARO V březnu je první jarní den. My s tátou dáváme mámě kytičku sněženek, obyčejně nějakou najdu na zahradě. Vystrčila zelený klíček z hlíny a já ji.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_10,čj.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_2,čj.
Lyžař Libor– vyjmenovaná
Přečti hádanku O T R R R P Sedím v mechu v lese. Kdo si mě odnese?
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_1,čj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci se seznámí s pojmy souvětí, spojka. Přiřazují spojky do.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty tázací VY_32_INOVACE_02 Sada 22 Základní škola T. G.
VY_32_INOVACE_14,čj. má Rex blechy. Malá Eliška krásně maluje. Pes Kluci hrají fotbal. padá listí. Na podzim Včera lupiči vykradli banku.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
SČÍTÁNÍ DO 20 VY_32_INOVACE_17 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
 ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY  JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE  ANGLICKÝ JAZYK  SLOVNÍ ZÁSOBA  Food and drink  VY_32_INOVACE_AJ_VE_01.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_Slova opačného významu AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK,
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_6,čj.
HRAJEME SI S ČÍSLY Počítáme do 10 VY_32_INOVACE_9 Vypracovala: Klumparová Zuzana ZŠ a MŠ OLŠOVEC, přísp. org.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Opozita – přídavná jména
34.1 Přídavná jména Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Autor:
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Příslovce Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_31_Protiklady,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Anotace: prezentace slouží k procvičování a rozšiřování slovní zásoby
Slova souznačná a protikladná
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKY.
Opozita – přídavná jména
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Autor: Michaela Vráblíková Název : VY_32_INOVACE_22AJ_3tr_SLOVICKA8.
Hláska H, h VY_32_INOVACE_5B_13 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
AUTOR: Mgr. Blanka Goňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_05_01_Přídavná jména
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Autor: Mgr. Marie Švehlová
Slova opačného významu - antonyma
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Elektronická učebnice - I
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_INOVACE_07_Slova významem protikladná
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Český jazyk a literatura 3. ročník
Přídavná jména a příslovce
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_12,čj

Jsem odvážný Jsem líný Jsem silný Jsem mladý Jsem zbabělý Jsem rychlý Jsem hubený Jsem slabý Jsem pracovitý Jsem starý Jsem tlustý Jsem pomalý

Poletím pomalu Poletím první Poletím nahoru Poletím rychle Poletím dnes Poletím blízko Poletím v létě Poletím dolů Poletím zítra Poletím v zimě Poletím poslední Poletím daleko

Já jsem tichá Já jsem křikloun Já jsem smutná Já jsem veselý Já jsem malinká Já jsem velký Já jsem učesaná Já jsem rozčepýřený Já jsem čistáJá jsem špinavý Já jsem najezená Já jsem hladový

Každé zvířátko je jiné, pokus se přiřadit opak. Nejprve tě čekají tygři, pak ptáci a nakonec děvčátko a šimpanz. Zpět na list 2 se vrátíš kliknutím na ÚKOL Číslo sady: 1 Číslo DUM v sadě: 12 Téma sady: Človíčku na slovíčko Název DUM: Význam slov- protiklady Autorka: Helena Jordánová, Mgr. DUM je možno využít při procvičování slovních protikladů. Žáci kliknutím přesunou slovo na své správné místo. ANOTACE Zpět na úvod