Sportovní zařízení a akce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLYMPIC VENUES LONDON 2012 OLYMPIJSKÁ SPORTOVIŠT Ě LONDÝN 2012.
Advertisements

Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Sportovní zařízení a akce
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Objektivní faktory.
Dobrý den! Budu vám vyprávět příběh o olympijských hrách!
Sportovní zařízení a akce
Sportovní zařízení a akce
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
Velká Británie.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Letní olympijské hry v Číně
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
ADVISORY Development a cestovní ruch panelová diskuse Real Estate Market 2005.
Olympijské hry.
Olympijské hry.
Marketing a sport Ing. Petr Hedrlín.
SLUŽBY Nevýrobní složka hospodářství. Nejdynamičtěji se rozvíjející sektor hospodářství (za 10 let vzrostl o 15% podíl na HDP na 55%). Maloobchod, peněžnictví,
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
BIATLON.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Plzeňský kraj 14. –
Petra Nováková Klára Škorpilová.  Klíčové prvky dnešní kultury - velmi silně ovlivňují chování současné společnosti  Výrazně působí na ekonomický i.
ANTICKÉ OLYMPIJSKÉ HRY
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY V ČÍNĚ.
CESTOVNÍ RUCH.
CESTOVNÍ RUCH.
Letní olympijské hry v Číně
Management cestovního ruchu
CESTOVNÍ RUCH. Cestovní ruch mladé odvětví hospodářství mladé odvětví hospodářství návaznost dalších služeb - dopravy, ubytování a stravování, služby.
Archaické období olympijské hry
Kultura a sporty v Kanadě.
Ondřej Beran, 8.J. ?  Geografie cestovního ruchu je věda hraniční a syntetická  Intenzita cestovního ruchu roste  Rekreační oblasti – významná střediska.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Materiálně technické předpoklady
SEVERSKÁ KOMBINACE.
CESTOVNÍ RUCH.
CESTOVNÍ RUCH.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Význam odvětví cestovního ruchu pro české hospodářství
Geografie cestovního ruchu
VY_32_INOVACE_CER_12 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Zlatý věk lázeňství - řešení Jméno autora:Mgr.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Číslo materiálu klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
OSTATNÍ FORMY CESTOVNÍHO RUCHU
Česko – cestovní ruch VY_32_Inovace_18KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
 Paralympijské hry (zkráceně také para(o)lympiáda) jsou vícesportovní událostí určenou pro sportovce s trvalým tělesným, mentálním a senzorickým zdravotním.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Služby Patří do TERCIÉRU, III. sektoru hospodářství + KVARTÉR (nevýrobní součást hospodářství. Čím větší podíl na celém hospodářství státu služby mají,
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Erasmus Maribor Jan Dančák.
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
KONGRESOVÝ CESTOVNÍ RUCH
Projekt 1 - Zhodnocení vybrané sportovní akce (SA)
Zimní olympijské hry Klikej.
Postavení CR v hospodářství
ZÁKLADNÍ KLASIFIKAČNÍ SCHÉMA TURISMU
Starověké olympijské hry Novodobé olympijské hry Mgr. I. Roubalíková
Transkript prezentace:

Sportovní zařízení a akce Denisa Bendáková Petra Štěrbová

Cestovní ruch a sport Sportovní akce - zvyšují návštěvnost turistů v různých zemích (profesionální sportovci či pouze věrní fanoušci) V cestovním ruchu v dnešní době převažuje spíše pasivní účast než aktivní.

Sportovní akce Největší účast – OH (světový význam, zájem návštěvníků) MS, ME v různých sportech Další méně známe soutěže – např. býčí zápasy ve Španělsku nebo sumo v Japonsku V každém státě mají svojí typickou sportovní akci.

Olympijské hry OH - největší sportovní událost moderní doby Letní a zimní Vznik: Řecko od roku 776 př.n.l. (Hérakles) Obnovení roku 1896 pro LOH Zimní roku 1924

Minulost - Poslední LOH se konaly v roce 2008 v Pekingu - Poslední zimní olympijské hry se konaly v roce 2010 ve Vancouveru

Budoucnost Nejbližší LOH se budou konat v roce 2012 v Londýně V roce 2014 se budou konat zimní OH v Soči

Ptačí hnízdo Peking Zimní stadion v Soči

Mistrovství světa Další významnou světovou akcí jsou MS MS v klasickém lyžování konané v Liberci v roce 2009 V souvislosti s touto akcí nebyla účast na cestovním ruchu, tak velká jak bylo předpokládané. Bohužel ani reklamní kampaň nepomáhala k zájmu lidí o vstupenky.

Obecně Sport a cestovní ruch - samostatná odvětví Podobné cíle i celosvětovou významnost Značný vliv má především sport na cestovní ruch. Cíle: pomoci porozumět jiným kulturám, životním stylům a podporovat mír mezi lidmi.

Význam v cestovním ruchu Ekonomika - státní příjmy a výdaje Pracovní příležitosti Ubytovací a stravovací služby - ubytování na kolejích Harcov a stravování ve zdejších menzách (MS v lyžování)

Zařízení budované pro tyto účely Nové stadiony, sportovní arény a různé haly pro sportovní akce Výstavba nových ubytovacích zařízení a renovace starších budov ( Harcovské koleje) Nový stadion vyroste i v Londýně pro nastávající LOH – Olympic Stadium