Politický program Petr Machala.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDEOLOGIE A STÁT III. FAŠISMUS A KOMUNISMUS.
Advertisements

Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Politika, politické strany, politický pluralismus
Občanská nauka Politické strany ; VY_32_INOVACE_D2_16
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Politologie jako věda Politika moc
TEST 1 VY_32_INOVACE_  a. KLIDNÉMU SPOLEČENSKÉMU VÝVOJI  b. PŘEKOTNÉMU VÝVOJI, REVOLUCÍM  c. PROTI JAKÉKOLIV ZMĚNĚ.
Rovnost a nerovnost Petr Machala.
Česká občanská společnost občané státu jsou osobně svobodní lidí, kteří jsou si rovni před zákonem, mají stejná politická práva, nesmějí být diskriminováni.
Funkce peněz Petr Machala.
Politické strany Jsou dobrovolné organizace občanů, které usilují o získání účasti na státní moci.
SOCIOLOGIE 10 Náboženství
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Renáta Kupsová Název materiálu: Politika Označení materiálu: VY_32_INOVACE_OBV.P2.207.
Makroekonomie Základní východiska zkoumání. O co se snaží makroekonomická teorie? Cílem makroekonomické teorie je v podstatě –Popsat a teoreticky vysvětlit.
Orgány právní ochrany a sankce
Dějepis Mgr. Milan Šimek
Problémy – růst populace
POLITICKÉ IDEOLOGIE A JEJICH ZÁKLADNÍ PROUDY
POLITOLOGIE TEST 12.
Vazby mezi politickými postoji a politické znalosti Lukáš Linek, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
VY_32_INOVACE_51_04 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
I ve škole s pravidly Petr Machala.
Lidská práva v dokumentech
Politický systém ČR – politické strany
První zaměstnání Petr Machala.
Politika Pavel Šuranský.
Životní prostředí Petr Machala. 1.Jaké jsou nevýhody ekonomické globalizace? 2.Napiš aspoň 4 problémy třetího světa. 3.Vysvětlete schéma bludného kruhu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Náboženství - úvod Petr Machala.
Rovnost a zákaz diskriminace ve veřejné správě. Rovnost ve veřejné správě ideologický požadavek rovnosti všech lidí - hluboké filozofické a náboženské.
Porovnej si svou definici se sousedem. 1) Zásadní změna, základní převrat, svržení starého a nastolení nového politického režimu, často násilnými prostředky.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
IDEOLOGIE A STÁT I. IDEOLOGIEANTISEMITISMUSNACIONALISMUS.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Svět po útoku Petr Machala. 1.Kdo první hovořil o „železné oponě“? 2.Co je to bipolární svět? 3.Kdy končí éra rozděleného světa? 4.Stručně charakterizujete.
II. světová válka 1945 (I.) Petr Machala.
Terorismus Petr Machala.
Ekologické problémy Petr Machala.
Sociální síť - pojištění Petr Machala. 1.Jaká má být role státu v sociální politice? 2.Kdy se občané bez pomoci státu neobejdou? 3.Jak může stát pomoci?
Ideologie a ekonomické myšlení. Ideologie ideologie = soustava ideí, názorů a teorií Ideologie je propracovaná soustava názorů, postojů, hodnot a idejí.
2. vlna ženského hnutí. Periodizace ženského hnutí 1. vlna: do získání hlasovacího práva 2. vlna: od 60. do cca 80. let 20. století (případně dosud) 3.
Politické strany II. Petr Machala.
Právo jako normativní systém, základní pojmy
Právní odvětví Petr Machala.
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Redefinice společnosti vědění V posledních letech pokusy o redefinici. Dva základní poznatky: 1. vědění není statické, ale dynamické 2. jednotlivé společenské.
Právo souhrn pravidel stanovených a vynutitelných státem organizuje a řídí lidské soužití.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Rostislav Navláčil Název prezentace (DUMu): 19. Etika, základní etické pojmy Název sady: Občanská nauka Ročník:
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
Projevy marxismu, komunismu, stalinské represe - Gulagy
Státověda.
Nepřátelé pokroku, demokracie a ducha svobody
Počátky teoretického ekonomického myšlení
Stát Definice, funkce, typy.
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
VeřeJnÁ FinaNční Politika a VEŘEJNÁ FINANČNÍ ČINNOST
ANGLIE A VELKÁ BRITÁNIE
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oborů Technické lyceum,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Veřejné Finance.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Politické strany VY_32_INOVACE_03-57 Ročník: 9. Vzdělávací oblast:
Zpracovala Ing. Lenka Hřibová, říjen 2017
GDPR a budoucí redakční praxe
POLITICKÝ PLURALISMUS
Transkript prezentace:

Politický program Petr Machala

Co jsme se posledně učili? Co jsou to politické strany? Jak získávají politickou moc? Jaké podmínky musí splňovat? Jak vzniká a zaniká politická strana? Co je to levicová strana? Co je to liberální strana?

Co je to politický program? forma politických představ vycházejí z ideologického základu, z momentálního stavu společnosti zaměřen na konkrétní úkoly, které je třeba realizovat

Jak členíme politický program? Pragmatický politický program je v souladu s právy a se zájmy občanů, hlavním kritériem je užitečnost Vybudujeme více cyklostezek! Zajistíme levnou elektřinu! Garantujeme potrestání tunelářů! Zajistíme jiný zdroj plynu!

Program upřednostňující morální hodnoty založeno na morálním, náboženském základě upřednostňují morální hodnoty před hodnotami každodenní užitečnosti týká se lidstva jako celku, vzájemného soužití, staví se proti konkrétním nespravedlnostem Masaryk, Havel

Program založený na získání moci politika je chápána jako otázka moci lidé slouží jako objekt manipulace moc se stává prostředkem i cílem politického úsilí Machiaveli, Hitler...

Co je to fundamentalismus? Fundamentalistický program slepě dodržujeme základy nějaké teorie nebo náboženství odmítají jakoukoliv změnu (třídní boj, revoluce) Co je to fundamentalismus?

Najděte správné dvojice? ideologie moc se stává prostředkem i cílem politického úsilí pragmatický program staví se proti konkrétním nespravedlnostem program založený na získání moci slepě dodržujeme základy nějaké teorie nebo náboženství program upřednostňující morální hodnoty propracovaná soustava názorů a postojů fundamentalistický program forma politických představ politický program důraz na užitečnost

Děkuji za pozornost.