Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada.
Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.18
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Vzdělávací obor: Svět práce
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.11
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.19
SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.8
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22I Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.17
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
European Computer Driving Licence Informační a poradenské centrum PEF.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Personální řízení Cvičení 1
Pracovní skupina ČAS Soudní znalci
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Ing. Petra Andrlová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
 Vyplnit formuláře - dostupné na  Lze použít i starší formuláře, není povinnost školy  Doplnit termín přijímací zkoušky 
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Přijímací řízení 2014 Gymnázium Ostrov
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _.
První zaměstnání Petr Machala.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Personální mamagement
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
WORD 2010 Karta Domů, skupina Písmo. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
{ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Veronika Kloučková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ivana Nejedlá Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Přijímací řízení 2013 Gymnázium Ostrov
Přijímací řízení 2010 Gymnázium Ostrov.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY 2015 /2016 Mgr. Hana Šprtová.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2015 / Důležité termíny – ředitelé SŠ zveřejní na webu kritéria pro uchazeče do 1.ročníků – ředitelé SŠ zveřejní.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_HOSTINY_OBJEDNAVKA_HOSTIN_PREZENTACE_05 Název školyStřední škola služeb,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Ing. Veronika Vindemanová
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Assessment centrum.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
Praktické dovednosti absolventa
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.12 Vzdělávací oblast: Svět práce Vzdělávací obor: Svět práce Název: Pracovní konkurz Autor: Ivana Skalická Stručná anotace: Prezentace informuje žáky o účelu a průběhu konkurzu na pracovní místo, tím připravuje žáky na jeho absolvování v budoucnu, až se budou ucházet o zaměstnání. Metodické zhodnocení: Žáci si uvědomili, že nestačí mít kvalifikaci, schopnosti a dovednosti, ale je nutné umět je i odpovídajícím způsobem prezentovat. Využito SP-VP 8.A Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ivana Skalická

Pracovní konkurz Svět práce 8.ročník Volba povolání

Konkurz = soutěž nebo výběrové řízení →slouží k vybrání nejlepšího uchazeče o pracovní místo o funkci ( ředitel, vedoucí…)

Průběh konkurzního řízení: 1.Vyhlášení konkurzu 2.Ustavení konkurzní komise 3.Příprava otázek (a praktických úkolů) 4.Vlastní konkurz 5.Zasedání komise (Další kolo) 6. Vyhlášení výsledků ( v závorkách je uvedeno, co nemusí být součástí každého konkurzu )

1. Vyhlášení konkurzu → v novinách, plakát, na internetu… nabízená pracovní pozice (od kterého data) požadavky na pracovníka (kvalifikace, praxe…) co je třeba poslat předem (přihláška do konkurzu, životopis, ověřená kopie dokladu o kvalifikaci, výpis z rejstříku trestů, nějaké vlastní práce…→ určuje zaměstnavatel) podmínky, za kterých bude vítěz pracovat dokdy se přihlásit ( datum, místo, čas konání konkurzu)

2. Ustavení konkurzní komise kdo bude rozhodovat (hlasování →lichý počet členů) podle jakých kritérií systém hodnocení uchazečů

3. Příprava otázek (a praktických úkolů) ke konkurzu → pověření členové komise, nebo celá komise zajištění místa, kde proběhne konkurz zajištění potřeb pro konání prostudování dodaných materiálů uchazečů

4. Vlastní konkurz určení pořadí, v jakém předstoupí uchazeči před komisi →postupné předvolání uchazečů prokázání totožnosti předložení vyžádaných dokladů otázky a úkoly pro uchazeče informace, jak a kdy se dozví uchazeč výsledek

5. Zasedání komise diskuze o uchazečích výběr vhodného uchazeče hlasování o vítězi buď je uchazeč vybrán, nebo je vyhlášeno další kolo konkurzu

Vícekolový konkurz podle počtu a kvality přihlášených se vždy nepodaří vybrat v prvním kole do dalšího kola jsou pozváni nejvhodnější kandidáti z předchozího kola bod 4. a 5. se opakuje

6. Vyhlášení výsledků podle dříve stanovených podmínek ( osobní, telefonická, mailová, písemná…) informace vybranému uchazeči, že uspěl Pak následuje přijetí uchazeče do zaměstnání ( jmenování do funkce)

Otázky a úkoly: 1. Vytvoř text, kterým vyhlásíš konkurz na tebou vybranou pracovní pozici ve firmě, kterou vymyslíš. Pak společně ve skupině zhodnoťte. 2. Záleží v textu, kterým vyhlašujeme konkurz, na úplnosti a přesnosti údajů? 3. Na které údaje nesmíš zapomenout? 4. Je možné, aby při konkurzu na každé místo byly praktické úkoly? 5. Jmenuj aspoň 5 pracovních míst, kde bude záležet na praktických úkolech, které má uchazeč splnit (nebo doložit své výsledky). 6. Ve skupině (minimálně 4 žáci) připravte a zinscenujte konkurz na různé pracovní pozice tak, aby se osoba uchazeče střídala. 7. Diskutujte o zdařilosti předvedení konkurzů a o svých pocitech uchazeče.

Odpovědi: 2. Ano 3. Nesmíš zapomenout na údaje uvedené na snímku s názvem Vyhlášení konkurzu. 4. Praktické úkoly u konkurzu nejsou vždy využívány. 5. Pracovní místa, kde bude záležet na splnění praktických úkolů: herec, zpěvák, modelka, architekt, hráč na hudební nástroj, tanečník, moderátor, novinář, moderátor, tlumočník….

Zdroje Klipart MS Office