Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průmyslová střední škola Letohrad
Advertisements

Druhy technických výkresů Skládání a rozmnožování výkresů
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
TECHNICKÁ DOKUMENTACE
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Technická dokumentace
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Název přednášky/cvičení.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Opravárenství a diagnostika
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Možnosti vizualizace výuky
MATEMATIKA Inovativní metoda výuky č ročník učební obory, SOU
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Tato prezentace byla vytvořena
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2
TECHNICKÁ DOKUMENTACE
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Externí montáž Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Technologie Obráběč kovů studijní obor: Mechanik strojů a zařízení
UMÍME VYRÁBĚT RŮZNÉ SVĚRKY
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Odborný výcvik II. ročník Tranzistorový stupeň se SK Vypracoval: Bc. Chumchal Miroslav Projekt.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
Vzdělávací oblast – člověk a jeho svět Předmět – prvouka 3. roč.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Odborný výcvik II. ročník Tranzistorový stupeň se SB Vypracoval: Bc. Chumchal Miroslav Projekt.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Automobilní a dopravní systémy
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
postup výroby dřevěných schodů
Nástroje daňových úlev
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
Studijní cesta HPH Kichlengern Ivo Pleva Datum narození: Vzdělání: Střední škola technická – obor: Mechanik seřizovač mechatronik.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
„Okna technickým oborům dokořán“
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
5. Výkresy, druhy a formáty Technická dokumentace pro 1. ročník
Zpracoval: Martin Bílek
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Tato prezentace byla vytvořena
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Technická dokumentace
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Analýza tamburu mykacího stroje
Citlivostní analýza a optimalizace II Zpracoval: Martin Bílek
Citlivostní analýza a optimalizace I Zpracoval: Martin Bílek
Zpracoval: Martin Bílek
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Transkript prezentace:

Technologie 1.-3. ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů studijní obor:mechanik strojů a zařízení mechanik elektronik Pro předměty:Technologie Technologie montáží Strojírenská technologie Strojnictví č.173 třída MS2 rozsah: exkurze (5 hodin), 3 vyučovací hodiny „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.”

Montážní linka Praktická realizace průřezových témat v rámci ŠVP: „Občan v demokratické společnosti „ „Člověk a svět práce " Jedná se o provázanost předmětů Technologie Technologie montáží Strojnictví Strojírenská technologie Metody Metoda školní exkurze Metoda skupinové výuky Metoda situační Metoda otevřeného učení Metoda prezentace zjištěných informací

Exkurze ve strojírenském závodě AKTIVIT,spol. s r.o., Nový Bor Nejdůležitější částí výrobního programu jsou složité automatické nebo poloautomatické montážní linky a zařízení pro montáž pro strojírenský průmysl dodávané na klíč.

Studenti při výkladu

Prací linka

Odborný výklad

Dílčí části linky a jejich funkce

Lepicí zařízení

Průběh vyučovacích hodin Studenti byli rozděleni do skupin a metoda probíhala ve třídě. Skupiny pracovaly na výkresech montážní linky, prezentovaly před ostatními svoje návrhy a jedna skupina využila překládání do anglického jazyka, neboť studenti měli k dispozici upravený originál montážní linky v angličtině. Jeden student byl mechanik elektronik, tak pracoval na funkci fotometru.

Výkres montážní linky Zadání: 1. Navrhněte ve skupině jednoduchou strojní součást. 2. Proveďte návrh použitých materiálů, použité stroje, technologie výroby, kontrolu rozměrů a testování výrobků. 3. Nakreslete pro danou součást schéma montážní linky. 4. Uveďte seznam pracovních procesů a seznam použitých strojů. 5. Přeložte odborné termíny z angličtiny.

Práce ve třídě

Diskuze nad výkresovou dokumentací

1. skupina

2. skupina

3.skupina

Ukázky náčrtů montážních linek

Pracovní procesy

Práce na překladu

4.skupina

Fotometr Jeden student oboru mechanik elektronik seznámil ostatní studenty s významem elektrotechniky pro montážní linky. Na části originálu projektu z praxe vysvětlil osazení montážní plochy, schéma zapojení a plán svorkovnice.

Student mechanik elektronik

Závěr Studenti ocenili návštěvu ve strojírenském závodě a aktivně se zapojovali do odborného výkladu svými dotazy. Ve skutečné výrobě uznali důležitost znalosti cizích jazyků, proto jsme využili a přeložili odborné termínu z projektu montážní linky. Přínosné bylo používání slovníku a využití anglického jazyka ve výuce odborných předmětů. Vhodné bylo i přizvat studenta jiného oboru, takže se učí v praxi vzájemně doplňovat a spolupracovat jako odborníci. Skupiny spolupracovaly jako tým odborníků, učily se prezentovat svůj návrh řešení a vzájemně se konstruktivně ohodnotily. Metodika se dá použít jako zpětná vazba po školních exkurzích v jakémkoliv odborném předmětu.

Použité pomůcky - výkresy montážních linek ze školní exkurze - kopie částí výkresů dle učebnice - papíry, psací a rýsovací potřeby - Strojnické tabulky pro SOU - Anglicko-český a česko-anglický slovník: SPN Praha,1984

Použitá literatura Výkresy montážních linek z praxe: duševní majetek Aktivit,spol.s r.o., Nový Bor / upraveny / Návrh projektu fotometru: duševní majetek Aktivit,spol.s r.o., Nový Bor / dílčí část / Technické kreslení pro 1.a 2.ročník SOU: Z. Holoubek, J.Leinveber, J.Švercl Strojnické tabulky pro SOU: P.Vávra,J. Leinveber Anglicko-český a česko-anglický slovník: SPN Praha,1984

Poděkování Chtěli bychom za naši školu poděkovat firmě Aktivit Nový Bor za podílení se na vzdělávání mládeže a tím za podporu rozvoje technických oborů.