ISSS 2007 Neimplementujte BI Hradec Králové, 2. dubna 2007 Ing. Václav Bahník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační systém krizového řízení kraje
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Případová studie Business Intelligence ve společnosti Mountfield, a.s.
Studie proveditelnosti datového skladu KrÚ Vysočina - zhodnocení
© LogicaCMG All rights reserved Ze strašáka každodenní pomocník Ondřej Hrubý Business consultant Zkušenosti z implementace.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Audit IT procesů ve FNOL
SAP Ing. Jiří Šilhán.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
Agenda Strategie a synergie Kompetenčních center v PVT, a.s.
Ing. Petr Pavlinec Otevřené datové zdroje Kraje Vysočina Ing. Petr Pavlinec, vedoucí odboru informatiky Kraje Vysočina.
1 Přínosy analytických nástrojů ve veřejné správě Případová studie Kraje Vysočina PVT, a.s. Kovanecká 30/2124, Prague 9, Czech Republic.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Využití controllingových nástrojů ve veřejné správě Ing. Michal Polák.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Kamil Svoboda.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Realizační tým ICZ duben 2005
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Mají portály ve veřejném sektoru uplatnění?
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Jednotlivé projekty MSp
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Interaktivní personální portál
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Moderní postupy v řízení chodu úřadu aneb Úřad budoucnosti HELIOS Fenix New Generation Ing. Josef Krtil, MBA.
Transkript prezentace:

ISSS 2007 Neimplementujte BI Hradec Králové, 2. dubna 2007 Ing. Václav Bahník

Neimplementujte BI 2 Business Intelligence Podpora rozhodovacích procesů pro všechny typy organizací Města a obce Kraje Centrální orgány Podpora rozhodovacích procesů na všech úrovních organizace Operativa – řízená distribuce parametrických sestav Střední management, analytici – integrace dat, pokročilá analýza Vedení – proaktivní monitoring s možností analýzy, sestavy Data  Informace  Znalosti

Neimplementujte BI 3 Nekupujte produkt ! Jak naplnit požadavky uživatelů ? Jak zajistit používání – úspěch ? Jak zajistit rozvoj ? Jak změnit funkcionalitu při nových požadavcích ? Pouhá investice do technologie Vám podporu kvalifikovaného rozhodování nezajistí

Neimplementujte BI 4 Požadujte řešení formou dodávky služeb ! Analýza a návrh řešení podle Best Practices – zkušenosti dodavatele Přenos know-how probíhá v již průběhu návrhu řešení Zainteresujte vaše uživatele na tvorbě řešení – přijmou jej za své Koncept řešení zohledňuje jeho rozvoj už při návrhu Zapojením Vašich uživatelů do tvorby řešení si zajistíte přenos potřebných znalostí, přijetí řešení a návratnost investice – vytvořené řešení disponuje přidanou hodnotou ZákazníkAsseco+ Tým

Neimplementujte BI 5 Best Practicies - Finanční analýza nad informačním systémem Oblasti řešení Hlavní kniha Rozpočet Výkazy (výsledovka, rozvaha) Majetek Pohledávky Spisová a archivní služba Výstupy Parametrické sestavy Multidimenzionální OLAP analýza „Semafory“

Neimplementujte BI 6 Best Practicies - BI pro Krajské úřady Další oblasti řešení Ekonomika (interní i externí) Poskytované dotace (interní i externí) Doprava Školství Regionální rozvoj Cestovní ruch Statistika (ČSÚ, MPSV, ÚIV, ÚZIS, MF) Výstupy Parametrické sestavy Multidimenzionální OLAP analýza „Semafory“

Neimplementujte BI 7 BI pro Krajské úřady - doprava Dopravní obslužnost Analýza prodaných jízdenek dopravců - Vazba na vyplácené příspěvky na dopravu - Vazba na oblast školství Optimalizace dopravy – vazba na GIS Správa a údržba silnic Analýza ekonomického hospodaření a výkonnosti SÚS Investiční akce v oblasti dopravy Analýza investic do oprav a budování silnic Poskytování statistik vůči třetím osobám - výkaznictví Dotace

Neimplementujte BI 8 BI pro Krajské úřady - školství Analýza a optimalizace sítě škol Počty žáků, učitelů, dalšího personálu Dostupnost škol – návaznost na oblast dopravy Integrace se statistickými daty (demografie) Analýza ekonomických ukazatelů Analýza výkonových ukazatelů Dotace

Neimplementujte BI 9 Bariéry úspěšného nasazení nástrojů BI Uspokojení skutečných potřeb koncových uživatelů Kdo bude koncovým uživatelem ? - Interní uživatel - Externí uživatel Jaké výstupy konkrétní koncový uživatel očekává ? - Sestavy - Pokročilá analýza Jak bude konkrétní koncový uživatel k výstupům přistupovat ? - - Tlustý klient (Excel) s centrálním úložištěm - Tenký klient

Neimplementujte BI 10 Bariéry úspěšného nasazení nástrojů BI Potřeby musí být podloženy relevantními daty Interní datové zdroje - Metodika a nástroje pro sběr a ukládání dat Externí datové zdroje - Přehled o existenci - Přehled o obsahu - Přehled o dosažitelnosti Motivace a součinnost koncových uživatelů při tvorbě řešení je kritická Řešení musí být bezpečné

Infrastruktura Infrastruktura Kompetenční centrum Řízení znalostí a procesů Bezpečnost ECM EAI BI Dodávky předpřipravených řešení Sdílení znalostí v rámci KC Nová synergická řešení pro zákazníky Nová přidaná hodnota pro zákazníky s odpovídající bezpečností Integrace procesů a řízení obsahu OLAP Imaging Řízení obsahu webu Systémy řízení dokumentů DataMining Sestavy Procesy Work Flow Integrace

Postup budování řešení Neimplementujte BI 12 ZÁKAZNÍK DODAVATEL PartnerSubdodavatel ? A I T A ?S Proveďte studii proveditelnosti Definujte potřeby uživatelů Identifikujte datové zdroje Stanovte ohraničené oblasti řešení Nastavte priority a pořadí oblastí

Neimplementujte BI 13 Závěr Neimplementujte technologii ▼ Přemýšlejte o potřebách ▼ Stanovte datová tržiště, jejich priority a pořadí budování ▼ Zapojte koncové uživatele ▼ Postupně budujte řešení Pak Vám bude řešení přinášet podporu rozhodování v každodenním životě

Název prezentace 14 Děkuji za pozornost  Asseco Czech Republic, a.s., 2007