Obec a její části 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Místo, kde žijeme 3. ročník
Advertisements

2.1 Místo, kde žijeme - DOMOV
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Život na venkově.
Anglický jazyk 5. ročník Sloveso BÝT – otázky
Textový procesor Open Office, Writer ZMĚNA POZADÍ
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Živá a neživá příroda 3. ročník
Obec, kde žiji Vesnice.
Lidé a čas 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Orientace v čase 3. ročník
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Občanská výchova 9. ročník
Přírodniny a lidské výtvory 3. ročník
Práce s plánem obce 3. ročník
PŘÍRODOPIS 6. ROČNÍK PRVOCI
Občanská výchova 6. ročník
FYZIKA 7. ROČNÍK RYCHLOST Autorem materiálu je Ing. Jitka Hadamovská, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Vzorce 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
Lidské tělo 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Voda, vzduch, půda a oheň 3. ročník
PŘÍRODOVĚDNÉ PRAKTIKUM 9. ROČNÍK VODA = ŽIVOT Autorem materiálu je Ing. Jitka Hadamovská, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy –
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Orientační body v obci 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Kraje a sídla ČR Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_444_Řazení slov podle abecedy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková.
Obsahy útvarů a čtvercová síť
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Anotace: Česká republika: doprava Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vypíše do sešitu nejdůležitější.
Měření 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Mezilidské vztahy 3. ročník
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Jana Vavryčuková manažerka MAS Brdy – Vltava o.p.s.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Sídla ČR B. Hofmanová. Opakování pojmů: 1.Připomeň a vysvětli pojmy: obec, sídlo, město, vesnice, velkoměsto 2.Co rozumíš pod pojmy: urbanizace, suburbanizace,
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Jana Vavryčuková manažerka
Poznáš místa v našem městě?
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Můj domov, má vlast Obec.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Malé město, má asi obyvatel.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Autor: Andrea Kolářová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Domov - Obce.
Město a příměstské oblasti
Soňa Maruničová Říjen ročník
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_14 Domov, vlast
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Karviná Česká republika mapy Mgr. Růžena Blechová.
zpracovaný v rámci projektu
Poznáš místa v našem městě?
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Život na venkově Denisa Poskočilová 9.C. Charakteristika venkovského osídlení.
Transkript prezentace:

Obec a její části 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

Město městě příměstských oblastech V dnešní době žije většina lidí ve městě nebo v příměstských oblastech díky lepší dosažitelnosti služeb. částíčtvrtí Města bývají rozdělena do jednotlivých částí nebo čtvrtí náměstí Centrum města se nazývá náměstí městská radastarosta Město řídí městská rada a starosta

panelové domy s byty Ve městech jsou většinou vysoké panelové domy s byty Praha Největším a také hlavním městem České republiky je Praha Brno OstravaOlomoucČeské BudějovicePlzeň Další velká města v ČR jsou například Brno, Ostrava, Olomouc, České Budějovice, Plzeň,…  Zkuste některá z nich najít na mapě

Zkuste rozluštit názvy měst š í d o ř b ř í m b r a p ň z l p e o n b r ň z l p e o n b r h r a p a t r o a s v a h r a p a t r o a s v a

Dobříš Příbram Plzeň Brno Praha Ostrava

Vesnice náves Středem vesnice je náves rodinné domky Většinou jsou zde rodinné domky

Zkuste rozluštit názvy vesnic o z i c n e v é s t v a o e l p é s t v a o e l p y k í n r b y y k í n r b y o s v i e c r o o s v i e c r o ř i š ě t o b o ř i š ě t o b o á r s t a u ť h á r s t a u ť h o r k t m o r v a y o r k t m o r v a y

Voznice Svaté pole Rybníky Rosovice Obořiště Stará huť Mokrovraty

kladůzáporů Je zde vypsáno několik kladů a záporů města a vesnice. Zkus vymyslet další. Město Město + + lepší dostupnost služeb více pracovních příležitostí - - znečištěné ovzduší hluk z dopravy

Vesnice Vesnice + + čistota ovzduší dostupnost přírody - - nedostatek služeb málo pracovních příležitostí

Zdroje spolecnosti/kontakty/jak-nas-najdete/