ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční architektura v Čechách
Advertisements

Významné památky ČR.
František Fojt Gymnázium, Třeboň, Na Sadech
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
1. den - středa :15 Sraz před třídami 8:30 Odjezd na tajuplný výlet - s sebou si vzít vhodné sportovní oblečení (i pláštěnku), svačinu,
Naše město a škola Jakub Jakuba 9.C.  Vizovice jsou město v okrese Zlín ve Zlínskem kraji  Dominantou města je barokní zámek  jsou zde dvě trojúhelníková.
Vážení spoluobčané, zastupitelé obecního úřadu Bítouchov Vás zvou na zájezd - prohlídka dělostřelecké tvrze Hanička. Po prohlídce tvrze je plánován společný.
ŠKOLNÍ VÝLET 5.B květen 2011 KŘIVOKLÁT, KONĚPRUSKÉ JESKYNĚ.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:00 Příjezd: 14:00 Sraz u školy nejpozději 18:30!
AKCE NĚMECKO PO STOPÁCH LUDVÍKA II.. 1 den – Cesta do Alp 1 den – Cesta do Alp -prohlídka pohádkového zámku -prohlídka pohádkového zámku Ludvíka II.-
„Den Země v Národní rezervaci Rejvíz“ – „Dětský den 2009“
Zámek Sychrov Klára Panušková.
Střelské Hoštice – Lokalizace: na břehu řeky Otavy, Střelské Hoštice 100, okres Strakonice (silnice č. 22 ze Strakonic) Charakteristika.
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_62.
Hluboká panoramaticky
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Vizovice Eliška Kratinová.
Velhartice.
byla potřeba zajistit ostrahu zemské hranice se sousedním Bavorskem. panovníkova snaha o ochranu zlatonosné oblasti Kašperských Hor. Karel IV. považoval.
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
LANDŠTEJN Vytvořeno v rámci projektu CZ.1.07/1.1.10/ Zavádění ŠVP na gymnáziu – projekt GOTIKA KVINTA.
Celostátní zeměpisná olympiáda v Libochovicích duben 2006 Házmburk.
LUHAČOVICE
Hrad Kost.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Kubásková Petra Prezentace 5MB

Zámek Hluboká nad Vltavou

2. pololetí v V. A. 2. pololetí začalo velkou personální změnou ve vedení školy paní učitelka Veronika Studená.
 Po příjezdu na Petřínskou rozhlednu se půjdeme podívat do zrcadlového bludiště, do hvězdárny a pak se rozhlédneme z rozhledny na Prahu.  Z Petřínské.
Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: M. Motlová: PRAHA známá i neznámá, Euromedia Group k. s., E. Obůrková: Výlety s dětmi v Praze.
Anglie a Paříž pro základní školy
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Azurové pobřeží a Provence
HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA
Matěj Stolička, Ondřej Vavro, Lukáš Čecháček, Jiří Močkoř.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Bor.a.okoli.
Igor Dostal
Zámek Zásmuky, původní barokní tvrz se vstupním portálem z konce 17
Karel IV. 7. ročník.
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Areál HOTEL zámek BERCHTOLD Konferenční prostory.
C YKLOTOULKY V J IŽNÍCH Č ECHÁCH, V R AKOUSKU A N ĚMECKU Lenka Havlíčková CR3.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY-32-INOVACE-490 Zahradní slohy pravidelné Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Původní hrad založil Jindřich z rodu Vítkovců na počátku 13. století. Vlivný renesanční velmož Jáchym z Hradce započal v polovině 16. století s přestavbami.
Autor prezentace: Vojtěch Kolařík Autor obrázku: 1 - Podzemnik (CC-BY-SA) 2, 3 - Karl Gruber - 2, 3 - Karl Gruber - karl.gruber[at]mmcx.net.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Zručský park.
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
ZV OOP DJŠ pořádá zájezd do Bzence
Škola v přírodě
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_23_Hrad Helfštýn.
CHŘIBY.
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Školní výlet Alžběta Drápelová 4.A.
Odjezd: 19:30 Příjezd: cca13:00
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
H2O - Vltava.
LITOMYŠL velkolepé renesanční zámecké sídlo ve stylu italské renesance
Odjezd: 14:30 Příjezd: cca13:00
Transkript prezentace:

ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice

Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout si hrad Buchlov a zámek v Buchlovicích. D Ů LEŽITÉ INFORMACE: →termín odjezdu: →výběr zálohy: 227 Kč do odevzdat třídnímu učiteli jízdnéprohlí dka hradu prohlí dka zámku vstup do parku 150 Kč27 Kč40 Kč10 Kč Celkem: 227 Kč

PROGRAM :  8 00 – 8 15 hod: sraz před školou a odjezd na hrad Buchlov  9 15 hod: příjezd na hrad Buchlov 9 15 – 9 50 hod: přestávka na svačinu  – hod: prohlídka hradu Buchlov  – hod : odjezd do Buchlovic  – hod: přestávka na oběd  – hod: prohlídka zámku  – hod : prohlídka zámeckého parku  – hod: rozchod na náměstí  hod : odjezd do Dubňan  – hod :příjezd k ZŠ Dubňany VZÍT SI S SEBOU: Sportovní oblečení, vydatnou svačinu, pití, pláštěnku, igelitový sáček, tabletku proti nevolnosti, sportovní obuv, drobné kapesné A NEZAPOMEŇTE PŘIBALIT DOBROU NÁLADU A ÚSMĚV!!

HRAD BUCHLOV Hrad byl postaven kolem 13.století na skalnatém hřebenu osamělého kopce. Jeho hlavním úkolem bylo střežit stezku vedoucí přes Chřiby. Hrad byl postaven kolem 13.století na skalnatém hřebenu osamělého kopce. Jeho hlavním úkolem bylo střežit stezku vedoucí přes Chřiby. Hrad byl zajištěn hradbami a dvěma hranolovými věžemi. Hrad byl zajištěn hradbami a dvěma hranolovými věžemi.

Vstup do nádvoří hradu Předhradí v prostoru druhého nádvoří bylo opevněno, dochovala se pouze dělostřelecká bašta v jihovýchodním nároží dnes zvaná Andělka.Hrad byl často dáván do zástavy šlechticům, proto měl mnoho majitelů.Prvními držiteli byli Lichtenštejnové. Předhradí v prostoru druhého nádvoří bylo opevněno, dochovala se pouze dělostřelecká bašta v jihovýchodním nároží dnes zvaná Andělka.Hrad byl často dáván do zástavy šlechticům, proto měl mnoho majitelů.Prvními držiteli byli Lichtenštejnové.

Rytířský sál Na konci 15. století vlastnili hrad páni z Cimburka, za kterých byl vystavěn v pozdně gotickém slohu reprezentační rytířský sál. Na konci 15. století vlastnili hrad páni z Cimburka, za kterých byl vystavěn v pozdně gotickém slohu reprezentační rytířský sál.

ZÁMEK BUCHLOVICE Zámek vznikl na přelomu 17. a 18. století,kdy ho nechal Jan Dětřich z Petřvaldu postavit pro svoji italskou manželku Eleonoru,které se nelíbilo na Buchlově a toužila po teplých místnostech. Zámek vznikl na přelomu 17. a 18. století,kdy ho nechal Jan Dětřich z Petřvaldu postavit pro svoji italskou manželku Eleonoru,které se nelíbilo na Buchlově a toužila po teplých místnostech.

Nádvoří Buchlovic Barokní zámek byl vystaven ve stylu římské vily.Byl zřízen v italském stylu a postaven na odstupňovaných terasách.Petřvaldové měli ve znaku pávy,kteří se volně procházeli na nádvoří zámku a v přilehlém parku. Barokní zámek byl vystaven ve stylu římské vily.Byl zřízen v italském stylu a postaven na odstupňovaných terasách.Petřvaldové měli ve znaku pávy,kteří se volně procházeli na nádvoří zámku a v přilehlém parku.

Hudební sál a fresky Převládá barokní sloh a bohatá štukatura.Ústředním prostorem zámku je tzv.Hudební sál, jenž má oválný půdorys. Sál je vyzdoben četnými freskami,znázorňující alegorie čtyř ročních období a čtyř živlů.

Zámecký park Okolí zámku zkrášluje rozsáhlý anglický park,který vznikl začátkem 18. století.Eleonora z Petřvaldu odkázala zámek svému synovci Leopoldu I. Berchtoldovi.Ten spolu se svým nevlastním bratrem Bedřichem nechal v parku vysázet spoustu vzácných dřevin. Okolí zámku zkrášluje rozsáhlý anglický park,který vznikl začátkem 18. století.Eleonora z Petřvaldu odkázala zámek svému synovci Leopoldu I. Berchtoldovi.Ten spolu se svým nevlastním bratrem Bedřichem nechal v parku vysázet spoustu vzácných dřevin.

VÝLET KONČÍ…