připravila Ksenia Simonova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jehličkové tiskárny.
Advertisements

Znaky kvality „europalety EPAL“.
Bez lešení, snadno, rychle a levně děláme hezčí domy.
Systém kování s originálními vlastnostmi
Vypracoval: Ing. Josef Charamza
Vady panelových domů z technického hlediska
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Materiál – Ocel a povrchové úpravy
DIAMANT Montáž 1.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Název operačního programu:
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby
Izolace proti vodě a zemní vlhkosti (materiály, vlastnosti, použití), technologie provádění, způsoby kontroly těsnosti.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III stavební klempířství
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
Tradiční a novodobé střešní krytiny sklonitých střech
Stavitelství 7 Zastřešení budov
VY_32_INOVACE_35_05 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Encaustika pro začátečníky
Problematika a sanace dřevěných konstrukcí Tematický workshop:
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Schéma krovu. Schéma krovu krokev Základní prvek krovu Osazeny v osové vzdálenosti 800 –1000 (1200)mm Osedláním připojené k pozednicím či vaznicím.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
VY_32_INOVACE_35_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
TDI – Sádrokartonové příčky
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Nejdůležitější část střechy?
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Hydroizolace plochých střech použitím střešních fólií - Sikaplan
Technologie výroby stavebních truhlářských výrobků
Stávajíc stav: Dům (velmi malý) starý cca 60 let. Základy kameno-hliněné. Lokalita - Bernartice u Tábora. Vykopaná podlaha do hloubky cca 30 cm Místnosti.
Princip řešení Uvažujeme se střešními rovinami stejného sklonu
Teoretické řešení střech a okapů
Opravy šikmých střech Střední odborná škola Otrokovice
PRÁCE POKRÝVAČSKÉ.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
10. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE – STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ PROBLEMATIKA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
V hledáčku k ompozice Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
SPECIALISTA NA VELKÉ PLOCHÉ STŘECHY KVALITNÍ ASFALTOVÝ HYDROIZOLAČNÍ MATERIÁL.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA maturitní obor: STAVEBNICTVÍ zaměření: POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 3. Pokrývačské práce Zpracoval: Ing. Josef Svoboda Předmět:
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 17 Anotace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Technická dokumentace staveb
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace latování a popisuje montáž folie, kontralatě a latování.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Stavební konstrukce Téma: Střešní konstrukce
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Došková krytina na šikmé střeše z pohledu tradice a dneška
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Šindelová krytina na šikmé střeše z pohledu tradice a dneška
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Asfaltové hydroizolační pásy
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
ing. arch. Vladimíra Jínová
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Zpracování plechu II Podstavec pod hrnec
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

připravila Ksenia Simonova Asfaltové šindele připravila Ksenia Simonova

Co je šindel Šindel je lehká, relativně levná, pěkná krytina s jednoduchou pokládkou. Je jedním z nejpoužívanějších střešních materiálů při rekonstrukcích starých střech. Hodí se ale také jako střešní krytina i pro novostavby.

Jak poznat kvalitní šindel? Nosná vložka Nosná vložka nesmí být z organických nasákavých materiálů. Kvalitní šindele mají vložku ze skelných vláken, která při dostatečné gramáži zaručuje tvarovou stálost i při velkém tepelném namáhání. Důležité je rovněž kvalitní naimpregnování vložky, jež zajistí pevné přilnutí spodní a vrchní vrstvy krycího bitumenu.

Jak poznat kvalitní šindel? Bitumen Tradiční výrobci šindelů používají převážně speciální oxidovaný asfalt, ale jsou i šindele s modifikovaným asfaltem. Kvalitní jsou obě varianty, výběr zaleží na Vás. Na kvalitu šindele má samozřejmě vliv i množství použitého asfaltu, ale nedá se jednoduše říci, že čím je šindel tlustší, tím je kvalitnější. Tloušťka kvalitních šindelů je obvykle 3 mm a více.

Jak poznat kvalitní šindel? Posyp Musí být nanesen v dostatečné vrstvě, aby ochránil asfalt před slunečním zářením. Důležitá je též přilnavost posypu; jeho mírné splavování těsně po montáži je však normální, tento proces by se měl ukončit po první zimě.

Jak poznat kvalitní šindel? Výrobce Vyplatí se spolehnout na zkušenosti výrobců, kteří znají technologii výroby šindelů desítky let a nenechají si zkazit značku nízkou kvalitou. Záruky Nezapomeňte na záruky (konkrétní znění a podmínky), zvlášť když se jedná o plnou nebo jen částečnou záruku, která se postupem času snižuje.

Jakým chybám se vyhnout při montáži? Oplechování Před samotnou pokládkou šindelů je nutné zkontrolovat, zda jsou hotové všechny komíny a dokončené veškeré vývody ze střechy (okna, odvětrávání, sanitární odvětrávání atd.). Je nutné zajistit dostatečné oplechování těchto prvků. Není možné nahradit oplechování u štítů a u okapní hrany ohýbáním šindelů do 90° a přitloukáním jejich přehnutých konců ze strany štítu. Časem se vyskytnou na šindelích podélné praskliny a může sem zatékat voda.

Jakým chybám se vyhnout při montáži? Kde začít s pokládkou S pokládkou je vhodné začít na zadní straně střechy (méně viditelné části), kde získáme zručnost a zkušenost. Pokud je pokrývač pravák, měl by začít na levém dolním konci zadní strany střechy a pokračovat směrem dopředu a nahoru. Pokud je ve střeše nějaký detail, jako např. okno, či úžlabí, začneme s pokládkou u závětrné hrany a pokračujeme směrem k tomuto detailu.

Jakým chybám se vyhnout při montáži? Špatný způsob pokládky šindelů Správné je použití diagonálního způsobu, kdy každá následující řada má správně začínat šindelem zkráceným o polovinu tabule oproti předcházející řadě. Postupnou pokládkou se ve stejné pozici nad sebou objeví každá osmá řada, což přispívá k tuhosti střechy. Při nestabilní konstrukci střechy se mohou šindele mechanicky poškodit s rizikem zatékání.

Jakým chybám se vyhnout při montáži? Vymezený sklon Šindele je nutné používat pouze pro vymezený sklon střech 15°- 85°. U malého sklonu je riziko zatékání, když se volí nedostatečný přesah šindelů. Naopak u vysokého sklonu je zvýšené riziko odtržení silným větrem. Výjimku tvoří speciální samolepivé šindele, které lze použít i na kolmé stěny (90°).

Jakým chybám se vyhnout při montáži? Hřebíky V případě, že hřebíky korodují, mají malou hlavu, jsou krátké, bez retenze ani závitu, a špatně zatlučené, zvyšuje se pravděpodobnost, že se krytina odtrhne silným větrem a do objektu bude zatékat. Dalším problémem bývá, že jsou šindele přitlučeny hřebíky ve špatných místech, což může způsobit jejich rychlou korozi a zatékání.

Jakým chybám se vyhnout při montáži? Střechy s nárožím U střech s nárožím začněte s pokládkou uprostřed střechy. Uprostřed střechy si vyznačte křídovou linku, od které pokračujte na obě strany. Začněte u okapů a pokračujte diagonálně nahoru. Pro hřebeny a nároží je možné používat pouze tabulové šindele. Je zakázané používat šindele tvaru bobrovky, protože jejich velikost by nezajistila dostatečnou ochranu před pronikající vodou.

Kontrola po montáži Po montáži šindelů je nutné zkontrolovat slepení jednotlivých šablon. Pozor: přestože se šindele slepí sami díky aktivaci termobodů slunečním zářením, je možné, že v některých oblastech, při nevhodném počasí, či při severní orientaci střechy, je nutné šindele slepit následně bitumenovým tmelem. U posledních pěti řad pod hřebenem má být použít bitumenový tmel. U sklonů střech nad 60° má být použít bitumenový tmel a dvojité zabití hřebíků. Samozřejmostí je kontrola barvy a přídržnosti posypu u jednotlivých šindelů, hřebíků, jak bylo popsáno na slajdu 11, prasklin atd.

Možné vady