1. Datum vytvoření: 15. 8. 2011 Téma: Popis krajiny Cíl prezentace: Práce se smysly při popisu okolní krajiny Časová dotace: 45 min Anotace: Výukový materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Advertisements

Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého.
Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_10 Škola: ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín, příspěvková organizace Adresa: Vrchlického 630/5, Děčín II Autor: Bc. Eva.
SLOH – popis statický líčení
„Test“ schopnosti imaginace
VY_32_INOVACE_06 - Popis místnosti
VY_22_INOVACE_60 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. My family.. 1. ročník únor 2012 Mgr. Kateřina Šujanová Body 1.
Trainee Program SEKUNDA 2013 / 2014 Marie Mourková, Senior HR Business Partner Březen 2013.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_05.
NÁZEV ŠKOLY Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU Digitalizace vzdělávání na.
Slovní hodnocení a jeho využití na alternativních školách Nikola Tůmová Nikola Tůmová.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.14 Anotace: Prezentace je zaměřena na líčení, jeho hlavní znaky a funkci. V závěru jsou cvičení, na kterých si žáci mohou procvičit.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20.
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_03.
Jiří Štyrský 11.června 2009 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Současnost a budoucnost.
VY_32_INOVACE_7A5 FINANČNÍ MATEMATIKA RODINNÉ HOSPODAŘENÍ.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_ INOVACE _24_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Podzimní a zimní měsíce
Pravěkým umělcem - výtvarná výchova Martina Dostálová - ZŠ K
Metody psychologie Rorschachův test
VY_22_INOVACE_69 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Adjectives. 1. ročník únor 2012 Mgr. Kateřina Šujanová My feelings and needs.y 1. ročník.
ORGANIZAČNÍ STRUKTURY
Vypracoval: Jiří Beneš. Co je čítač? ……… Základní části čítače 1. Č… J… 2. G… 3. V… Z… a T…
PROCVIČENÍ MOZKOVÝCH HEMISFÉR, IMPROVIZACE Prezentační techniky
Tento materiál není určen pro jakékoliv další šíření či citování
osob s mentálním postižením
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 6 Ochránce zahrady Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 6) Možnosti využití.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Žáci 3., 4. a 5. ročníku dne 21. května 2015 navštívili recyklační ekologické centrum ve Starém Městě u Uherského Hradiště, které bylo vybudováno v bývalém.
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 6 Ochránce zahrady Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
Prezentační techniky  Vytvořit bez mluvení řady podle zadaných parametrů (barva vlasů atd.), co nejrychleji  Smysl: zpětná vazba ke spolupráci.
Literární žánry V této prezentaci se dozvíte, co je hlediskem pro dělení literatury na žánry, jak se dělí a podle čeho jednotlivé žánry poznáme.
Práce v týmu L OG O Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
CK-DEKADA Cestovní kancelář Hledáte teplo,přijďte za námi a je to!
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Daniela Vlčková Název materiálu: VY_12_INOVACE_ Cj.8.Vc. 25_liceni Datum:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Jana Šváchová DATUM VYTVOŘENÍ: listopad 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Popis osoby.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Subjektivně zabarvený popis - líčení
Abstraktní umění Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Základní informace Škola: Gymnázium a SOŠ Jaroměř, P12
LÍČENÍ VY_12_INOVACE_Rů_I_24 Název projektu: OP VK
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
7. ročník Michaela Hantková
SUBJEKTIVNĚ ZABARVENÝ POPIS
SUBJEKTIVNĚ ZABARVENÝ POPIS
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim v zahradě
Artefiletika Prezentace artefiletiky – metodický list č. 6 Ochránce zahrady Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö Možnosti využití artefiletiky.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_10_SLABIKOTVORNE_R_A_L Název materiálu:
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_05_Školní potřeby
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
SOUHVĚZDÍ POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Jak si hrát v hodinách slohu?
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Etická výchova jako tvůrce klimatu školy
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

1

Datum vytvoření: Téma: Popis krajiny Cíl prezentace: Práce se smysly při popisu okolní krajiny Časová dotace: 45 min Anotace: Výukový materiál se zaměřuje na popis krajiny. Žáci si na různých typech krajiny vyzkouší svůj pozorovací talent. V básni Jiřího Žáčka se jedná o krajinu podzimní, na pláži u moře si společně projdou asociační hrou, ve vysokých horách si zahrají na pracovníky cestovní kanceláře. V průběhu materiálu učitel se žáky pracuje a dává prostor jejich dovednostem, schopnostem a především fantazii. 2 VY_32_INOVACE_08 - Popis krajiny

3

4 Popis krajiny VY_32_INOVACE_08 - Popis krajiny

LÍČENÍ popis krajiny => LÍČENÍ (subjektivně zabarvený popis) vztah k věci smyslem líčení je poznat vztah k věci (záliba, zájem) líčení dává prostor k rozvinutí a použití fantazie pozornost všem smyslům základem líčení není jen pozorovací talent, věnujeme pozornost všem smyslům slovní zásobu představivost líčení klade velké nároky na slovní zásobu a představivost mysli 5 V čem se popis krajiny liší od ostatních druhů popisu? VY_32_INOVACE_08 - Popis krajiny

O čem se v básni hovoří? Které barvy se vám vybaví? Jaké pocity báseň evokuje? 6 VY_32_INOVACE_08 - Popis krajiny

7

8 Jste pracovníci cestovní kanceláře… místo ideální dovolené Pokuste se vylíčit „vaši“ krajinu jako místo ideální dovolené VY_32_INOVACE_08 - Popis krajiny

9

10 VY_32_INOVACE_08 - Popis krajiny